Så här aktiverar och justerar du 4K-upplösning på en PlayStation®5-konsol

Så här aktiverar och justerar du 4K-upplösning på en PlayStation®5-konsol

Ta reda på hur du aktiverar 4K-upplösning och hur du justerar inställningarna för videoutdata på PlayStation®5-konsolen.

Vad är 4K?

4K är nästan fyra gånger högre upplösning än vanlig HD (1080p). Alla PS5™-konsoler har kapacitet för 4K och HDR, men tillgången till bildkvaliteten beror på din hemunderhållningsutrustning.

Så här ändrar du PS5-konsolens upplösning

PS5-konsoler väljer automatiskt den bästa tillgängliga upplösningen. Du kan ändra upplösning med hjälp av PS5-konsolens inställningar för Videoutdata

• Gå in på Inställningar > Skärm och video > Videoutdata.

Videoutdata
Visa dina aktuella inställningar.

Upplösning
Ställ in skärmupplösningen.

Överföringshastighet för 4K-video
Justera överföringshastigheten för video med 4K-upplösning. Om du upplever flimmer på skärmen provar du med att välja -1 eller -2 för att begränsa överföringshastigheten och möjligen förbättra bildkvaliteten.

HDR
Slå på och av HDR (High Dynamic Range).

Justera HDR
Finjustera ljusstyrkan och optimera HDR-återgivningen.

Deep Color-utmatning
Ger mjuk bildåtergivning.

RGB-intervall
Ändra bara det här om du använder en HDMI-enhet som inte sänder RGB-intervallsinformation på rätt sätt.

Justera visningsområdet för PS5

Om bilden på tv-apparaten ser ut att vara kapad vid kanterna eller om du ser en svart ram runt bilden kan du försöka med att justera visningsområdet:

1. Gå in på Inställningar > Skärm och video > Skärm > Justera visningsområde

2. Följ anvisningarna på skärmen.

Stöds HDMI 2.1 på PS5-konsoler?

PS5-konsolen har stöd för HDMI 2.1 och även för videoutdata på 4K 120 Hz. Å andra sidan har tv-apparater med 4K 120 Hz ännu inte helt kommit ut på marknaden. Sony Interactive Entertainment samarbetar med tv-bolag för att hitta och lösa problem under den här övergångsperioden, men för närvarande kan spelare uppleva vissa problem med 4K 120 Hz.

Om det händer att det inte visas något på tv:n när PS5-konsolen förväntas mata ut en signal på 4K 120 Hz, eller om signalen visas som 1080p 120 Hz, bör du beakta följande:

• Står det angivet att tv:n har stöd för 4K 120 Hz?
  • Använder tv:n den senaste fasta programvaran?
  • Använder du kabeln som medföljer PS5-konsolen eller en ultrasnabb kabel som är klassificerad för utsignal på 4K 120 Hz?
  • Är PS5-konsolen direkt ansluten till tv:n via HDM, eller till en mottagare eller annan mellanutrustning som kan påverka signalen?
  • Är PS5-konsolen ansluten till en lämplig HDMI-port (2.1) på tv:n? Mer information finns i tv-handboken. För att få stöd för HDMI 2.1 kan du behöva ändra inställningarna via tv:n.
  • Är Skärm och video > Videoutdata > Upplösning inställt på Auto eller 2160p på din PS5?
  • Är Skärm och video > Videoutdata > Överföringshastighet för 4K-video inställt på Auto på din PS5?