Kontakta support

Vad kan vi hjälpa dig med?

Välj ett ämne för att hitta bästa sättet att kontakta oss.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Välj ett ämne för att hitta bästa sättet att kontakta oss.

Konto och säkerhet

Återställning av lösenord och konto

Behöver du återställa lösenordet för PlayStation™Network?

Om du glömmer bort ditt lösenord för PlayStation Network (PSN) kan du återställa det via webben eller din PlayStation-konsol.

Konfigurera 2-stegsverifiering för inloggning på PlayStation™Network

Ta reda på hur du ställer in eller avaktiverar 2-stegsverifiering (2SV), var du hittar 2SV-reservkoder och hur du återskapar ett konto om du har förlorat ett 2SV-mobilnummer.

Rekommenderade säkerhetsrutiner för konton

Lämna aldrig ut dina kontouppgifter till någon annan – du är ansvarig för allt andra gör på ditt konto. Förhindra bedrägerier genom att följa dessa tips för hur du skyddar ditt konto.

Behöver du fortfarande hjälp? Du kan behöva följande för att kunna återställa kontot.

• Ditt online-ID och inloggnings-ID (e-postadressen för kontot).

• Serienumret för den konsol som användes för att skapa eller logga in på ditt konto.

• Information om en transaktion som nyligen utförts (inklusive ordernummer, vad som köpts och pris och datum för transaktionen).

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
Konto och säkerhet

Blockeringar och avstängningar

Kontoavstängningar på PSN

Om ditt konto stängs av kan det bero på att du brutit mot tjänstevillkoren för PlayStation Network. Här följer information om varför vi stänger av spelare, när avstängningar avslutas och när du kan överklaga en avstängning.

Beror avstängningen på en återbetalning?

Om du eller betalningsägaren har begärt återbetalning av en betalning till PlayStation Network stängs ditt konto av tills ärendet har lösts. Ta reda på mer om avstängningar på grund av återbetalning och vilka alternativ du har här nedanför.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
Konto och säkerhet

Aktivera och avaktivera enheter

Aktivera PlayStation som primär konsol

Genom att aktivera din konsol som den primära får du enkel åtkomst till innehåll du köpt på PlayStation Store, automatiska hämtningar och annat. Ta reda på hur du gör det här nedanför:

Avaktivera en primär PlayStation

Ska du uppgradera eller byta maskinvara? Avaktivera ditt tidigare primära system på systemet självt eller via webben.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
Konto och säkerhet

Ändra online-ID och andra kontofrågor

Så här ändrar du ditt online-ID

Ta reda på hur du ändrar ditt online-ID på PlayStation Network och vad du ska göra om du får problem när du ändrat ditt online-ID.

Så här skapar du ett konto

Ta reda på hur du konfigurerar ett konto för PlayStation™Network.

Så här stänger du ett konto

Ta reda på hur du begär att ett konto ska stängas och vad som händer när kontot stängs.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
Konto och säkerhet

Obehörig användning av e-postadresser

Har du fått ett e-postmeddelande om ett konto du inte känner igen?

Om du har fått ett e-postmeddelande från PlayStation om ett konto du inte äger eller känner igen bör du ändra ditt e-postlösenord omedelbart och kontakta oss genom att använda något av alternativen nedan.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
PS Store och återbetalning

PlayStation Store – återbetalning och förbeställning

Begära återbetalning för ett PlayStation Store-köp

Om du ångrar ett köp du har gjort från PlayStation Store kan du begära att få tillbaka pengarna.

Förbeställning och automatisk hämtning av spel

Du kan förbeställa vissa spel innan de släppts. Få all information om hur förbeställningar fungerar och om lanseringstider och avbeställningar på PlayStation Network.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Skicka e-post till oss Öppet hela dagen måndag–fredag
Skicka e-post till oss
PS Store och återbetalning

Kupongkoder

Problem med kupongkoder på PlayStation™Store

Följ de här anvisningarna för hur du löser vanliga problem med att lösa in kuponger för PlayStation Store.

Kupongkoden till PlayStation Store är skadad

Om kupongkoden är utskriven på ett kvitto kan du kontakta butiken för att få koden återställd.

För alla andra typer av skadade kupongkoder kan du kontakta oss och uppge inköpsdatum och butik. Du kan bli ombedd att visa bevis på köpet och bilder på båda sidorna av kupongen.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Skicka e-post till oss Öppet hela dagen måndag–fredag
Skicka e-post till oss
REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
PS Store och återbetalning

Betalningsproblem

Problem med att lägga till kredit- eller betalkortsuppgifter på PlayStation™Store

Har du problem med att lägga till kredit- eller betalkortsuppgifter? Prova med att använda ett annat betalningssätt , ett PlayStation Store-betalkort eller prova med våra felsökningssteg.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
PS Store och återbetalning

Obehöriga betalningar

Har du betalningar till PlayStation på ditt kontoutdrag som du inte känner igen?

Om du inte känner igen betalningar som har debiterats ditt kreditkort eller bankkonto kan någon ha använt dina betalningsuppgifter för att göra köp på PlayStation Store.

Om du inte har konto för PlayStation Network och du tror att du har utsatts för bedrägeri eller att någon har fått tillgång till dina betalningsuppgifter kontaktar du din kortleverantör (numret står på baksidan av kortet) och lämnar in en polisanmälan så kommer vi att hjälpa till vid eventuella förfrågningar. PlayStation-supporten kan endast diskutera betalningar med kontoinnehavaren.

