Uppdatering av systemprogramvaran till PlayStation®5

Uppdatera systemprogramvaran på en PlayStation®5-konsol

Få den senaste uppdateringen

Uppdatera systemprogramvaran på en PS5-konsol

En uppdatering av systemprogramvaran för PlayStation®5-konsoler släpptes 2021-08-07.

För bästa PlayStation-upplevelse bör du alltid uppdatera din PS5™-konsol till den senaste versionen av systemprogramvaran.

Håll PS5-konsolen uppdaterad med den senaste systemprogramvaran. Du kan också ta en titt på funktionerna som finns i uppdateringen här. Dessutom kan du se användarhandboken online i menyn Inställningar på PS5-konsolen.

Version: 21.01-03.21.00

• Den här uppdateringen av systemprogramvaran förbättrar systemets prestanda.

Version: 21.01–03.20.00

• Den här uppdateringen av systemprogramvaran förbättrar systemets prestanda.
  • Vi har uppdaterat programvaran för trådlösa DualSense-handkontroller för att förbättra stabiliteten.
  • Vi har åtgärdat ett problem som begränsade funktionerna på vissa skärmar när skärmläsaren var aktiverad.
  • Vi har löst ett problem där spel som du dolt på PS4-konsoler inte var dolda på PS5-konsoler.
  • Vi har gjort processen att kopiera spel från USB-enheter till konsollagringsutrymmet i Spelbibliotek stabilare.

Version:  21.01–03.10.00

• Den här uppdateringen av systemprogramvaran förbättrar systemprestanda.

Version: 21.01–03.00.00

• Nu kan du lagra PS5-spel i utökat USB-lagringsutrymme.

• Om du vill flytta PS5-spel från konsollagring till utökat USB-lagringsutrymme går du till hemskärmen eller spelbiblioteket, öppnar alternativmenyn för det PS5-spel du vill flytta och väljer sedan Flytta till utökat USB-lagringsutrymme

• Om du vill spela PS5-spel som finns i utökat USB-lagringsutrymme ska du gå till spelbiblioteket och kopiera spelet till konsollagringen från alternativmenyn. Det går snabbare att kopiera spel än att hämta dem igen. Det går också snabbare än att installera om dem från skivan om spelet på utökat USB-lagringsutrymme har tillägg eller har uppdaterats.

• Nu finns Share Play i party med spelare på PS4. Med Share Play kan du bjuda in dina vänner på PS4 för att titta på ett spel, eller till och med lämna över kontrollen till dem.

• Vi har lagt till zoom i våra hjälpmedelsfunktioner. Använd zoom för att förstora det som visas på skärmen. Öppna Inställningar > Hjälpmedel > Skärm > Zoom för att aktivera den här funktionen.

• Vi har lagt till Avaktivera ljud för spelchatt i kontrollcentret under Ljud. Om du aktiverar den här inställningen hörs inte din röst och du hör inte andra spelares röster i spelchattar. Den här inställningen gäller inte för ljud från partychatt.

• I Game Base har vi uppdaterat följande:

• Du kan lättare komma åt aktuella partyn och se dina vänner online. Använd R1- och L1-knapparna för att snabbt växla mellan flikarna.

• Nu kan du aktivera eller inaktivera aviseringar för de partyn du är med i.

• Nu kan du justera volymen på andra spelares röster i röstchatten i party och i spelchatten på vissa spel. Välj en spelare på röstchattkortet i kontrollcentret för att justera volymen.

• I profilen har vi uppdaterat följande:

• Nu är det enklare än någonsin att dela dina favoritögonblick i spel. På fliken Delat väljer du Gå till mediegalleri och väljer de favoriter du vill dela.

• Vi har delat upp videor och sändningar under fliken Delat för att göra det enklare att bläddra.

• Nu kan du hantera alla spel du följer genom att öppna Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar > Hantera spel som följs. Detta gör att du kan sluta följa spel utan att navigera till de individuella nyhetsinläggen eller spelhubbarna.

• För skärmar som har stöd för länkningsfunktionen för HDMI-enheter kan du nu aktivera eller inaktivera uppspelning med ett tryck och avstängningslänken individuellt. Gå till Inställningar > System > HDMI om du vill ändra inställningarna.

• Genom uppspelning med ett tryck aktiverar du den anslutna skärmen när du slår på PS5-konsolen.

• Om du stänger av den anslutna skärmen försätts din PS5-konsol i viloläge när avstängningslänken är aktiverad.

• Du kan nu ange land eller region i inställningarna för föräldrakontroll för användare av PS5-konsolen och gäster som inte har anslutit till eller loggat in på PlayStation Network.

