Hantera lagringsutrymmet på PS5-konsoler

Ta reda på hur du frigör utrymme i PlayStation®5-konsolens lagringsutrymme, sparar spel i utökat USB-lagringsutrymme och flyttar sparade data med PlayStation®Plus-molnlagring.

Använda lagringsplatser på PS5-konsoler

Spel, sparade data och andra data lagras i det inbyggda lagringsutrymmet på PS5®-konsolen. Om du inte har plats kvar i konsolens lagringsutrymme kan du antingen radera data från lagringen eller flytta data till någon av följande lagringsplatser:

Typ av data  Utökat USB-lagringsutrymme   M.2 SSD-lagring   Molnlagring*2  USB-enhet
Speldata (PS5-spel) ✓*1 - -
Speldata (PS4-spel) - -
Sparade data (PS5-spel) - - -
Sparade data (PS4-spel) - -
Skärmbilder och videoklipp - - -*3 ✓*4

*1 Om du vill spela PS5-spel måste du flytta speldata från ditt utökade USB-lagringsutrymme tillbaka till PS5-konsolens inbyggda lagringsutrymme eller M.2 SSD-lagringen.

*2 Om du vill använda molnlagringsutrymmet måste du abonnera på PlayStation Plus.

*3 Du kan dela skärmbilder och spelklipp i PlayStation®App.

*4 Du kan endast kopiera skärmbilder och videoklipp till USB-enheter. Du kan inte kopiera mediefiler från USB-enheten till konsollagringsutrymmet.

Du kan formatera vanliga USB-enheter till utökade USB-lagringsutrymmen som du kan använda med PS5-konsolen.

Du kan montera en vanlig M.2 SSD-enhet (som uppfyller specifikationerna) i din PS5-konsol.

Om du är PlayStation Plus-medlem kan du använda molnlagringsutrymmet.

Du kan använda en vanlig USB-enhet med FAT- eller exFAT-format (men inte ett utökat USB-lagringsutrymme) för att spara filer som skärmbilder och sparade PlayStation®4-data. Det är inte alla enheter som kan användas med konsolen.

Kontrollera lagringsutrymmet på PS5-konsoler

PS5-konsolen övervakar hur mycket lagringsutrymme som används av spel, medieinnehåll och sparade data. Om du vill kontrollera hur mycket ledigt lagringsutrymme du har går du till hemskärmen och väljer Inställningar > Lagring.

Frigör lagringsutrymme genom att ta bort befintliga data eller flytta data till en annan plats:

Om du inte vill ta bort spel som finns i konsollagringsutrymmet på din PS5 kan du flytta dem till det utökade USB-lagringsutrymmet.

Om du inte vill ta bort spel som finns i konsollagringsutrymmet på din PS5 kan du flytta dem till M.2 SSD-lagringsutrymmet.

Oroa dig inte, du förlorar inte tillgången till några raderade spel eller applikationer – du kan ladda ned allt du köpt på nytt från spelbiblioteket när du vill.

1. Gå till Inställningar > Lagring > Konsollagring > Spel och appar.
  2. Välj de data du vill ta bort och välj sedan Ta bort.
  • När det står Anpassa bredvid en speltitel kan du välja och hantera delar av speldata. Om det till exempel finns tillägg som du inte använder eller delar av ett spel som du redan har spelat färdigt kan du ta bort data och fortfarande spela resten av spelet.
  • Du kan även hantera PS5-konsollagringsutrymmet genom att länka din PS5-konsol till PlayStation®App på din iOS- eller Android-enhet.

Hantera sparade data på PS5-konsoler

Om du är PlayStation Plus-medlem kan du ladda upp sparade data till molnlagringsutrymmet.

1. Gå till Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4-system).
  3. Välj Ladda upp eller ta bort från konsollagring.
  1. Gå till Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar > Sparade data (PS4-system).
  2. Välj Ladda upp eller ta bort från konsollagring > Kopiera till USB-enhet.
  3. Välj ett spel och visa de tillhörande sparfilerna. Markera rutan bredvid filerna du vill kopiera och välj Kopiera.
  1. Gå till Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar > Sparade data (PS4-system).
  2. Välj Kopiera till eller ta bort från USB-enhet.
  3. Välj ett spel och visa de tillhörande sparfilerna. Markera rutan bredvid filerna du vill kopiera och välj Kopiera.