Så här felsöker du problem med att starta ett spel

Läs om vad du ska göra om ditt spel inte startar på en PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsol.

Går det inte att starta ett spel på din PS5-konsol?

1. Om du använder en skivversion av spelet följer du felsökningsstegen i guiden nedan.
  1. Om du har installerat spelet på ett utökat USB-lagringsutrymme flyttar du speldata till det interna lagringsutrymmet på PS5®-konsolen.
  1. Starta om PS5-konsolen genom att trycka på PS-knappen och välja Ström > Starta om PS5-systemet.
  2. Återställ dina licenser.
  1. Ta bort spelet och ladda ned det igen. Försök använda en trådbunden anslutning om möjligt.
  1. Kontrollera att den senaste systemprogramvaran är installerad på PS5-konsolen.
  1. Välj Rensa cache och bygg om databas i Felsäkert läge.
  1. Säkerhetskopiera dina data och installera om systemprogramvaran i Felsäkert läge.
  1. Om du använder en skivversion av spelet kontrollerar du att skivan är ren och att den sitter på rätt sätt i PS4™-konsolen.
  1. Om du har installerat PS4-spelet på ett utökat USB-lagringsutrymme kontrollerar du att det är anslutet till din PS4-konsol.
  1. Starta om PS4-konsolen. Tryck på PS-knappen tills Snabbmeny visas och välj Ström > Starta om PS4-systemet.
  2. Återställ dina licenser.
  1. Ta bort spelet och ladda ned det igen. Försök använda en trådbunden anslutning om möjligt.
  1. Kontrollera att den senaste systemprogramvaran är installerad på PS4-konsolen
  1. Välj Bygg om databas i Felsäkert läge.
  1. Säkerhetskopiera dina data och starta PS4-konsolen i Felsäkert läge för att installera om systemprogramvaran.

Finns det låsta spel på din PS5-konsol?

Om en hänglåsikon visas intill ett spel kan det innebära att det är problem med spellicensen. Om hänglåset täcker hela spelbilden kan familjeöverhuvudet ändra det.

Följ stegen nedan för att bekräfta att du har en licens för innehållet.

1. Kontrollera att du är inloggad på det konto du använde när du köpte spelet. Kontrollera transaktionshistoriken för att se till att köpet har slutförts.
  1. Om spelet ingår som del av ditt PlayStation®Plus-abonnemang kontrollerar du att det är aktivt.
    Om du letar efter ett PlayStation Plus-spel kontrollerar du att det fortfarande är tillgängligt genom att gå till PlayStation Plus-guiden.
  1. Om någon annan som använder din konsol äger spelet kontrollerar du att hen har aktiverat Konsoldelning och offlinespel.

När du har kontrollerat att du har åtkomst följer du stegen nedan.

1. Kontrollera sidan med PlayStation™Network-status. Om du ser några meddelanden väntar du tills tjänsten är igång och försöker sedan igen.
  1. Kontrollera att konsolen har den senaste systemprogramvaran installerad. Gå till Inställningar > System > Systemprogramvara > Uppdatering och inställning av systemprogramvara.
  1. Aktivera Konsoldelning och offlinespel på din PS5-konsol.
  1. Återställ licenser för ditt konto.
  1. Starta konsolen i felsäkert läge och välj Bygg om databas för att skapa en ny databas med allt innehåll.

Kontrollera att du har åtkomst till spelet.

1. Kontrollera att du är inloggad på det konto du använde när du köpte spelet. Om du har köpt spelet nyligen eller har löst in en kupongkod kontrollerar du din transaktionshistorik.
  1. Om spelet ingår som del av ditt PlayStation®Plus-abonnemang kontrollerar du att det är aktivt.
    Om du letar efter ett PlayStation Plus-spel kontrollerar du att det fortfarande är tillgängligt genom att gå till PlayStation Plus-guiden.
  1. Om någon annan som använder din konsol äger spelet kontrollerar du att hen har aktiverat konsolen som din primära PS4-konsol.

Kontrollera licensproblem.

1. Kontrollera PSN-statussidan. Om du ser några meddelanden väntar du tills tjänsten är igång och försöker sedan igen.
  1. Kontrollera att konsolen har den senaste systemprogramvaran installerad. Gå till Inställningar > Uppdatering av systemprogramvara.
  1. Ladda ned spelet via ditt konto och aktivera konsolen som din primära PS4-konsol.
  1. Återställ licenser för ditt konto.
  1. Starta konsolen i Felsäkert läge och välj Bygg om databas för att skapa en ny databas med allt innehåll.

Har du fortfarande problem?

Om du fortfarande har problem använder du länken längst ned på den här sidan till att kontakta PlayStation-supporten. Ange följande information:

• Eventuella felkoder eller meddelanden.
  • En detaljerad beskrivning av vad som händer och steg för att replikera problemet.
  • En skärmbild eller ett videoklipp av problemet, om det är möjligt.