Om du har ett konto för PlayStation Network så kan vi eventuellt hjälpa dig. I så fall använder du kontaktalternativen nedan till att kontakta oss.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
System och maskinvara

PlayStation®5

Kom igång med din nya PlayStation®5-konsol

Ta reda på hur du konfigurerar PS5™ första gången, hur du uppdaterar systemprogramvaran och hur du ansluter till PlayStation™Network (PSN).

Fix & Replace

Besök felsökningsverktyget Fix & Replace för att felsöka din PlayStation 5 och åtgärda problemet.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
System och maskinvara

PlayStation®4

Fix & Replace

Besök felsökningsverktyget Fix & Replace för att felsöka din PlayStation 4 och åtgärda problemet.

REKOMMENDERAT
Onlineassistent Öppettider: Dygnet runt
Få hjälp med att uppdatera systemprogramvaran.
Chatta nu
REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
REKOMMENDERAT
Twitter Öppettider: 8:00–19:00 PT
@AskPlayStation
System och maskinvara

PlayStation®VR

PlayStation VR: Snabbhandledning

Ta reda på hur du kommer igång med PlayStation VR på PlayStation®5- och PlayStation®4-konsoler.

Fix & Replace

Besök felsökningsverktyget Fix & Replace för att felsöka din PlayStation VR och åtgärda problemet.

System och maskinvara

Trådlös DualSense™-handkontroll

Stöd för den trådlösa DualSense™-handkontrollen på PS5™-konsoler

Ta reda på hur du parkopplar och laddar en trådlös DualSense-handkontroll med en PS5-konsol, ändrar inställningar för handkontrollen och vilka felsökningstegen är för att lösa problem med handkontroller.

Fix & Replace

Besök felsökningsverktyget Fix & Replace för att felsöka din DualSense-handkontroll och åtgärda problemet.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
System och maskinvara

Äldre maskinvara och tillbehör

Äldre maskinvara

Hittar du inte din maskinvara bland alternativen ovan? Vi kanske kan hjälpa dig ändå! På sidan för felsökningsverktyget Fix & Replace hittar du mer information om felsökning av äldre maskinvara.

Tillbehör

Du hittar mer information och hjälp med officiellt licensierade PlayStation-tillbehör i vårt tillbehörscenter nedan.

Abonnemang

PlayStation®Plus

Information om PlayStation®Plus

Läs om funktioner och förmåner med PlayStation Plus som onlinespel för flera spelare, molnlagring och Spel varje månad.

Så här hanterar du ditt PlayStation Plus-abonnemang

Ta reda på hur du kontrollerar betalningsdatum för PlayStation Plus, ändrar betalningssätt och avbryter abonnemangstjänster.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Skicka e-post till oss Öppet hela dagen måndag–fredag
Skicka e-post till oss
Abonnemang

PlayStation™Now

Information om PlayStation™Now

Ta reda på hur du strömmar fler än 700 PS Now-spel till PlayStation®5, PlayStation®4 och dator.

Så här hanterar du ditt PlayStation Now-abonnemang

Ta reda på hur du kontrollerar betalningsdatum för PlayStation Now, ändrar betalningssätt och avbryter abonnemangstjänster.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Skicka e-post till oss Öppet hela dagen måndag–fredag
Skicka e-post till oss
Abonnemang

Andra tjänster och program från PlayStation och tredje part

Hantera andra PlayStation™Store-abonnemang och -tjänster

Om du har ett aktivt abonnemang på en tjänst vilket du köpt på PlayStation Store kan du följa anvisningarna nedan för hur du hanterar det.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Skicka e-post till oss Öppet hela dagen måndag–fredag
Skicka e-post till oss
Spel

Aktuella spel

Aktuella spel

PlayStation är inte PlayStation utan suveräna spel. Här får du information om några av de senaste spelen så att du vet vad du har att vänta dig.

Uppgradering av digitala PS4-spel till PS5-versionen

Vissa PS4™-spel kan uppgraderas till den digitala PS5™-versionen av spelet på en PS5-konsol. Ta reda på hur du uppgraderar spel som omfattas

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Skicka e-post till oss Öppet hela dagen måndag–fredag
Skicka e-post till oss
Spel

Installera, hämta och uppdatera spel

Så här hittar och hämtar du spel du köpt från Playstation™Store

Ta reda på hur du hämtar innehåll du köpt från PlayStation Store till din PS5™- eller PS4™-konsol och hur du fjärrhämtar spel.

Så här frigör du lagringsutrymme på PlayStation

Ta reda på hur du frigör utrymme i konsollagringen, lagrar spel i utökat lagringsutrymme och flyttar sparade data med Playstation®Plus molnlagring.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Skicka e-post till oss Öppet hela dagen måndag–fredag
Skicka e-post till oss
Spel

Felsökning av digitalt innehåll

Ta reda på hur du återställer licenser på PS4 och PS5.

Att återställa licenser kan hjälpa dig om du inte kan komma åt digitala köp som spel, tillägg, förbrukningsföremål i spel och virtuell valuta.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Skicka e-post till oss Öppet hela dagen måndag–fredag
Skicka e-post till oss
Anslutning

PlayStation™Network

PSN-status

Om du har problem med att ansluta till PSN kan du alltid kontrollera att det inte beror på ett löpande problem. Om det inte löser problemet kan du besöka Fix & Connect där du hittar anslutningslösningar för PS4 och PS5.

Anslutning

Internetanslutning

Ansluta PS4 eller PS5 till Internet och PlayStation Network

Ta reda på hur du upprättar en trådbunden eller trådlös anslutning på PS4- eller PS5-systemet för att komma in på Internet och PSN.

Har du problem med anslutningen?

Besök felsökningsverktyget Fix & Connect för att få anslutningslösningar för din PS4 och PS5 eller kontrollera PSN-statusen nedan.