PlayStation Plus-molnlagring för PS5-konsoler

Ta reda på hur du använder PlayStation®Plus-molnlagring för att kopiera och ladda ned sparade data och frigöra lagringsutrymme på din PlayStation®5-konsol.

Synkronisera PS5-konsoldata med molnlagringsutrymmet automatiskt

Du kan synkronisera sparade data automatiskt med molnlagringen när du stänger ett spel eller försätter konsolen i viloläge.

För synkronisering med molnlagringen måste automatiska uppdateringar vara aktiverat.

1. Gå in på Inställningar > System > Energisparinställningar > Funktioner som är tillgängliga i viloläge > Fortsätt vara ansluten till Internet
  2. Gå till Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar och välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4-system)
  3. För PS5-spel väljer du Synkronisera sparade data > Synkronisera automatiskt sparade data.
    För PS4-spel väljer du Automatisk uppladdning.
  4. För PS5-spel aktiverar du Aktivera automatisk synkronisering.
    För PS4-spel aktiverar du Aktivera automatisk uppladdning.
    Du kan även slå på eller av den här inställningen för vart och ett av dina spel.

För PS5-spel synkroniseras dina senaste data mellan både konsolen och molnlagringen. För PS4-spel laddas data upp automatiskt till molnlagringsutrymmet, men du måste ladda ned dem manuellt till lagringsutrymmet på PS5-konsolen.

Hantera PlayStation Plus-molnlagring på PS5-konsoler

Markera ett spel på hemskärmen för spel, tryck på OPTIONS-knappen och välj sedan Ladda upp/ned sparade data. Spelets senast sparade data laddas då upp eller ned.

1. Gå till Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4-system).
  3. Välj Ladda upp eller ta bort från konsollagringen och välj därefter fliken Ladda upp till molnlagring.
  4. Välj de sparade data som du vill ladda upp och välj därefter Ladda upp.
  1. Gå till Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4-system)
  3. Välj Ladda ned eller ta bort från molnlagringen och gå sedan till fliken Ladda ned till konsollagringen.
  4. Välj de data du vill ladda ned och välj därefter Ladda ned.
  1. Gå till Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4-system)
  3. Välj Ladda ned eller ta bort från molnlagringen och gå sedan till fliken Ta bort.
  4. Markera de sparade data du vill ta bort och välj sedan Ta bort längst ned till höger på skärmen.

Vad är molnlagring på PlayStation Plus?

Molnlagring är lagringsutrymme på nätverket som du kan använda för att kopiera sparade data. Ladda upp sparade speldata på en annan PS5™- eller PS4™-konsol och ladda sedan ned dem på den konsol du vill använda. Du måste vara PlayStation Plus-medlem för att kunna använda molnlagringstjänsten.

Du kan lagra upp till 100 GB sparade PS5-data och 100 GB sparade PS4-data. Du kan lagra upp till 1 000 sparade PS4-datafiler.

Kontrollera synkroniseringsstatus för spel på PS5-konsoler

Om du väljer Synkronisera sparade data > Visa synkroniseringsstatus för PS5-spel kan du kontrollera synkroniseringsstatus för varje enskilt spel. Du kan även markera ett spel på hemskärmen för spel, trycka på alternativknappen och sedan välja Kontrollera synkroniseringsstatus för sparade data.

Få ut så mycket som möjligt av molnlagringen

• Fortsätta spela på en väns konsol
    Om du loggar in på PlayStation™Network på en väns konsol kan du fortsätta spela från samma ställe där du senast sparade spelet i onlinelagringsutrymmet.
  • Uppgradering/utbyte
    Om du skaffar en ny PlayStation-konsol är det bara att logga in på PlayStation Network och ladda ned dina sparade data.
  • Plattformsoberoende spel
    De här spelen kan du hämta och spela på olika typer av PlayStation-system. Om ett spel till exempel är kompatibelt med både PS4-konsoler och PlayStation®Vita-system kan du börja spela det hemma, ladda upp dina spardata och sedan fortsätta spela på ditt PS Vita-system.
  • PlayStation Plus
    Om du har ett Premium PlayStation Plus-medlemskap kan du använda PlayStation Plus-molnlagring för att överföra sparade data när du strömmar eller spelar nedladdade spel.