Spara och överföra PlayStation Plus-spardata

Läs om hur du sparar spel när du strömmar PlayStation®Plus-spel på PlayStation®5-konsoler, PlayStation®4-konsoler eller datorer och hur du överför spardata mellan strömmade och nedladdade spel.

Hur fungerar PlayStation Plus-spardata?

PlayStation Plus-spardata fungerar på olika sätt beroende på om du spelar strömmade eller nedladdade spel.

När du strömmar PlayStation Plus-spel lagras spardata i PlayStation Network. Du kan fortsätta spela det strömmade spelet på en annan enhet utan att behöva göra något mer.

När du spelar nedladdade PlayStation Plus-spel lagras spardata i konsollagringsutrymmet på din PS5™- eller PS4™-konsol.

Spardata överförs inte automatiskt mellan strömmade och nedladdade spel men du kan överföra spardata med hjälp av PlayStation Plus-molnlagringsutrymmet. Om du vill överföra spardata mellan speltyper överför du spardata till molnlagringsutrymmet och sedan laddar du ned dem till din enhet.

Överföra PlayStation Plus-spardata till molnlagringsutrymmet

Först överför du dina sparade data till molnlagringen på PlayStation Plus:

Strömmade PlayStation Plus-spel

1. Strömma spelet och tryck på PS-knappen.

2. Välj Hantering av sparade data i programmet

3. Välj Sparade data i lagringsutrymmet för strömmade spel > Kopiera till onlinelagringsutrymme.

Nedladdade PlayStation Plus-spel

Om du vill ha information om hur du överför spardata till molnlagringsutrymmet väljer du din konsol nedan.

1. Välj Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar

2. Välj Sparade data (PS4)

3. Välj Konsollagring, välj spelet och välj sedan Ladda upp till molnlagring.

1. Gå till Bibliotek, välj spelet och tryck på OPTIONS-knappen.
  2. Välj Ladda upp/ned sparade data
  3. Välj spardata och välj sedan Ladda upp.

Hämta sparade data från molnlagring

När spardata finns i molnlagringsutrymmet laddar du ned dem på den enhet du vill fortsätta spela på:

Strömmade PlayStation Plus-spel

1. Strömma spelet och tryck på PS-knappen.

2. Välj Hantering av sparade data i programmet

3. Välj Sparade data i onlinelagringsutrymmet > Kopiera till lagringsutrymmet för strömmade spel.

Nedladdade PlayStation Plus-spel

Om du vill ha information om hur du laddar ned spardata från molnlagringsutrymmet väljer du din konsol nedan.

1. Välj Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar.
  2. Välj Sparade data (PS4)
  3. Välj Molnlagring, välj ett spel och > Ladda ned till konsollagringen.
  1. Välj spelet i Bibliotek och tryck sedan på OPTIONS-knappen.
  2. Välj Ladda upp/ned sparade data
  3. Välj spardata och välj Ladda ned.

Om du vill ha mer information läser du i guiderna om lagring nedan.