PlayStation Remote Play på mobilenheter

Med PS Remote Play kan du fjärrstyra din PlayStation®-konsol var du än befinner dig, bara du har en internetanslutning med hög hastighet.

Så här konfigurerar du PS Remote Play på mobilenheter

Med PS Remote Play-appen kan du styra din PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsol från en mobiltelefon eller surfplatta. Kontrollera att enheterna uppfyller kraven och följ sedan stegen nedan för att konfigurera PS Remote Play.

Du behöver följande för att kunna använda PS Remote Play:

• Android™-smarttelefon eller -surfplatta, iPhone eller iPad
    Mer information om systemkrav finns på Google Play™ eller App Store.
  • PS5™- eller PS4™-konsol
    Du bör alltid uppdatera till den senaste versionen av systemprogramvaran.
  • Ett konto för PlayStation™Network
    Använd samma konto som du använder för din konsol. Om du inte har ett konto måste du först skapa ett.
  • Internetanslutning med hög hastighet
    Vi rekommenderar som standard en anslutning med hög hastighet och upp- och nedladdningshastighet på minst 5 Mbit/s. För bästa prestanda rekommenderar vi en anslutning med hög hastighet och upp- och nedladdningshastighet på minst 15 Mbit/s.
  • Du kan ansluta en trådlös DualSense™-handkontroll eller en trådlös DUALSHOCK®4-handkontroll till mobilenheter som stöds för att använda med PS Remote Play. Läs guiderna nedan om du vill ha mer information.
  • Om du vill använda röstchatt behöver du en mikrofon, till exempel den inbyggda mikrofonen på din mobilenhet.

Hur du installerar PS Remote Play-appen på din enhet

Ladda ned och installera PS Remote Play från Google Play™ eller App Store på mobilenheten. Du kan använda samma app för att ansluta till PS5- och PS4-konsoler. Du behöver bara gå igenom de här stegen första gången som du använder appen.

Hur du konfigurerar PS5-konsolen för PS Remote Play

Du behöver bara göra det här första gången du använder PS Remote Play:

1. På hemskärmen väljer du Inställningar System Fjärrspel och slår på Aktivera fjärrspel
  2. Starta PS Remote Play när PS5-konsolen är i viloläge genom att välja Inställningar > System > Energisparinställningar > Funktioner som är tillgängliga i viloläge. Markera sedan kryssrutorna för Fortsätt vara ansluten till internet och Aktivera start av PS5-systemet från nätverket.

Du behöver bara göra det här första gången du använder PS Remote Play:

1. På funktionsskärmen öppnar du  Inställningar > Inställningar för anslutning till fjärrspel och slår på Aktivera fjärrspel
  2. På funktionsskärmen går du till Inställningar > Kontohantering > Aktivera som ditt primära PS4-system och väljer Aktivera. Du kan endast aktivera den här inställningen på en PS4-konsol per konto.
  3. För att starta PS Remote Play när PS4-konsolen är i viloläge väljer du Inställningar > Energisparinställningar > Ställ in funktioner som är tillgängliga i viloläge. Slå sedan på Fortsätt vara ansluten till Internet och Aktivera start av PS4-systemet från nätverket.

Så här startar du PS Remote Play från din mobilenhet

Du går igenom de här stegen varje gång du ansluter till PS5- eller PS4-konsolen från mobilenheten.

1. Slå på konsolen eller sätt den på viloläge.
  2. Starta PS Remote Play på din mobilenhet och välj Logga in på PSN
    Logga in med samma konto som du använder för din konsol.
  3. Välj PS5 eller PS4.
    Appen söker efter den konsol som du har loggat in på med ditt konto och ansluter sedan automatiskt till konsolen. Konsolens skärm visas på mobilenheten när appen har anslutit och du kan börja använda PS Remote Play. Välj den konsol som du vill använda om flera konsoler hittas.

Från och med andra gången kan du välja den konsol som du anslöt till tidigare.

Kontroller för PS Remote Play på mobilenheter

Handkontrollens knappar visas om du trycker på skärmen på mobilenheten under PS Remote Play. Utseendet på knappar och ikoner kan variera beroende på om du använder en Android™-smarttelefon eller -surfplatta.

