Hantera PS5-konsolens lagringsutrymme

Så här hanterar du lagringsutrymmet på en PS5-konsol

Ta reda på hur du frigör utrymme i PlayStation®5-konsolens lagringsutrymme, sparar spel i utökat USB-lagringsutrymme och flyttar sparade data med Playstation®Plus molnlagring.

PS5™-konsoldata och lagringsplatser

Kontrollera hur mycket ledigt lagringsutrymme du har i PS5-konsolens konsollagring genom att gå in på Inställningar > Lagring.

Spel, sparade data och andra data lagras i PS5-konsolens inbyggda lagring. Om du inte har plats kvar i konsolens lagringsurtymme kan du antingen radera data från lagringen eller flytta data till någon av följande lagringsplatser:

Utökat USB-lagringsutrymme
Du kan formatera en vanlig USB-enhet till ett utökat USB-lagringsutrymme som du använder med PS5-konsolen.

M.2 SSD-lagring
Du kan installera en vanlig M.2 SSD som uppfyller de specifikationer som krävs för din PS5-konsol.

Molnlagring
PlayStation®Plus-medlemmar kan använda sig av molnlagring.

USB-enhet
Du kan använda en vanlig USB-enhet som är formaterad i FAT- eller exFAT-format (men inte som utökat USB-lagringsutrymme) för att lagra filer som skärmbilder och sparade PS4-data. Det är inte alla enheter som kan användas med konsolen.

Konsoldatatyper och lagringsplatser för PS5

Vart du kan kopiera data beror på typen av data.

Typ av data  Utökat USB-lagringsutrymme   M.2 SSD-krav   Molnlagring   USB-enhet
Speldata (PS5-spel) ✓*1 - -
Speldata (PS4-spel) - -
Sparade data (PS5-spel) - - -
Sparade data (PS4-spel) - -
Skärmbilder och videoklipp - - - ✓*2

*1 Om du vill spela PS5-spel måste du kopiera speldata från din USB-enhet för utökad lagring till din PS5-konsol med hjälp av alternativmenyn.

*2 Du kan bara kopiera dessa data till en USB-enhet. Du kan inte kopiera dessa data från USB-enheten till konsollagringen.

Så här frigör du utrymme för ett nytt spel på PS5-konsolen

Om du vill kontrollera hur mycket ledigt lagringsutrymme du har går du till hemskärmen och väljer Inställningar > Lagring.

Om du inte vill ta bort spelen som finns i konsollagringen på din PS5 kan du flytta dem till det utökade USB-lagringsutrymmet.

Om du inte vill ta bort spelen som finns i konsollagringen på din PS5 kan du flytta dem till M.2 SSD-lagringen.

Oroa dig inte, du förlorar inte tillgången till några raderade spel eller applikationer – du kan ladda ned allt du köpt på nytt från spelbiblioteket när du vill.

1. Gå in på Inställningar > Lagring > Spel och appar.

2. Välj Radera innehåll.
  3. Välj de data du vill ta bort och välj Radera.

Du kan också hantera PS5-konsollagring om du länkar din PS5-konsol till PlayStation App på din iOS- eller Android-enhet.

Så här hanterar du sparade data på en PS5-konsol

Du som är PlayStation Plus-medlem kan ladda upp sparade data till molnlagring.

1. Gå in på Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4).
  3. Välj Konsollagring > Ta bort.
  4. Markera rutan bredvid filerna du vill ta bort och välj Radera.
  1. Gå in på Inställningar Sparade data och inställningar för spel/appar Sparade data (PS4).
  2. Välj Konsollagring > Kopiera till USB-enhet.
  3. Välj ett spel och visa de tillhörande sparfilerna. Markera rutan bredvid filerna du vill kopiera och välj Kopiera.
  1. Gå in på Inställningar Sparade data och inställningar för spel/appar > Sparade data (PS4).
  2. Välj USB-enhet > Kopiera till konsollagring.
  3. Välj ett spel och visa de tillhörande sparfilerna. Markera rutan bredvid filerna du vill kopiera och välj Kopiera.