Onlinelagringsutrymmet för PlayStation Plus

Läs om hur du får ut så mycket som möjligt av PlayStation®Plus-onlinelagringsutrymmet på PlayStation®4-konsoler.

Vad är PlayStation Plus-onlinelagringsutrymmet?

Med hjälp av PlayStation Plus-onlinelagringsutrymmet kan du spara dina spelframsteg i molnet och fortsätta spela på andra konsoler där spelet finns installerat.

• Du kan spara upp till 100 GB med sparade PS4-data och upp till 100 GB med sparade PS5-data. Du kan lagra upp till 1 000 sparade PS4-datafiler.

Konfigurera automatisk uppladdning för PS4-konsoler

Du kan använda automatisk uppladdning till att ladda upp sparade data från din primära PS4-konsol till ditt onlinelagringsutrymme:

1. Välj den lokala användaren* och gå till Inställningar > Energisparinställningar > Ställ in funktioner som är tillgängliga i viloläge > och markera kryssrutan bredvid Fortsätt vara ansluten till Internet.
  2. Sedan går du till InställningarHantering av programdata > Automatisk uppladdning > och markerar kryssrutan bredvid Aktivera automatiska uppladdningar.

* Sparfiler laddas inte upp automatiskt från PS4-konsoler som är tillfälligt aktiverade för ditt konto. När du spelar på en väns konsol måste du ladda upp dina sparfiler manuellt.

Hantera PlayStation Plus-onlinelagringsutrymmet

PS4-konsoler: ladda upp till onlinelagringsutrymmet

Om automatisk uppladdning inte är aktiverat eller om du vill ladda upp sparfiler på en väns PS4-konsol måste du starta uppladdningar manuellt:

1. Välj den lokala användaren och gå till Inställningar > Hantering av programdata > Sparade data i lagringsminnet > Ladda upp till onlinelagringsutrymmet.
  2. Välj spelet, tryck på filen du vill överföra och välj Ja för att skriva över filen i molnet.
  1. Välj den lokala användaren och gå till Inställningar > Hantering av programdata > Sparade data i onlinelagringsutrymmet > Ladda ned till lagringsminnet.
  2. Välj spelet, tryck på filen du vill hämta och välj Ja för att skriva över filen i systemlagringsutrymmet.
  1. Välj den lokala användaren och gå till Inställningar > Hantering av programdata > Sparade data i onlinelagringsutrymmet > Radera.
  2. Välj spelet och filen du vill radera och välj Ja.

När ska jag använda onlinelagringsutrymmet?

• Fortsätta spela på en väns konsol

Om du loggar in på PSN på en väns PS4- eller PS5-konsol kan du fortsätta spela från den senaste sparfilen i ditt onlinelagringsutrymme. Dina sparfiler laddas inte upp automatiskt från din väns PlayStation-konsol utan du måste ladda upp dem manuellt.

• Uppgradering/utbyte

Om du skaffar en ny PlayStation-konsol är det bara att logga in på PlayStation Network och ladda ned dina sparade data.

• Crossplay-spel

Du kan ladda ned och spela den här typen av spel på flera typer av PlayStation-konsoler. Om ett spel till exempel är kompatibelt med både PS4- och PS Vita-konsoler kan du börja spela det hemma, ladda upp din sparfil och fortsätta senare på din PS Vita-konsol.

• PlayStation Now

Om du abonnerar på PlayStation Now och fortsätter spela ett spel som du senast spelade på en PS4-konsol kan du fortsätta från den senaste sparfilen i onlinelagringsutrymmet.