• Det land eller den region du väljer avgör vilket klassificeringssystem som tillämpas på PS5-spel och -appar. Om du vill ändra en användares land eller region öppnar du Inställningar > Familjeinställningar och föräldrakontroller, väljer användaren och väljer sedan Ps5under under Åldersnivå för spel och appar.

• Du kan också ställa in landet eller regionen i förväg för nya användare och gäster på din PS5-konsol. Det gör du genom att gå till Inställningar > Familjeinställningar och föräldrakontroller > Begränsningar på PS5-konsolen > Föräldrakontroller för nya användare > PS5.

• Nu kan du dölja spel i Spelbiblioteket. Om du döljer ett spel visas det inte längre på fliken Din samling.

• Om du vill dölja ett spel går du till fliken Din samling , öppnar spelets alternativmeny och väljer Dölj.

• Om du vill komma åt dolda spel går du till fliken Din samling, väljer menyn Sortera och filtrera och aktiverar sedan Dolda objekt.

• Om du vill visa ett spel aktiverar du filtret Dolda objekt , öppnar alternativmenyn för det spel du vill visa och väljer Sluta dölja.

• Spel som du döljer på PS4-konsolen döljs även på PS5-konsolen.

Andra uppdaterade funktioner

• Vi har lagt till följande funktioner i hanteringen av sparade data:

• När du startar eller återupptar ett PS5-spel söker konsolen efter nyare sparade data i molnlagring. Om du har nyare sparade data i molnlagring kan du välja att synkronisera data.

• Nu är det enklare att hantera sparade data direkt från hemskärmen. När du öppnar alternativmenyn för ett spel visas Ladda upp/ned sparade data och Kontrollera synkroniseringsstatus för sparade data.

• Vi har nu stöd för fler emojier.

• I Trophies har vi uppdaterat följande:

• Nu kan du få åtkomst till skärmbilder och videor som tagits när du vinner en trophy. Välj en trophy som du har vunnit för att se relaterade media.

• Nu kan du välja vilka trophies du vill spara skärmbilder och videor för. Om du vill ändra inställningarna går du till Inställningar > Klipp och sändningar > Trophies.

• När du nu väljer en dold trophy kan du trycka på fyrkantsknappen för att snabbt visa dold information.

• Du kan nu gå direkt till en trophy-lista från ett trophy-kort genom att välja Gå till Trophies på alternativmenyn.

• När du har valt en sorteringsordning för dina trophies sorteras de i den ordningen för alla spel.

• Nu kan du visa din trophy-statistik genom att trycka på fyrkantsknappen på skärmen Trophies.

• Nu när du sorterar dina trophies efter vanlighet eller datum för vinst visas dessa uppgifter på trohpy-korten.

• Om du installerar den här uppdateringen inaktiveras Aktivera chattranskribering i hjälpmedelsinställningarna. Om du vill använda chattranskriberingsfunktionen aktiverar du den här inställningen igen.

• I funktionen Gör flera saker samtidigt för kort har vi uppdaterat följande:

• När du nu fokuserar på ikonen för Gör flera saker samtidigt på ett kort får du tips om tillgängliga lägen: bild-i-bild, fäst i sidan eller båda.

• Vi har lagt till en knappguide som visar hur du kan interagera med ett kort som för närvarande är i läget Gör flera saker samtidigt.

• I kontrollcenter kan du nu se handkontrollens återstående batterinivå även när den laddar.

• I spelet eller abonnemangshubben får du nu tillgängliga kampanjerbjudanden, inklusive erbjudanden för PlayStation Plus-, PlayStation Now- och EA Play-prenumeranter. Om du vill visa de alternativ som inte visas i hubben trycker du på knappen ... (fler alternativ).

• När du spelar ett spel som du har dolt genom att välja Dölj dina spel från andra spelare i sekretessinställningarna kan andra spelare inte längre att se information om det spel du spelar just nu bredvid din onlinestatus.

• Vissa datorskärmar som kan visa 1080p/120 Hz stöder nu 120 Hz-visning för spel. Om du har problem med att visa spelet i120 Hz går du till Inställningar > Skärm och video > Videoutdata och stänger sedan av Aktivera videoutdata i 120 Hz.

• Vi har lagt till alternativet att växla videoutdata till utan HDR i spel eller appar som inte stöder HDR. Om du vill ändra den här inställningen går du till Inställningar > Skärm och video > Videoutdata > HDR.

• Vi har uppdaterat systemprogramvaran för att förbättra stabilitet och prestanda.

Ladda ned en uppdateringsfil till en PS5-konsol

Om uppdateringen av systemprogramvaran på PS4-konsolen har fastnat kan du starta om uppdateringen. Om det misslyckas hämtar du uppdateringsfilen nedan till en USB-enhet och följer guiden för att installera filen på PS5-konsolen.

