PlayStation Plus-molnlagring för PS5-konsoler

Ta reda på hur du använder PlayStation®Plus-molnlagring för att kopiera och ladda ned sparade data och frigöra lagringsutrymme på din PlayStation®5-konsol.

Synkronisera PS5-konsoldata med molnlagringsutrymmet automatiskt

Du kan synkronisera sparade data automatiskt med molnlagringen när du stänger ett spel eller försätter konsolen i viloläge.

För synkronisering med molnlagringen måste automatiska uppdateringar vara aktiverat.

1. Gå in på Inställningar > System > Energisparinställningar > Funktioner som är tillgängliga i viloläge > Fortsätt vara ansluten till Internet
  2. Gå in på Inställningar > Sparade data och Inställningar för spel/appar, och välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4)
  3. För PS5-spel väljer du Synkronisera sparade data > Synkronisera sparade data automatiskt
  4. För PS4-spel väljer du Ladda upp automatiskt

För PS5-spel synkroniseras dina senaste data mellan både konsolen och molnlagringen. För PS4™-spel laddas data upp automatiskt till molnlagringsutrymmet, men du måste ladda ned dem manuellt till lagringsutrymmet på PS5-konsolen.

Hantera PlayStation Plus-molnlagring på PS5-konsoler

Markera ett spel på hemskärmen för spel, tryck på OPTIONS-knappen och välj sedan Ladda upp/ned sparade data. Spelets senast sparade data laddas då upp eller ned.

1. Gå till Inställningar Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4)
  3. Välj Konsollagring, välj ett spel och > Ladda upp till molnlagring.
  1. Gå till Inställningar Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4)
  3. Välj Molnlagring, välj ett spel och > Ladda ned till konsollagring.
  1. Gå till Inställningar Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4)
  3. Välj Molnlagring, välj ett spel och > Ta bort.

Vad är molnlagring på PlayStation Plus?

Molnlagring är lagringsutrymme på nätverket som du kan använda för att kopiera sparade data. Ladda upp sparade speldata på en annan PS5™- eller PS4™-konsol och ladda sedan ned dem på den konsol du vill använda. Du måste vara PlayStation Plus-medlem för att kunna använda molnlagringstjänsten.

Du kan lagra upp till 100 GB sparade PS5-data och 100 GB sparade PS4-data. Du kan lagra upp till 1 000 sparade PS4-datafiler.

Kontrollera synkroniseringsstatus för spel på PS5-konsoler

Om du väljer Synkronisera sparade data > Visa synkroniseringsstatus för PS5-spel kan du kontrollera synkroniseringsstatus för varje enskilt spel. Du kan även markera ett spel på hemskärmen för spel, trycka på alternativknappen och sedan välja Kontrollera synkroniseringsstatus för sparade data.

Få ut så mycket som möjligt av molnlagringen

• Fortsätta spela på en väns system
    Om du loggar in på PlayStation™Network på en väns PlayStation-system kan du fortsätta spela från samma ställe där du senast sparade spelet i onlinelagringsutrymmet.
  • Uppgradering/utbyte
    Om du skaffar en ny PlayStation-konsol är det bara att logga in på PlayStation Network och ladda ned dina sparade data.
  • Plattformsoberoende spel
    De här spelen kan du hämta och spela på olika typer av PlayStation-system. Om ett spel till exempel är kompatibelt med både PS4-konsoler och PlayStation®Vita-system kan du börja spela det hemma, ladda upp dina spardata och sedan fortsätta spela på ditt PS Vita-system.
  • PlayStation Plus för datorer
    Om du har ett Premium PlayStation Plus-medlemskap kan du använda PlayStation Plus-molnlagring för att överföra sparade data när du strömmar eller spelar nedladdade spel.