Konfigurera automatiska uppdateringar på PS5™- och PS4™-konsoler

Konfigurera automatiska uppdateringar på PS5™- och PS4™-konsoler

Ta reda på hur du konfigurerar automatiska uppdateringar för spel och systemprogramvara på PS5- och PS4-konsoler.

Vilka funktioner är tillgängliga med automatisk nedladdning?

• Speluppdateringar (spelkorrigeringar) och uppdateringar av systemprogramvaran hämtas och installeras automatiskt.

• Du kan fjärrhämta spel du köpt från PlayStation™Store.

• Sparade speldata sparas automatiskt på PlayStation Network, så du kan fortsätta där du slutade på ett annat PlayStation-system. Funktionen är endast tillgänglig för PlayStation®Plus-abonnenter.

• Trophies synkroniseras automatiskt på PlayStation™Network.

Konfigurera automatiska uppdateringar på PlayStation

Om du vill tillåta automatiska uppdateringar ställer du in att PlayStation-konsolen ska fortsätta vara ansluten till internet i viloläge, aktiverar automatiska hämtningar och låter systemet vara i viloläge när det inte används.

PS5: Fortsätt vara ansluten till Internet
  1. Gå in på Inställningar > System.
  2. Välj Energisparinställningar > Funktioner som är tillgängliga i viloläge.
  3. Slå på Fortsätt vara ansluten till Internet.
PS5: Installera uppdateringsfiler automatiskt
  1. Välj Inställningar > System > Systemprogramvara > Uppdatering av systemprogramvara och Inställningar.
  2. Aktivera Ladda ned uppdateringsfiler automatiskt eller Installera uppdateringsfiler automatiskt.

När du aktiverar Installera uppdateringsfiler automatiskt installeras uppdateringar automatiskt i viloläget, så att konsolen är uppdaterad och klar för användning nästa gång du ska spela.

PS5: automatiska speluppdateringar
  1. Gå in på Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar > Automatiska uppdateringar
  2. Aktivera Automatisk nedladdning eller Automatisk installation i viloläge.
PS5: Aktivera viloläge
  • Tryck på PS-knappen och öppna kontrollcentret där du väljer Ström > Aktivera viloläge. Du kan också trycka en gång på strömknappen.
Aktivera start av PS4 från nätverket
  1. Gå in på Inställningar > Energisparinställningar > Ställ in funktioner som är tillgängliga i viloläge.
  2. Markera kryssrutan bredvid Fortsätt vara ansluten till Internet och Aktivera start av PS4-systemet från nätverket.
PS4: Automatisk hämtning
  1. Gå in på Inställningar > System > Automatiska nedladdningar.
  2. Markera kryssrutan bredvid Uppdateringsfiler för systemprogramvara.
  3. Markera kryssrutan bredvid Programuppdateringsfiler.
PS4: Aktivera viloläge
  • Håll PS-knappen nedtryckt och välj Gå in i viloläge. Strömindikatorn på PlayStation 4-konsolen lyser orange.

Aktivera fjärrhämtning av spel

När du har aktiverat automatiska uppdateringar är fjärrhämtning tillgängligt när du köper material via PlayStation Store online eller på mobilen.