Så här ändrar du inställningarna för fjärrspel

Ta reda på hur du aktiverar fjärrspel på din PlayStation®5-konsol eller PlayStation®4-konsol och hur du ändrar inställningarna för fjärrspel.

Så här ändrar du inställningarna för fjärrspel på PS5-konsoler

1. Gå till hemskärmen och välj Inställningar > System > Fjärrspel.
  2. Välj bland följande alternativ:

Aktivera fjärrspel
Slå på detta innan du startar fjärrspel. Du behöver bara göra det här första gången du använder fjärrspel.

Länka enhet
Om du försöker ansluta till din PS5®-konsol från en annan enhet, men konsolen inte kan hittas, behöver du länka enheten manuellt. Anslut enheten och PS5-konsolen till samma nätverk, välj Länka enhet på din PS5-konsol och ange sedan numret som visas på PS5-konsolens skärm på enheten.

Anslutningshistorik
Du kan visa vilka enheter som du använt för att ansluta till din PS5-konsol för fjärrspel.

Dölj popupaviseringar med anslutningsstatus för fjärrspel
Om du slår på detta visas inte popupaviseringar om att fjärrspel har anslutits när du spelar och en annan användare loggar in på din PS5-konsol.

1. Gå till Inställningar > Inställningar för anslutning till fjärrspel.
  2. Välj bland följande alternativ:

Aktivera fjärrspel
Slå på detta innan du startar fjärrspel. Du behöver bara göra det här första gången du använder fjärrspel.

Lägga till enhet
Om du försöker ansluta till din PS4-konsol från en annan enhet, men konsolen inte kan hittas, behöver du registrera enheten manuellt. Anslut enheten och PS4-konsolen till samma nätverk, välj Lägg till enhet på din PS4-konsol och ange sedan numret som visas på PS4-konsolens skärm på enheten.

Anslutningshistorik
Du kan visa vilka enheter som du använt för att ansluta till din PS4-konsol för fjärrspel.