Så här hanterar du lagringsutrymmet på PlayStation®5

Ta reda på hur du frigör utrymme i PS5™-konsolens konsollagring, lagrar PlayStation®4-spel i utökat lagringsutrymme för PS5 och flyttar sparade data med Playstation®Plus molnlagring.

PS5: data och lagringsplatser

Kontrollera hur mycket ledigt lagringsutrymme du har i PS5-konsolens konsollagring genom att gå in på Inställningar > Lagring.

Spel, sparade data och andra data lagras i PS5-konsolens inbyggda lagring. Om du inte har plats kvar i konsollagringen kan du antingen radera data från lagringen eller kopiera data till någon av följande lagringsplatser:

• Utökat lagringsutrymme
    Du kan formatera en vanlig USB-enhet till ett utökat lagringsutrymme som du använder med PS5-konsolen.
  • Molnlagring
    PlayStation Plus-medlemmar kan använda sig av molnlagring.
  • USB-enhet
    Du kan använda en vanlig USB-enhet som är formaterad i FAT- eller exFAT-format. Det är inte alla enheter som kan användas med konsolen.

Vart du kan kopiera data beror på typen av data.

Typ av data

Utökat lagringsutrymme

Molnlagring

USB-enhet

Speldata (PS5-spel)

-

-

-

Speldata (PS4-spel)

-

-

Sparade data (PS5-spel)

-

-

Sparade data (PS4-spel)

-

Skärmbilder och videoklipp

-

-

✓*

* Du kan bara kopiera data till en USB-enhet. Du kan inte kopiera data från USB-enheten till konsollagringen.

Hur gör jag plats för ett nytt spel på PS5-konsolen?

Det finns flera sätt att frigöra minne när du installerar nya spel.

Om du inte vill ta bort spelen som finns i konsollagringen kan du flytta PS4-spel från PS5-konsolens konsollagring till PS5-konsolens utökade lagringsutrymme.

Oroa dig inte, du förlorar inte tillgången till några raderade spel, utan kan hämta sådant du köpt på nytt från spelbiblioteket när du vill.

1. Gå in på Inställningar > Lagring > Spel och appar.

2. Välj Objekt du kan ta bort. Du kan filtrera efter användningsdatum, storlek och namn.

3. Välj Ta bort om du vill ta bort hela spelet från lagringsminnet. För vissa spel kan du ta bort delar av spelet och speltillägg.

Du kan också hantera kopplad PS5-konsollagring på enheten när du påbörjar en fjärrhämtning på PlayStation App.

Hur hanterar jag sparade data på en PS5-konsol?

Du som är Playstation®Plus-medlem kan överföra sparade PS5-data till molnlagring.

1. Gå in på Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4).
  3. Välj Konsollagring > Ta bort.
  4. Markera rutan bredvid filerna du vill ta bort och välj Ta bort.
  1. Gå in på Inställningar Sparade data och inställningar för spel/appar. > Sparade data (PS4).
  2. Välj Konsollagring > Kopiera till USB-enhet.
  3. Välj ett spel och visa de tillhörande sparfilerna. Markera rutan bredvid filerna du vill kopiera och välj Kopiera.
  1. Gå in på Inställningar Sparade data och inställningar för spel/appar > Sparade data (PS4).
  2. Välj USB-enhet > Kopiera till konsollagring.
  3. Välj ett spel och visa de tillhörande sparfilerna. Markera rutan bredvid filerna du vill kopiera och välj Kopiera.