Avaktivera PlayStation-konsoler

Läs om hur du avaktiverar PlayStation-konsoler så att du kan aktivera nya konsoler och undvika aktiveringsgränser.

Avaktivera PlayStation-konsoler

Läs om hur du avaktiverar PlayStation-konsoler så att du kan aktivera nya konsoler och undvika aktiveringsgränser.

Avaktivera PlayStation®5-konsoler

Du kan aktivera konsoldelning och offlinespel för en PS5™-konsol på ditt konto

Om du vill avaktivera konsoldelning och offlinespel för PS5-konsolen går du till startskärmen och väljer Inställningar > Användare och konton > Övrigt > Konsoldelning och offlinespel > Avaktivera.

Du kan aktivera en primär PS4-konsol på ditt konto.

1. Gå till Inställningar > Kontohantering > Aktivera som ditt primära PS4-system.

2. Välj Avaktivera > Ja.

1. Välj ditt lokala användarkonto och gå till PlayStation Network > Logga in > Kontohantering

2. Gå till Systemaktivering och markera PS3

3. Välj den typ av innehåll du vill avaktivera för PlayStation®3-konsolen: Spel eller video

4. Välj Avaktivera systemet

1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.

2. Gå till PlayStation Network > Systemaktivering

3. Välj den typ av innehåll du vill avaktivera: Spel eller video

4. Tryck på Avaktivera > OK.

Fjärravaktivera konsoler

Om du inte kan få tillgång till PlayStation-konsolen kan du avaktivera (och logga ut från) alla enheter som är anslutna till ditt konto med hjälp av Kontohantering i webbläsaren.

Du kan endast avaktivera alla dina konsoler en gång var sjätte månad.

1. Logga in på Kontohantering.

2. Välj Enhetshantering> PlayStation-konsoler > Avaktivera alla enheter.

Det går inte att fjärravaktivera PlayStation Video. Du måste göra det på konsolen. Om du inte har åtkomst till den konsol som är länkad till PlayStation Video kontaktar du oss.

Aktivera PlayStation-konsoler

Genom att aktivera konsolen kan du dela köp och vissa abonnemangsförmåner med andra spelare på den.