Aktivera en primär PlayStation®4-konsol

Så här aktiverar du en primär PlayStation®4-konsol

Läs om hur du aktiverar din primära PS4™-konsol och aktiveringsgränser för PlayStation-konsoler.

Viktigt: PlayStation®-aktiveringsbegränsningar

När du aktiverar en primär PS4-konsol kopplas den till ditt konto så att du får tillgång till dina PlayStation™ Store-köp. Beroende på vilket material du vill komma åt finns olika aktiveringsbegränsningar:

Spel

1 primär PS4-konsol

2 PS3-konsoler

2 bärbara PlayStation-system (PSP eller PS Vita/TV)

Video

1 primär PS4-konsol

1 PS3-konsol

3 bärbara PlayStation-system (PSP eller PS Vita/TV)

Ändra aktivering av PlayStation-konsoler

Det får endast finnas en primär PS4-konsol för varje konto. Om du vill byta primär PS4-konsol använder du guiden nedan till att avaktivera den tidigare konsolen innan du aktiverar en ny primär PS4-konsol.

Om du har uppnått aktiveringsgränsen för PS3- eller PS Vita/TV-konsoler kan du avaktivera systemen genom att följa guiden nedan.

Om du inte kan avaktivera en PlayStation-konsol manuellt fjärravaktiverar du alla PlayStation-enheter genom att följa guiden nedan. Den här åtgärden kan bara utföras en gång i halvåret.

Avaktivera PlayStation-konsoler

Välj den konsol du vill avaktivera.

Du kan bara aktivera en PS4-konsol som är primär PS4-konsol för ditt konto.

1. Gå till Inställningar > Kontohantering > Aktivera som ditt primära PlayStation 4-system.
  2. Välj Aktivera.

Det går inte att aktivera PS3-konsoler som primära PS3-konsoler.

1. Välj ditt lokala användarkonto och gå till PlayStation Network > Logga in > Kontohantering.
  2. Gå till Systemaktivering och markera PS3.
  3. Välj den typ av innehåll du vill aktivera PlayStation 3-konsolen för.
  4. Välj Aktivera systemet.
  5. Ett meddelande visas med information om att enheten har aktiverats eller att du har överskridit din aktiveringsnivå för innehållstypen.

Det finns inga primära aktiveringar på PS Vita/TV.

1. På PS Vita-systemet trycker du på Inställningar > PlayStation Network > Systemaktivering.
  2. Välj den typ av material du vill använda på PS Vita: spel eller videor.
  3. Tryck på Aktivera > OK.
  4. Ett meddelande visas med information om att enheten har aktiverats eller att du har överskridit din aktiveringsnivå för innehållstypen.