Så här konfigurerar du automatiska nedladdningar och uppdateringar på PlayStation-konsoler

Ta reda på hur du konfigurerar automatiska nedladdningar och uppdateringar för spel och systemprogramvara på PlayStation®5- och PlayStation®4-konsoler.

Så här uppdaterar du systemprogramvaran automatiskt på PS5-konsoler

Uppdatera systemprogramvaran automatiskt när konsolen är i viloläge, så att systemprogramvaran är uppdaterad till den senaste versionen nästa gång du använder konsolen.

1. Välj Inställningar > System > Systemprogramvara > Uppdatering och inställning av systemprogramvara.
  2. Aktivera Ladda ned uppdateringsfiler automatiskt och Installera uppdateringsfiler automatiskt.
  1. Gå till Inställningar > System > Automatiska nedladdningar.
  2. Markera rutan bredvid Uppdateringsfiler för systemprogramvara.

Om du vill uppdatera systemprogramvaran i viloläge ställer du in konsolen på att fortsätta vara ansluten till Internet.

Så här laddar du ned spel- och appuppdateringar automatiskt på PS5-konsoler

Uppdatera dina spel och appar automatiskt när konsolen är i viloläge, så att de är uppdaterade till senaste versionen nästa gång du använder dem.
  1. Ställ in konsolen så att den fortsätter vara ansluten till internet i viloläge.
  2. Gå till Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar > Automatiska uppdateringar.
  3. Aktivera Automatisk nedladdning eller Installera automatiskt i viloläge.
  • Om du inte vill stänga av pausade spel ska du bara aktivera Automatisk nedladdning. Det är bara nedladdningen som sker automatiskt i viloläge. När du återupptar spelet kan du välja om du vill installera uppdateringen eller inte.
  • När du startar ett spel eller en app uppdateras spelet eller appen automatiskt till den senaste versionen som finns.
  1. Gå till Inställningar > System > Automatiska nedladdningar.
  2. Markera rutan bredvid Programuppdateringsfiler.

Så här laddar du ned en förbeställning automatiskt

Om du förbeställer på PlayStation™Store och konfigurerar automatiska nedladdningar hämtas innehållet så fort det är tillgängligt.

Om du vill ladda ned spel i viloläge ställer du in konsolen på att fortsätta vara ansluten till Internet.

Så här aktiverar du fjärrhämtning av spel

När du har aktiverat automatiska nedladdningar och uppdateringar blir fjärrhämtning tillgängligt när du köper innehåll via PlayStation Store online eller på mobilen.

Om du vill ladda ned spel i viloläge ställer du in konsolen på att fortsätta vara ansluten till Internet.

Så här förblir du ansluten till internet i viloläge

Om du vill att automatiska nedladdningar eller uppdateringar ska utföras i viloläge ställer du in din PS5-konsol på Fortsätt vara ansluten till internet.

1. Gå till Inställningar > System.
  2. Välj Energisparinställningar > Funktioner som är tillgängliga i viloläge.
  3. Slå på Fortsätt vara ansluten till internet.

Om du väljer Aktivera start av PS5-systemet från nätverket på den här menyn kan du använda PlayStation App eller Fjärrspel för att slå på din PS5-konsol när den är i viloläge.

1. Gå till Inställningar > Energisparinställningar > Ställ in funktioner som är tillgängliga i viloläge.
  2. Aktivera Fortsätt vara ansluten till Internet och Aktivera start av PS4-systemet från nätverket.
  • Om du väljer Aktivera start av PS4-systemet från nätverket på den här menyn kan du använda PlayStation App eller Fjärrspel för att slå på din PS4®-konsol när den är i viloläge.