Support för PlayStation™App

Ta reda på hur du konfigurerar och använder PlayStation App till att skicka meddelanden, genomföra köp och fjärrhämta till din konsol.

Hämta och installera PlayStation App

iOS

Du måste ha iOS-version 12.2 eller senare.

Android

Du måste ha Android-version 6.0 eller senare.

När du har installerat och öppnat PlayStation App loggar du in på ditt konto. Om du inte har något konto läser du till guiden nedan.

PlayStation App har funktioner för att:

• gå med i ett party via telefonen med stöd för röstchatt och meddelanden
  • se vad vänner spelar och komma åt nyligen spelade spel
  • genomföra köp och börja hämta spel till PS5- och PS4-konsoler
  • starta spel, frigöra utrymme och logga in på PS5-konsoler
  • hålla koll på PlayStation-nyheter via fliken Utforska.

Logga in på PS5-konsoler med PlayStation App

Logga snabbt in på PS5-konsoler genom att skanna en QR-kod i appen.

1. I PlayStation App går du in på Inställningar > Logga in på PS5.
  1. På inloggningsskärmen på PS5 visas en QR-kod. Skanna koden med PlayStation App eller välj Ange kod manuellt.

Koppla PS5- och PS4-konsoler till PlayStation App

Genom att koppla din primära PS4-konsol till PlayStation App kan du börja ladda ned spel till din konsol från din mobila enhet.

Genom att koppla din PS5-konsol kan du börja ladda ned spel till din konsol, hantera PS5-konsollagring och starta PS5-spel och kompatibla PS4-spel från din mobila enhet.

• Om du vill koppla din PS5-konsol eller din primära PS4-konsol öppnar du PlayStation App och väljer sedan Inställningar > Koppla konsol till app.

Visas inte din konsol?

Kontrollera att du har loggat in på konsolen med samma konto som du använder på PlayStation App. Om du vill koppla din PS4-konsol ska du kontrollera att den är aktiverad som din primära PS4-konsol.

Köpa och ladda ned spel med PlayStation App

Om du vill starta en fjärrhämtning från PlayStation App måste den kopplade PS5- eller PS4-konsolen vara aktiverat på Fortsätt vara ansluten till Internet samt vara i viloläge.

1. Öppna PlayStation App och välj PS Store
  2. Sök efter ett spel och välj Lägg i kundvagn
  3. Bekräfta ditt köp och betalningssätt.
  4. På startskärmen för PlayStation App väljer du Spelbibliotek Köpt.
  5. Tryck på spelet och välj Ladda ned. Du får en avisering när hämtningen är klar.

Hantera konsollagringen på PS5 via PlayStation App

Du kan kontrollera lagringsutrymmet på PS5-konsolen och ta bort spel från PS5-konsolen med PlayStation App. Det finns inte funktioner för att flytta och kopiera spel på PlayStation App.

1. På PlayStation App trycker du på Inställningar > Lagring för att visa din tillgängliga konsollagring på PS5 och utökat USB-lagringsutrymme (om USB-enhet är ansluten).

2. Tryck på ett spel i listan och välj sedan Ta bort ett spel > Ta bort för att frigöra lagringsutrymme.

Starta och anslut till PS5-spel via PlayStation App

När du har hämtat ett spel till din kopplade PS5-konsol kan du starta spelet via telefonen.

1. På hemskärmen för PlayStation App väljer du Spelbibliotek > Köpt

2. Tryck på spelet och välj sedan Spela på konsol. Spelet startar och allt du behöver göra är att plocka upp en handkontroll och spela.

När du får en avisering med en inbjudan till ett spel på PlayStation App kan du starta spelet på din kopplade PS5-konsol. Tryck bara på aviseringen och välj Anslut på konsol

• Din PS5-konsol måste ha Fortsätt vara ansluten till Internet aktiverat och vara i viloläge för att du ska kunna starta eller ansluta till spel från PlayStation App.

Meddelanden och röstchatt på PlayStation App

Tryck på ikonen Partyn högst upp på skärmen och tryck sedan på ikonen Skapa nytt party. Välj en spelare eller flera spelare för att skapa ett party. Du kan skicka textmeddelanden, dekaler, röstinspelningar och bilder via PlayStation App.

Om du vill starta en röstchatt väljer du ett party på partymenyn och trycker på ikonen Röstchatt för att börja chatta med partymedlemmar.

• Du kan aktivera eller inaktivera aviseringar för varje party genom att välja partynamnet > … (Mer) > Stäng av aviseringar. En ikon för att stänga av ljud visas för ett party eller en grupp om aviseringar är avstängda.

• Om du är ägare av ett party kan du stänga ut en spelare från partyt genom att välja spelaren > Stäng ut och följa instruktionerna på skärmen.

Justera inställningar och aviseringar för PlayStation App

Du kan justera dina push-aviseringar för spel, sociala medier och konton på inställningsmenyn för PlayStation App. Om du avaktiverar push-aviseringar kan du fortfarande se dina aviseringar i aviseringslistan från Play-skärmen på PlayStation App.