Spara och överföra PlayStation Plus-spardata

Ta reda på hur du sparar spel när du strömmar PlayStation®Plus-spel och hur du överför spardata mellan strömmade och nedladdade spel.

Hur fungerar PlayStation Plus-spardata?

PlayStation Plus-spardata fungerar på olika sätt beroende på om du spelar strömmade eller nedladdade spel.

• När du strömmar PlayStation Plus-spel lagras alla sparade data i PlayStation Network.
    Du kan fortsätta spela det strömmade spelet på en annan enhet utan att behöva göra något mer.

• När du spelar nedladdade PlayStation Plus-spel lagras sparade data i konsollagringsutrymmet på PS5™- eller PS4™-konsolen.

Spardata överförs inte automatiskt mellan strömmade och nedladdade spel men du kan överföra spardata med hjälp av PlayStation Plus-molnlagringsutrymmet. Om du vill överföra sparade data mellan speltyper ska du först ladda upp sparade data till moln-/onlinelagringsutrymmet och sedan ladda ned dem till din enhet.

Ladda upp PlayStation Plus-spardata till onlinelagringsutrymmet

Först laddar du upp dina sparade data till onlinelagringsutrymmet på PlayStation Plus:

Strömmade PlayStation Plus-spel

1. Öppna PlayStation Plus PC-appen och markera ett spel.
  2. Gå till menyn för sparfilshantering (varierar beroende på spel).
  3. Tryck på PS-knappen på handkontrollen.
  4. Välj Hantering av sparade data i programmet.
    Du får ett meddelande om att stänga spelet.
  5. Välj Sparade data i lagringsutrymmet för strömmade spel > Kopiera till onlinelagringsutrymme.
  1. När du strömmar ett spel trycker du på PS-knappen och väljer PlayStation Plus-kortet i kontrollcentret.
  2. Välj Hantera sparade data.
    Följ anvisningarna på skärmen för hur du kopierar dina sparade data till molnlagringen.
  1. Strömma spelet och tryck på PS-knappen.
  2. Välj Hantering av sparade data i programmet.
  3. Välj Sparade data i lagringsutrymmet för strömmade spel > Kopiera till onlinelagringsutrymme.

Nedladdade PlayStation Plus-spel

1. Gå till Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar
  2. Välj Sparade data (PS4)
  3. Välj Ladda upp eller ta bort från konsollagringen och välj därefter fliken Ladda upp till molnlagring.
  4. Välj de sparade data som du vill ladda upp och välj därefter Ladda upp.
  1. Gå till Bibliotek, välj spelet och tryck på OPTIONS-knappen.
  2. Välj Ladda upp/ned sparade data
  3. Markera dina sparade data och välj sedan Ladda upp.

Ladda ned sparade data från onlinelagringsutrymmet

När dina sparade data ligger på plats i onlinelagringsutrymmet kan du ladda ned dem till den enhet du vill fortsätta spela på:

Strömmade PlayStation Plus-spel

1. Öppna PlayStation Plus PC-appen och markera ett spel.
  2. Gå till menyn för sparfilshantering (varierar beroende på spel).
  3. Tryck på PS-knappen på handkontrollen.
  4. Välj Hantering av sparade data i programmet.
    Du får ett meddelande om att stänga spelet.
  5. Välj Sparade data i onlinelagringsutrymmet > Kopiera till lagringsutrymmet för strömmade spel.
  1. När du spelar ett spel markerar du PlayStation Plus-kortet i kontrollcentret.
  2. Välj Hantera sparade data.
    Följ anvisningarna på skärmen för hur du kopierar dina sparade data.
  1. Strömma spelet och tryck på PS-knappen.

2. Välj Hantering av sparade data i programmet

3. Välj Sparade data i onlinelagringsutrymmet > Kopiera till lagringsutrymmet för strömmade spel.

Nedladdade PlayStation Plus-spel

1. Gå till Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS4)
  3. Välj Ladda ned eller ta bort från molnlagringen och gå sedan till fliken Ladda ned till konsollagringen.
  4. Välj de data du vill ladda ned och välj därefter Ladda ned.
  1. Välj spelet i Bibliotek och tryck sedan på OPTIONS-knappen.
  2. Välj Ladda upp/ned sparade data
  3. Markera dina sparade data och välj Ladda ned.

Om du vill ha mer information läser du i guiderna om lagring nedan.