PlayStation®Plus-molnlagring för PlayStation®5-konsoler

I molnlagringen för PlayStation®Plus kan du spara speldata för ett spel du spelar på ett system, och sedan fortsätta spela på ett annat system. Du kan spara upp till 100 GB sparade speldata för PlayStation®5 och PlayStation®4.

Synkronisera PS5™-konsoler med molnlagringen

Du kan synkronisera sparade data automatiskt med molnlagringen när du stänger ett spel eller försätter konsolen i viloläge.

För synkronisering med molnlagringen måste automatiska uppdateringar vara aktiverat.

1. Gå in på Inställningar > System > Energisparinställningar > Funktioner som är tillgängliga i viloläge > Fortsätt vara ansluten till Internet
  2. Gå in på Inställningar > Sparade data och Inställningar för spel/appar, och välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4)
  3. För PS5-spel väljer du Synkronisera sparade data > Synkronisera sparade data automatiskt
  4. För PS4-spel väljer du Ladda upp automatiskt

För PS5-spel synkroniseras dina senaste data mellan både konsolen och molnlagringen. För PS4™-spel överförs data automatiskt till molnlagringen, men måste hämtas manuellt till PS5-konsolens lagring.

Hantera PlayStation Plus molnlagring på PS5

1. Gå in på Inställningar > Spel/Appar och Sparade data
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4)
  3. Välj Konsollagring, välj ett spel och > Ladda upp till molnlagring.
  1. Gå in på Inställningar > Spel/Appar och Sparade data
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4)
  3. Välj Molnlagring, välj ett spel och > Ladda ned till konsollagring.
  1. Gå in på Inställningar > Spel/Appar och Sparade data
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4)
  3. Välj Molnlagring, välj ett spel och > Ta bort.

Få ut så mycket som möjligt av molnlagringen

• Fortsätta spelet på en väns system
    Om du loggar in på PlayStation™Network på en väns PlayStation-system kan du fortsätta spela från samma ställe där du senast sparade spelet i onlinelagringsutrymmet.
  • Uppgradering/utbyte
    Om du skaffar ett ny PlayStation-konsol är det bara att logga in på PlayStation Network och ladda ned dina sparade data.
  • Plattformsoberoende spel
    De här spelen kan du hämta och spela på olika typer av PlayStation-system. Om ett spel till exempel är kompatibelt med både PS4 och PS Vita kan du börja spela det hemma, överföra sparningen och sedan fortsätta på din PS Vita.
  • PlayStation™Now
    Om du prenumererar på PlayStation Now och fortsätter spela ett spel som du tidigare spelade på PS4 kan du fortsätta direkt från den punkt där du senast sparade spelet i onlinelagringsutrymmet.