PlayStation Remote Play på mobilenheter

Med fjärrspel kan du fjärrstyra din PlayStation®-konsol var du än befinner dig, bara du har en internetanslutning med hög hastighet.

Kom igång med fjärrspel på din mobilenhet

Med appen PS Remote Play kan du styra din PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsol från en mobilenhet. Kontrollera att enheterna uppfyller kraven och följ sedan stegen nedan för att konfigurera fjärrspel.

Du behöver följande för att kunna använda fjärrspel:

• Android™-smarttelefon eller -surfplatta, iPhone eller iPad
    Mer information om systemkrav finns på Google Play™ eller App Store.
  • PS5™- eller PS4™-konsol
    Du bör alltid uppdatera till den senaste versionen av systemprogramvaran.
  • Ett konto för PlayStation™Network
    Använd samma konto som du använder för din konsol. Om du inte har ett konto måste du först skapa ett.
  • Internetanslutning med hög hastighet
    Vi rekommenderar som standard en anslutning med hög hastighet och upp- och nedladdningshastighet på minst 5 Mbit/s. För bästa prestanda rekommenderar vi en snabb anslutning med upp- och nedladdningshastigheter på minst 15 Mbit/s.
  • Du kan ansluta en trådlös DualSense™-handkontroll eller en trådlös DUALSHOCK®4-handkontroll till mobilenheter som stöds för fjärrspel. Gå in på guiderna nedan om du vill ha mer information.
  • Om du vill använda röstchatt behöver du en mikrofon, till exempel den inbyggda mikrofonen på din mobilenhet.

Installera appen Remote Play på enheten

Ladda ned och installera PS Remote Play från Google Play™ eller App Store på mobilenheten. Du kan använda samma app för att ansluta till PS5- och PS4-konsolerna. Du behöver bara gå igenom de här stegen första gången som du använder appen.

Konfigurera PS5-konsolen för fjärrspel

Du behöver bara göra det här första gången du använder fjärrspel:

1. På hemkärmen väljer du Inställningar System Fjärrspel och slå på Aktivera fjärrspel
  2. Starta fjärrspel när PS5-konsolen är i viloläge genom att välja Inställningar > System > Energisparinställningar > Funktioner som är tillgängliga i viloläge. Markera sedan kryssrutorna för Fortsätt vara ansluten till internet och Aktivera start av PS5 från nätverket.

Du behöver bara göra det här första gången du använder fjärrspel:

1. På funktionsskärmen öppnar du  Inställningar > Inställningar för anslutning till fjärrspel och slår på Aktivera fjärrspel
  2. På funktionsskärmen går du till Inställningar > Kontohantering > Aktivera som ditt primära PS4-system och väljer Aktivera. Du kan endast aktivera den här inställningen på en PS4-konsol per konto.
  3. Starta fjärrspel när PS4-konsolen är i viloläge genom att välja Inställningar > Energisparinställningar > Ställ in funktioner som är tillgängliga i viloläge. Slå sedan på Fortsätt vara ansluten till internet och Aktivera start av PS4 från nätverket.

Starta fjärrspel från din mobilenhet

Du går igenom de här stegen varje gång du ansluter till PS5- eller PS4-konsolen från mobilenheten.

1. Slå på konsolen eller sätt den på viloläge.
  2. Starta PS Remote Play på din mobilenhet och välj Logga in på PSN
    Logga in med samma konto som du använder för din konsol.
  3. Välj PS5 eller PS4.
    Appen söker efter den konsol som du har loggat in på med ditt konto och ansluter sedan automatiskt till konsolen. Konsolens skärm visas på mobilenheten när appen har anslutit och du kan börja använda fjärrspel. Välj den konsol som du vill använda om flera konsoler hittas.

Från och med andra gången kan du välja den konsol som du anslöt till tidigare.

Reglage för fjärrspel på mobilenheter

Handkontrollens knappar visas om du trycker på skärmen på mobilenheten under fjärrspel. Utseendet på knappar och ikoner kan variera beroende på om du använder en Android™-smarttelefon eller -surfplatta.

Om du väljer alternativ visas kontrollpanelen.

• Inställningar
    Du kan ändra inställningar som skärmläge och hur handkontrollens knappar visas. På kontrollpanelen kan du också avsluta fjärrspel.
  • Knappen Skapa
    Utför samma funktioner som knappen Skapa  på handkontrollen.
  • PS-knappen
    Visa kontrollcentret för din PS5-konsol.
  • Mikrofonstatus
    Välj Mick på /Mick av  för att slå på eller stänga av mikrofonen.
  • Knappen Alternativ
    Utför samma funktioner som handkontrollens alternativknapp .
  • Stäng
    Stäng kontrollpanelen.

Om du väljer alternativ visas kontrollpanelen.

Du kan utföra följande åtgärder på kontrollpanelen:

• Inställningar
    Du kan ändra inställningar som skärmläge och hur handkontrollens knappar visas. På kontrollpanelen kan du också avsluta fjärrspel.
  • DELA-knappen
    Utför samma funktioner som handkontrollens DELA-knapp.
  • PS-knappen
    Visa kontrollcentret för din PS4-konsol.
  • Mikrofonstatus
    Välj  Mick på / Mick av  för att slå på eller stänga av mikrofonen.
  • ALTERNATIV-knappen
    Utför samma funktioner som handkontrollens ALTERNATIV-knapp.
  • Stäng
    Stäng kontrollpanelen.

Avsluta fjärrspel

1. Tryck på skärmen när du fjärrspelar.
    Handkontrollens knappar visas.
  2. Välj alternativ i det nedre högra hörnet av skärmen.
    Kontrollpanelen för fjärrspel visas.
  3. Välj Inställningar och välj Koppla från.
    Ett meddelande med texten ”Den här fjärrspelssessionen kopplas från”.
  4. Avsluta fjärrspel när konsolen är i viloläge genom att markera kryssrutan Sätt den anslutna konsolen i viloläge.
  5. Välj OK.
    Fjärrspel avslutas och skärmen återgår till det läge den var i innan mobilenheten anslöts till konsolen.