Så här hanterar du lagringsutrymmet på en PlayStation®5-konsol

Så här hanterar du lagringsutrymmet på en PlayStation®5-konsol

Ta reda på hur du frigör utrymme i PS5™-konsolens lagringsutymme, sparar spel i utökat USB-lagringsutrymme och flyttar sparade data med Playstation®Plus molnlagring.

PS5-konsoldata och lagringsplatser

Kontrollera hur mycket ledigt lagringsutrymme du har i PS5-konsolens konsollagring genom att gå in på Inställningar > Lagring.

Spel, sparade data och andra data lagras i PS5-konsolens inbyggda lagring. Om du inte har plats kvar i konsolens lagringsurtymme kan du antingen radera data från lagringen eller flytta data till någon av följande lagringsplatser:

• Utökat USB-lagringsutrymme
    Du kan formatera en vanlig USB-enhet till ett utökat USB-lagringsutrymme som du använder med PS5-konsolen.
  • Molnlagring
    PlayStation Plus-medlemmar kan använda sig av molnlagring.
  • USB-enhet
    Du kan använda en vanlig USB-enhet som är formaterad i FAT- eller exFAT-format (men inte som utökat USB-lagringsutrymme) för att lagra filer som skärmbilder och sparade PS4-data. Det är inte alla enheter som kan användas med konsolen.

Vart du kan kopiera data beror på typen av data.

Typ av data

Utökat USB-lagringsutrymme

Molnlagring

USB-enhet

Speldata (PS5-spel)

✓*1

-

-

Speldata (PS4-spel)

-

-

Sparade data (PS5-spel)

-

-

Sparade data (PS4-spel)

-

Skärmbilder och videoklipp

-

-

✓*2

*1 Om du vill spela PS5-spel måste du kopiera speldata från din USB-enhet för utökad lagring till din PS5-konsol med hjälp av alternativmenyn.

*2 Du kan bara kopiera data till en USB-enhet. Du kan inte kopiera data från USB-enheten till konsollagringen.

Hur gör jag plats för ett nytt spel på PS5-konsolen?

Det finns flera sätt att frigöra minne när du installerar nya spel.

Om du inte vill ta bort spelen som finns i konsollagringen på din PS5 kan du flytta dem till det utökade USB-lagringsutrymmet.

Oroa dig inte, du förlorar inte tillgången till några raderade spel eller applikationer – du kan hämta sådant du köpt på nytt från spelbiblioteket när du vill.

1. Gå in på Inställningar > Lagring > Spel och appar.

2. Välj Radera innehåll.
  3. Välj de data du vill ta bort och välj Radera.

Du kan också hantera PS5-konsollagring om du länkar din PS5-konsol till PlayStation App på din iOS- eller Android-enhet.

Hur hanterar jag sparade data på en PS5-konsol?

Du som är Playstation Plus-medlem kan ladda upp sparade data till molnlagring.

1. Gå in på Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4).
  3. Välj Konsollagring > Ta bort.
  4. Markera rutan bredvid filerna du vill ta bort och välj Ta bort.
  1. Gå in på Inställningar Sparade data och inställningar för spel/appar. > Sparade data (PS4).
  2. Välj Konsollagring > Kopiera till USB-enhet.
  3. Välj ett spel och visa de tillhörande sparfilerna. Markera rutan bredvid filerna du vill kopiera och välj Kopiera.
  1. Gå in på Inställningar Sparade data och inställningar för spel/appar > Sparade data (PS4).
  2. Välj USB-enhet > Kopiera till konsollagring.
  3. Välj ett spel och visa de tillhörande sparfilerna. Markera rutan bredvid filerna du vill kopiera och välj Kopiera.