Spela in spelsessioner och ta skärmbilder på PS5™-konsoler

Så här spelar du in spel och tar skärmbilder på PlayStation®5-konsoler

Spara minnesvärda ögonblick i dina spel på PS5™-konsoler genom att ta skärmbilder och spela in videoklipp.

Så här spelar du in videor och tar skärmbilder på PS5-konsoler

Om du vill ta en skärmbild eller spela in en video på konsolen trycker du på skapa-knappen på den trådlösa DualSense™-handkontrollen för att öppna menyn Skapa och väljer sedan något av följande sätt att spela in:

Ta skärmbild
Ta en skärmbild av din aktuella spelskärm.

Starta ny inspelning
Starta en ny inspelning av din spelsession. När du är klar med inspelningen trycker du på skapa-knappen för att öppna menyn Skapa och väljer sedan Stoppa inspelning.
Du kan spela in upp till en timmes spelande.

Spara senaste spelsession
Videon med din senaste spelsession spelas in fortlöpande och automatiskt. Du kan spara allt från de senaste 15 sekunderna upp till en timmes spelande.

• En del innehåll kan inte spelas in. Vissa scener är blockerade och tas inte med i dina videoklipp.

Så här använder du menyn Skapa på PS5-konsoler

Med Skapa-menyn kan du ta skärmbilder och spela in din spelsession. Du kan också visa de senaste skärmbilderna och videoklippen. Tryck på skapa-knappen på handkontrollen för att öppna menyn Skapa.

A) Senast skapad
Välj miniatyren för att öppna kortet Nyligen skapat. Du kan visa upp till 15 av dina senaste skärmbilder och videoklipp.

B) Inspelningsmetoder
Spara senaste spelsession , Ta skärmbild , Starta ny inspelning.

C) Sändning
Hoppa direkt till en sändning från menyn Skapa.

D) Bildtagningsalternativ
Ändra format och upplösning på dina skärmbilder eller videoklipp. Du kan också aktivera 4K-inspelning på kompatibla skärmar.

Så här ändrar du inställningarna för inspelning på PS5-konsolen

Gå till hemskärmen och välj Inställningar > Klipp och sändningar > Klipp och välj någon av följande inställningar.

Ändra skapa-knappens funktion genom att välja mellan StandardEnkla skärmbilder och Enkla videoklipp.

Aktivera HDR (High Dynamic Range) och ändra vilken filtyp dina skärmbilder ska sparas som. HDR är endast aktiverat när konsolen är ansluten till en kompatibel skärm.

Ändra filtyp och upplösning för när du spelar in ett videoklipp.

Välj Videoklippsformat och välj sedan om du vill ta med mikrofonen eller röstchattljudet. När du inkluderar röstchattljud ska du fråga röstchattmedlemmarna om du får lägga till deras röster i dina videoklipp.

Så här hanterar du trophyvideor och -skärmbilder på PS5-konsoler

Gå till hemskärmen och välj Inställningar > Klipp och sändningar > Trophies och justera följande inställningar.

• Spara trophyskärmbilder
  • Spara trophyvideor
  • Längd på trophyvideo