Sändning på PS5™-konsoler

Så här strömmar du spel med Sändning på PlayStation®5-konsoler

Direktsänd din spelsession och låt dina vänner och följare vara en del av spelupplevelsen medan de tittar och kommenterar det som händer.

Länka ett strömningskonto på PS5™-konsoler

För sändning krävs att du länkar konton som YouTube eller Twitch till ditt konto för PlayStation™Network. Du kan göra det när du startar en sändning för första gången eller från hemskärmen:

• Välj Inställningar > Användare och konton > Länka till andra tjänster.

Dina sändningar kan nå en bred publik. Om du vill begränsa vem som kan titta på dina sändningar ska du konfigurera sekretessinställningarna i dina länkade konton.

Sänd ut din spelsession på PS5-konsoler

1. Tryck på skapa-knappen och välj Sändning.
  2. Välj den strömningstjänst du vill sända med.
  3. Ange din sändningsinformation.
    När du vill ta med video från kameran eller ljud från röstchatten väljer du Sändningsalternativ och anpassar sedan sändningen.
  4. När allt är klart väljer du Starta sändning så börjar sändningen.
    Sändningskortet visas i kontrollcentret.

Direktuppspelning har fastnat på ”förbereder” vid sändning

Vissa strömningstjänster kräver 2FA (tvåfaktorautentisering). Du kan behöva aktivera 2FA på ditt länkade konto för att kunna använda Sändning på din PS5-konsol.

Konfigurera Sändningsinställningar

Om du vill konfigurera sändningsinställningar går du till hemskärmen och väljer Inställningar > Klipp och sändningar > Sändningar. Du kan justera följande:

Ställ in upplösning och bildrutefrekvens för att sända ut din spelsession. Tillgängliga upplösningar varierar beroende på tjänst.

Välj om du vill ta med mikrofonljud och partyljud i sändningen.

Se till att medlemmarna i partyt i förväg vet att deras röster blir en del av din sändning.

Anpassa inställningar för bildplacering, storlek, ljusstyrka med mera.

Välja om du ska visa överlägg för tittarkommentarer och när nya användare börjar titta på direktuppspelningen. Du kan också välja var på skärmen du vill att de ska visas.

Aktivera Konvertera sändningschatt till tal om du vill att tittarkommentarer ska läsas upp under sändningar och konfigurera inställningar för rösthastighet, tonläge och volym. Detta är endast tillgängligt för språk som har stöd för det.

• Endast din spelskärm och ljud delas. Andra skärmar och appskärmar för annat än spel visas inte för dina tittare.
  • Beroende på spelet visas kanske vissa scener inte för tittarna.
  • Din sändningsinformation och dina inställningar sparas från den senaste sändningen.
  • Se till att du låter personerna i din partyröstchatt få reda på när du inkluderar röstchattljud i din sändning. De kan konfigurera sina inställningar och sin enhet om de vill att deras röst ska delas.

Vad finns på PS5-sändningskortet?

A ) Förfluten tid
Håll reda på hur länge du har sänt.

B ) Tittare
Antalet personer som tittar på sändningen.

C ) Sändningsalternativ
Stäng av eller slå på mikrofonen

När tittarna kan höra din röst kan du testa att berätta om din spelupplevelse.

Kameraalternativ
Slå på eller stäng av kameran. Placera kameraflödet på skärmen när den är på.

Överläggsalternativ
Visa chatt
: Se vad dina tittare har att säga genom att visa chatten. Du kan till och med få kommentarerna upplästa för dig genom att aktivera chatt till tal.

Visa aktivitet: Visa uppdateringar som nya tittare och nya följare.

Position: Flytta chattvisningen på skärmen till den plats som är mest praktisk för dig.

D ) Pausa sändning
Använd den här funktionen för att be tittarna att vänta medan du går iväg ett ögonblick. Kameraflödet pausas och ljudet stängs av tills du kommer tillbaka.

E ) Sluta sända
Avsluta din direktuppspelning.

Så här visar du en annan spelares arkiverade sändningar

1. Tryck på PS-knappen för att öppna kontrollcentret och välj sedan Game Base.
  2. Välj Vänner eller Sök och välj sedan en spelare för att visa deras profil.
  3. Välj fliken Delat för att visa deras arkiverade sändningar.