Högerklicka på filen och välj ”Spara som” för att ladda ned uppdateringsfilen.

Hämta ominstallationsfilen till en PS5-konsol

Om du installerar om systemprogramvaran på PS5-konsolen tas alla data i systemets lagringsminne bort från PS5-konsolen. Detta brukar kallas fabriksåterställning eller maskinvaruåterställning.

Högerklicka på filen och välj ”Spara som” för att ladda ned ominstallationsfilen.

Starta om nedladdningen av systemprogramvaran till PS5-konsolen

1. Tryck på PS-knappen på den trådlösa handkontrollen för att öppna kontrollcentret och välj Nedladdningar/uppladdningar.
  2. Markera uppdateringen av systemprogramvaran och välj Visa information om feloch Försök igen.

Om nedladdningarna misslyckas flera gånger kan du uppdatera systemprogramvaran på PS5-konsolen med hjälp av en USB-enhet.

Felsökningsverktyget Fix & Replace

Om du har problem med att uppdatera systemprogramvara på PS5-systemet kan du gå till felsökningsverktyget Fix & Replace för att få mer hjälp och ordna med reparation.

Version 20.02–02.50.00

• Den här uppdateringen av systemprogramvaran förbättrar systemets prestanda.
  • I sällsynta fall installeras PS4-versionen av ett spel från skivan när du har uppgraderat till och installerat PS5-versionen. Nu när du sätter i skivan till PS4-spelet installeras oväntat inte PS4-versionen.
  • Nu kan du välja ut och redigera videoklipp i mediegalleriet med Share Factory Studio.

Version 20.02–02.30.00

• Den här uppdateringen av systemprogramvaran förbättrar systemets prestanda.
  • Ett problem har lösts där dataöverföringar och hämtningar avbröts vid försök att hämta innehåll medan en dataöverföring från en PS4 pågår.
  • Vissa problem som orsakade fel vid textinmatning i vissa PS4-spel har lösts.
  • Anslutningsstabiliteten har förbättrats för vissa Wi-Fi-routrar.

Version 20.02-02.26.00

• Den här uppdateringen av systemprogramvaran förbättrar systemets prestanda.
  • Ett problem har lösts där installerade versioner av spel på skiva ibland raderades.
  • Ett problem som förhindrade den trådlösa PS5-handkontrollen från att laddas i viloläge vid anslutning till framsidan av USB Type-A-porten av PS5-konsolen via USB-kabeln som medföljer vissa PS5-konsoler har lösts.

Version 20.02–02.25.00

• Den här uppdateringen av systemprogramvaran förbättrar systemets prestanda.
  • Ett problem har lösts där användare inte kunde hämta spel eftersom endast alternativen "I kö för hämtning" eller "Visa detaljer” visades. Om du stöter på det här problemet uppdaterar du systemprogramvaran till den senaste versionen och försöker sedan att starta PS5 i felsäkert läge för att återskapa databasen.

Meddelanden

• Hämta och installera aldrig andra uppdateringar än de officiella uppdateringsfiler som tillhandahålls av Sony Interactive Entertainment online. Hämta eller installera inte uppdateringar med någon annan metod än de som beskrivs i dokumentationen till PS5-konsolen eller på den här webbplatsen. Om du laddar ned eller installerar uppdateringar från en annan källa, med en annan metod eller på en konsol som har ändrats eller modifierats på något sätt finns det risk för att konsolen slutar fungera som den ska. Då kanske det inte heller går att installera den officiella uppdateringen. Om du utför något av detta kan det leda till att systemets garanti upphör att gälla, samt påverka dina möjligheter att få garantiservice och reparationsservice från Sony Interactive Entertainment.
  •  Installera inte systemprogramvaran direkt före eller efter ett strömavbrott.
  • Stäng inte av konsolen under installationen. Om installationen avbryts kan konsolen skadas.
  •  Vissa program och visst material kan eventuellt inte användas förrän du har uppdaterat systemprogramvaran på konsolen.

Systemprogramvara

Genom att använda eller öppna systemprogramvaran samtycker du till att omfattas av alla befintliga villkor i avtalet. Om du vill läsa en aktuell kopia av det här avtalet som kan skrivas ut går du till http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-eula/.

Sony Interactive Entertainment kan när som helst och efter eget gottfinnande ändra villkoren i detta avtal, inklusive alla villkor i PS5-systemets dokumentation eller handbok, eller påhttp://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-oss/index.html.

Kontrollera den här webbplatsen regelbundet för att se eventuella ändringar i avtalet.