Så här uppdaterar du systemprogramvaran på en PS5-konsol

För bästa möjliga PlayStation-upplevelse bör du se till att systemprogramvaran för PlayStation®5-konsolen alltid är uppdaterad till den senaste versionen.

Senaste uppdateringen av systemprogramvaran för PS5-konsoler

Läs mer om funktionerna som finns i uppdateringen nedan.

Så här uppdaterar du systemprogramvaran för PS5-konsolen

Konfigurera automatiska uppdateringar eller uppdatera systemprogramvaran manuellt genom att följa stegen nedan.

1. Gå till Inställningar > System.
  2. Välj Systemprogramvara > Uppdatering och inställning av systemprogramvara.
    Meddelandet Det finns en uppdatering visas om det finns en nyare version.
  3. Välj Uppdatera systemprogramvaran.

Om nedladdningen misslyckas flera gånger i rad följer du instruktionerna i Uppdatera PS5-systemprogramvaran med PC eller Mac nedan.

Om uppdateringen av systemprogramvaran fastnar kan du börja om med nedladdningen genom att följa stegen nedan.

1. Tryck på PS-knappen på den trådlösa handkontrollen för att öppna kontrollcentret och välj Nedladdningar/Uppladdningar.
  2. Markera uppdateringen av systemprogramvaran och välj Visa information om fel och Försök igen.

Om nedladdningen misslyckas flera gånger i rad följer du instruktionerna i Uppdatera PS5-systemprogramvaran med PC eller Mac nedan.

Om det inte fungerar att starta om nedladdningen av systemprogramvaran följer du instruktionerna nedan.

1. Stäng av PS5-konsolen.
  2. Använd en PC eller Mac och skapa en mapp med namnet ”PS5” på en USB-enhet som är formaterad i FAT32- eller exFAT-format. Inuti den mappen skapar du en till mapp som heter ”UPDATE”.
  3. Ladda ned uppdateringsfilen för PS5-konsolen nedan och spara den i mappen ”UPDATE”. Spara filen som ”PS5UPDATE.PUP”.
    * Det måste finnas ungefär 1,1 GB ledigt utrymme.
  4. Anslut USB-enheten som filen finns på till PS5-konsolen.
  5. Starta PS5-konsolen i felsäkert läge genom att trycka ned strömknappen och släppa den efter det andra pipet.
  6. Välj Uppdatera systemprogramvaran.
  7. Välj Uppdatera från USB-lagringsenhet > OK.

Om uppdateringsfilen inte registreras i PS5-konsolen kontrollerar du att du har skrivit rätt mappnamn och filnamn. Ange mappnamnen och filnamnet med stora bokstäver.

Så här installerar du om systemprogramvaran för PS5-konsolen

Om du installerar om systemprogramvaran på PS5-konsolen tas alla data bort från PS5-konsolen. Detta brukar kallas fabriksåterställning eller maskinvaruåterställning.

1. Stäng av PS5-konsolen.
    Tryck på och håll ned strömknappen tills konsolen piper.
  2. Använd en PC eller Mac och skapa en mapp med namnet ”PS5” på en USB-enhet som är formaterad i FAT32- eller exFAT-format. Inuti den mappen skapar du en till mapp som heter ”UPDATE”.
  3. Ladda ned ominstallationsfilen nedan och spara den i mappen ”UPDATE”. Spara filen som ”PS5UPDATE.PUP”.
    Det måste finnas ungefär 1,2 GB ledigt utrymme.
  4. Anslut USB-enheten som installationsfilen finns på till PS5-konsolen.
  5. Starta PS5-konsolen i felsäkert läge genom att trycka ned strömknappen och släppa den efter det andra pipet.
  6. Välj Återställ PS5-systemet (installera om systemprogramvaran).

Om uppdateringsfilen inte registreras i PS5-konsolen kontrollerar du att du har skrivit rätt mappnamn och filnamn. Ange mappnamnen och filnamnet med stora bokstäver.