PlayStation Plus-molnlagring för PS5-konsoler

Ta reda på hur du använder PlayStation®Plus-molnlagring för att kopiera och ladda ned sparade data och frigöra lagringsutrymme på din PlayStation®5-konsol.

Vad är molnlagring på PlayStation Plus?

Molnlagring är lagringsutrymme på nätverket som du kan använda för att kopiera sparade data. Ladda upp sparade speldata på en annan PS5™ - eller PS4™ -konsol och ladda sedan ned dem på den konsol du vill använda. Du måste vara PlayStation Plus-medlem för att kunna använda molnlagringstjänsten.

Du kan lagra upp till 100 GB sparade PS5-data och 100 GB sparade PS4-data. Du kan lagra upp till 1 000 sparade PS4-datafiler.

Så här lagrar du automatiskt PS5-konsoldata i molnet

Du kan synkronisera sparade data automatiskt med molnlagringen när du stänger ett spel eller försätter konsolen i viloläge.

För synkronisering med molnlagringen måste automatiska uppdateringar vara aktiverat.

1. Gå in på Inställningar > System > Energisparinställningar > Funktioner som är tillgängliga i viloläge > Fortsätt vara ansluten till Internet
  2. Gå in på Inställningar > Sparade data och Inställningar för spel/appar, och välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4)
  3. För PS5-spel väljer du Synkronisera sparade data > Synkronisera sparade data automatiskt
  4. För PS4-spel väljer du Ladda upp automatiskt

För PS5-spel synkroniseras dina senaste data mellan både konsolen och molnlagringen. För PS4™-spel överförs data automatiskt till molnlagringen, men måste hämtas manuellt till PS5-konsolens lagring.

Så här kontrollerar du synkroniseringsstatus för spel på PS5-konsoler

Om du väljer Synkronisera sparade data > Visa synkroniseringsstatus för PS5-spel kan du kontrollera synkroniseringsstatus för varje enskilt spel. Du kan även markera ett spel i Hem för spel, trycka på alternativknappen och sedan välja Kontrollera synkroniseringsstatus för sparade data.

Hantera PlayStation Plus molnlagring på PS5-konsoler

Markera ett spel i Hem för spel, tryck på alternativknappen och välj sedan Ladda upp/ned sparade data. Spelets senast sparade data laddas då upp eller ned.

1. Gå till Inställningar Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4)
  3. Välj Konsollagring, välj ett spel och > Ladda upp till molnlagring.
  1. Gå till Inställningar Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4)
  3. Välj Molnlagring, välj ett spel och > Ladda ned till konsollagring.
  1. Gå till Inställningar Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS5) eller Sparade data (PS4)
  3. Välj Molnlagring, välj ett spel och > Ta bort.

Få ut så mycket som möjligt av molnlagringen

• Fortsätta spelet på en väns system
    Om du loggar in på PlayStation™Network på en väns PlayStation-system kan du fortsätta spela från samma ställe där du senast sparade spelet i onlinelagringsutrymmet.
  • Uppgradering/utbyte
    Om du skaffar en ny PlayStation-konsol är det bara att logga in på PlayStation Network och ladda ned dina sparade data.
  • Plattformsoberoende spel
    De här spelen kan du hämta och spela på olika typer av PlayStation-system. Om ett spel till exempel är kompatibelt med både PS4- och PlayStation®Vita-system kan du börja spela det hemma, överföra sparade data och sedan fortsätta på din PS Vita.
  • PlayStation™Now
    Om du prenumererar på PlayStation Now och fortsätter spela ett spel som du tidigare spelade på PS4 kan du fortsätta direkt från den punkt där du senast sparade spelet i onlinelagringsutrymmet.