Få åtkomst till PS5-spelklipp i PS App

Så här får du åtkomst till PS5-spelklipp i PS App

Ta reda på hur du delar skärmbilder och spelklipp i PlayStation®App.

Den här funktionen är tillgänglig i länder och regioner där PS App är tillgänglig. Användare av PlayStation®5-konsoler i regioner och länder som stöds får åtkomst till den genom att ladda ned den senaste uppdateringen av PlayStation App för iOS och Android.

Så här aktiverar du PS5-spelklipp i PlayStation App

För att skärmbilder och videor ska laddas upp automatiskt, behöver du ställa in följande:

• PS5-konsolen måste vara kopplad till PlayStation App.

• PS5-konsolen måste lämnas i viloläge och inställningen Fortsätt vara ansluten till internet måste vara aktiverad.

1. Öppna PlayStation App och välj Bibliotek.
  2. Gå till Klipp och välj Aktivera.
  1. Gå till Mediegalleri.
  2. Se popup-meddelandet som ber dig att aktivera.

Eller

1. Gå till Inställningar > Klipp och sändningar > Klipp
  2. Aktivera Automatisk uppladdning.

Spelklipp i PlayStation App

När du aktiverar den här funktionen börjar din PS5-konsol automatiskt ladda upp spelklipp till molnet. Dina spelklipp blir sedan tillgängliga i PlayStation App i 14 dagar efter att du skapade dem på din PS5-konsol. Följande klipp laddas upp:

• Spelvideor som är kortare än 3 minuter och inte är i 4K-upplösning.
  • Skärmbilder som har tagits via menyn Skapa eller via genvägar för Skapa-knappen.

Du kan dela klipp med dina PlayStation™Network-vänner eller -partyn från appen, spara dem på enheten eller publicera dem på sociala medier.

Så här laddar du upp klipp manuellt till PlayStation App

1. På PS5-konsolen går du till hemskärmen för spel och väljer Mediegalleri.
  2. Markera klippen och tryck på alternativknappen.
  3. Välj Ladda upp till PlayStation App.

Så här visar du PS5-spelklipp i PlayStation App

När du har aktiverat automatisk uppladdning laddas alla skärmbilder och videoklipp som stöds och som spelats in på PS5-konsolen upp automatiskt. Du kan se dem i PlayStation App genom att välja Bibliotek > Klipp. När du visar ett klipp i PlayStation App kan du

• välja Ladda ned för att spara klippet på din enhet
  • välja Dela och sedan välja ett party för att dela ditt klipp via Game Base
  • välja Dela > Dela via för att skicka ditt klipp via en annan app som stöds på enheten
  • Visa mer information om dina klipp.

Så här delar du spelklipp i ett party i PlayStation App

1. I PlayStation App väljer du Partyn och väljer sedan ett party eller skapar ett nytt party.
  2. På skärmen för partymeddelanden väljer du ikonen +, sedan Media > Klipp och sedan väljer du det klipp du vill skicka.

Vanliga frågor

Vilka klipp är tillgängliga i PlayStation App?
Videoklipp och skärmbilder från spel finns tillgängliga i appen i 14 dagar efter att du skapat dem manuellt på PS5-konsolen. Automatiska klipp från trophy-ögonblick och aktivitetsutmaningar laddas inte upp.

Vilka videoklipp kan jag komma åt i PlayStation App?
Videoklipp med en upplösning på upp till 1 920 x 1 080 som är högst 3 minuter långa laddas upp. Videoklipp som sparats med högre upplösning laddas inte upp.

Kan jag använda klipp utan Wi-Fi-anslutning?
Ja. Observera att det kan krävas mycket mobildata för att ladda ned eller dela videor med andra appar.

Behöver jag ett PlayStation Plus-abonnemang för att kunna använda den här funktionen?
Nej. Dina klipp lagras i 14 dagar på SIE:s molnservrar så att de blir tillgängliga för dig i PlayStation App.

Jag har precis aktiverat den här funktionen. Varför kan jag inte se några klipp från de senaste 14 dagarna?
Du börjar se klipp när funktionen är aktiverad. Innehåll som skapades på PS5-konsolen innan du aktiverade funktionen är inte tillgängligt för delning.

Kommer videoklippen att inkludera ljud?
Ja, videoklippen inkluderar ljudet från mikrofonen eller från en partyröstchatt, om det är aktiverat.

Om jag tar bort en skärmbild eller video på min konsol, kommer den då även att tas bort från PlayStation App?
Nej. Klippen är fortfarande tillgängliga i PlayStation App i 14 dagar om inställningen för klipp har aktiverats.