Support för PlayStation™App

Ta reda på hur du konfigurerar och använder PlayStation App till att skicka meddelanden via PlayStation™Network, göra köp på PlayStation™Store och starta fjärrhämtningar till din PS5™- eller PS4™-konsol.

Hämta och installera PlayStation App

iOS

Du måste ha iOS-version 12.2 eller senare.

Android

Du måste ha Android-version 6.0 eller senare.

När du har installerat och öppnat PlayStation App loggar du in på ditt konto. Om du inte har något konto går du in på Så här skapar du ett konto för PlayStation™Network.

PlayStation App har funktioner för att:

• gå med i ett party via telefonen med stöd för röstchatt och meddelanden
  • se vad vänner spelar och komma åt nyligen spelade spel
  • handla och börja hämta spel till PS4- och PS5-konsoler
  • starta spel, frigöra utrymme och logga in på PS5-konsoler
  • hålla koll på PlayStation-nyheter via fliken Utforska.

Logga in på PS5-konsoler med PlayStation App

Logga snabbt in på PS5-konsoler genom att skanna en QR-kod i appen.

1. I PlayStation App går du in på Inställningar > Logga in på PS5.
  1. På inloggningsskärmen på PS5 visas en QR-kod. Skanna koden med PlayStation App eller välj Ange en kod manuellt.

Länka PS5- och PS4-konsoler till PlayStation App

Om du länkar din PS5- eller PS4-konsol till PlayStation App kan du hämta spel, hantera konsollagring på PS5 och starta PS5-spel och kompatibla PS4-spel via din mobil.

• Om du vill koppla en ny primär PS4- eller PS5-konsol öppnar du PlayStation App och väljer Inställningar > Länka konsol till appen.
Visas inte din konsol?

Kontrollera att du har loggat in på konsolen med samma konto som du använder på PlayStation App. Om du vill koppla en PS4-konsol ska du kontrollera att den är aktiverad som Primär PS4-konsol.

Köpa och hämta spel med PlayStation App

Så här gör du ett köp:

1. Öppna PlayStation App och välj PS Store
  2. Sök efter ett spel och välj Lägg till i kundvagn
  3. Bekräfta köpet och betalningssättet.

Om du vill starta en fjärrhämtning från PlayStation App måste Fortsätt vara ansluten till Internet vara aktiverat på den länkade PS5- eller PS4-konsolen.

1. På startskärmen för PlayStation App väljer du Spelbibliotek > Köpt
  2. Tryck på spelet och välj Ladda ned. Du får ett meddelande när hämtningen är klar.

Hantera konsollagringen på PS5 via PlayStation App

Du får ett meddelande om du försöker hämta ett spel och du inte har tillräckligt med lagringsutrymme på PS5-konsolen.

1. Tryck på lagringsmeddelandet så visas lagringshanteringen. Högst upp på skärmen visas hur mycket lagringsutrymme som behövs för hämtningen.

2. Tryck på ett spel i listan och sedan på Avinstallera för att frigöra utrymme för hämtningen.

Starta PS5-spel via PlayStation App

När du har hämtat ett spel till konsolen kan du starta spelet via telefonen.

1. På startskärmen för PlayStation App väljer du Spelbibliotek > Köpt

2. Tryck på spelet och välj Spela nu. Spelet startar och allt du behöver göra är att plocka upp en handkontroll och spela.

Meddelanden och spelinbjudningar på PlayStation App

Tryck på Meddelanden och välj Skapa nytt meddelande. Välj spelaren du vill skicka meddelanden till eller välj flera spelare och skapa ett Party.

Du kan skicka textmeddelanden, dekaler, röstinspelningar, bilder och videor via PlayStation App.

Om en vän skickar dig en spelinbjudan väljer du meddelandet med inbjudan och trycker på Starta så startas spelet på PS5-konsolen.