Onlinelagringsutrymmet för PlayStation®Plus

Ta reda på hur du använder onlinelagringsutrymmet för PlayStation Plus på bästa sätt.

I onlinelagringsutrymmet kan du spara speldata för ett spel du spelar på ett system, och sedan fortsätta spela på ett annat system. Du kan spara upp till 100 GB speldata från PlayStation®4.

Hur aktiverar jag automatisk uppladdning för PS4?

Med automatisk uppladdning läggs spardata från din primära PS4 automatiskt till i onlinelagringsutrymmet:

1. Välj den lokala användaren* och gå till Inställningar > Energisparinställningar > Ställ in funktioner som är tillgängliga i viloläge > och markera kryssrutan bredvid Fortsätt vara ansluten till Internet.
  2. Sedan går du till InställningarHantering av programdata > Automatisk uppladdning > och markerar kryssrutan bredvid Aktivera automatiska uppladdningar.

* Sparfiler laddas inte upp automatiskt från en PS4 som är tillfälligt aktiverad för ditt konto. Kom alltid ihåg att ladda upp dina sparfiler manuellt när du spelar på en väns system.

Hantera onlinelagringsutrymmet för PlayStation Plus

PS4: överföra till onlinelagringsutrymmet

Om automatisk uppladdning inte är aktiverat eller om du vill överföra en sparfil från en väns PS4 måste du starta uppladdningar manuellt:

1. Välj den lokala användaren och gå till Inställningar > Hantering av programdata > Sparade data i lagringsminnet > Ladda upp till onlinelagringsutrymmet.
  2. Välj spelet, tryck på filen du vill överföra och välj Ja för att skriva över filen i molnet.
  1. Välj den lokala användaren och gå till Inställningar > Hantering av programdata > Sparade data i onlinelagringsutrymmet > Ladda ned till lagringsminnet.
  2. Välj spelet, tryck på filen du vill hämta och välj Ja för att skriva över filen i systemlagringsutrymmet.
  1. Välj den lokala användaren och gå till Inställningar > Hantering av programdata > Sparade data i onlinelagringsutrymmet > Radera.
  2. Välj spelet och filen du vill radera och välj Ja.

När ska jag använda onlinelagringsutrymmet?

I onlinelagringsutrymmet kan du spara speldata för ett spel du spelar på ett system, och sedan fortsätta spela på ett annat system. Du kan spara upp till 100 GB speldata (1 GB för PS3/Vita/TV).

• Fortsätta spelet på en väns system

Om du loggar in på PSN på en väns PlayStation-system kan du fortsätta spela från samma ställe där du senast sparade spelet i onlinelagringsutrymmet. Glöm inte att överföra sparfilerna manuellt efteråt, i och med att de inte överförs automatiskt från din väns PlayStation-system.

• Uppgradering/utbyte

Om du skaffar ett nytt PlayStation-system är det bara att logga in på PlayStation Network och ladda ned dina sparfiler.

• Crossplay-spel

De här spelen kan du hämta och spela på olika typer av PlayStation-system. Om ett spel till exempel är kompatibelt med både PS4 och PS Vita kan du börja spela det hemma, överföra sparningen och sedan fortsätta på din PS Vita.

• PlayStation Now

Om du prenumererar på PlayStation Now och fortsätter spela ett spel som du tidigare spelade på PS4 kan du fortsätta direkt från den punkt där du senast sparade spelet i onlinelagringsutrymmet.