Om du väljer alternativ visas kontrollpanelen.

• Inställningar
    Ändra inställningar som skärmläge och hur handkontrollens knappar visas. På kontrollpanelen kan du även avsluta PS Remote Play.
  • Skapa-knappen
    Utför samma funktioner som Skapa-knappen  på handkontrollen.
  • PS-knappen
    Visa kontrollcentret för din PS5-konsol.
  • Mikrofonstatus
    Välj Mikrofon på /Mikrofon av  för att slå på eller stänga av mikrofonen.
  • Alternativknappen
    Utför samma funktioner som handkontrollens alternativknapp .
  • Stäng
    Stäng kontrollpanelen.

Om du väljer alternativ visas kontrollpanelen.

Du kan utföra följande åtgärder på kontrollpanelen:

• Inställningar
    Ändra inställningar som skärmläge och hur handkontrollens knappar visas. På kontrollpanelen kan du även avsluta PS Remote Play.
  • SHARE-knappen
    Utför samma funktioner som handkontrollens SHARE-knapp.
  • PS-knappen
    Visa kontrollcentret för din PS4-konsol.
  • Mikrofonstatus
    Välj  Mikrofon på / Mikrofon av  för att slå på eller stänga av mikrofonen.
  • OPTIONS-knappen
    Utför samma funktioner som handkontrollens OPTIONS-knapp.
  • Stäng
    Stäng kontrollpanelen.

Du kan även ansluta din handkontroll till en kompatibel enhet för att använda den med PS Remote Play.

Så här spelar du PS Remote Play i bakgrunden

Du kan pausa din PS Remote Play-session för att göra andra saker på din telefon eller surfplatta innan du börjar spela igen.

Tryck på P-i-P-knappen när du spelar ett spel på PS Remote Play. PS Remote Play-sessionen öppnas i ett nytt fönster och du kan snabbt öppna en annan app utan att avsluta strömningen.

Om du vill fortsätta strömma PS Remote Play-sessioner när du minimerar PS Remote Play-appen, måste du aktivera strömning i bakgrunden:

1. Öppna PS Remote Play-appen och välj Inställningar.
  2. Aktivera Strömning i bakgrunden.

Den här inställningen är inaktiverad som standard. När inställningen är aktiverad kan du gå tillbaka till hemskärmen eller öppna en annan app och din strömning fortsätter upp till 5 minuter.

Så här avslutar du PS Remote Play

1. Tryck på skärmen när du kör PS Remote Play.
    Handkontrollens knappar visas.
  2. Välj alternativ i det nedre högra hörnet av skärmen.
    Kontrollpanelen för Remote Play visas.
  3. Välj Inställningar och välj Koppla från.
    Ett meddelande visas med texten ”Den här fjärrspelssessionen kommer att kopplas från”.
  4. Avsluta PS Remote Play när konsolen är i viloläge genom att markera kryssrutan Sätt den anslutna konsolen i viloläge.
  5. Välj OK.
    PS Remote Play avslutas och skärmen återgår till det läge den var i innan mobilenheten anslöts till konsolen.

Anslutningshistorik för PS Remote Play

Du hittar en lista över användare som har anslutit till din konsol tidigare via PS Remote Play. Följ stegen nedan för att visa och hantera poster i historiken.

1. Gå till Inställningar > Fjärrspel > Anslutningshistorik. Listan över spelare som har anslutit till din PS5-konsol visas.
  2. Välj en historikpost i listan för att se detaljerad information.
  3. Om du vill ta bort alla poster i anslutningshistoriken väljer du Ta bort alla.
  1. Gå till Inställningar > Inställningar för anslutning till fjärrspel > Anslutningshistorik.
    Listan över spelare som har anslutit till din PS4-konsol visas.
  2. Välj en historikpost i listan för att se detaljerad information.
  3. Om du vill ta bort alla poster i anslutningshistoriken trycker du på OPTIONS-knappen och väljer sedan Rensa.

Så här använder du fjärrspel på andra enheter

Du kan även konfigurera fjärrspel på din PC, Mac eller Android TV.