Parkoppla en trådlös DualSense-handkontroll med mobilenheter

Så här parkopplar du en trådlös DualSense-handkontroll med mobilenheter

Om du vill använda den trådlösa DualSense™-handkontrollen med kompatibla spel och program på en Apple- eller Android-enhet kan du ansluta via Bluetooth® med några få steg.

Enheter som är kompatibla med trådlösa DualSense-handkontroller

Enheter med de operativsystem som anges nedan eller senare har stöd för Bluetooth-anslutning till trådlösa DualSense-handkontroller. När de har anslutits kan du använda den trådlösa handkontrollen till att styra kompatibla spel och program via Bluetooth.

• macOS Big Sur 11.3
  • iOS 14.5
  • iPadOS 14.5
  • tvOS 14.5
  • Android 12

Beroende på enheten kanske vissa av handkontrollens funktioner inte är tillgängliga. Det finns ingen garanti för att alla enheter är kompatibla med handkontrollen. Om du vill veta vilka Android-enheter som har stöd för DualSense-handkontrollens drivrutin kontaktar du enhetens tillverkare.

Så här parkopplar du en trådlös DualSense-handkontroll med en Apple- eller Android-enhet

För att använda en trådlös handkontroll med en mobilenhet för första gången aktiverar du parkopplingsläget:

1. Se till att spelarindikatorn på handkontrollen är släckt.
    Om spelarindikatorn lyser trycker du och håller ned PS-knappen tills ljuset släcks. Om en USB-enhet är ansluten till handkontrollen kopplar du bort den.
  2. Tryck och håll ned skapa-knappen samtidigt som du trycker och håller ned PS-knappen tills lampskenan börjar blinka.
  3. Aktivera Bluetooth på enheten och välj sedan handkontrollen i listan över Bluetooth-enheter.
  4. När parkopplingen är klar blinkar lampskenan och sedan tänds spelarindikatorn.
En handkontroll kan endast parkopplas med en enhet i taget. Varje gång du byter enhet måste du parkoppla handkontrollen med den nya enheten.

Spel och program som är kompatibla med den trådlösa DualSense-handkontrollen

Du kan använda den trådlösa handkontrollen till att spela spel som strömmas från PS5™- eller PS4™-konsolen till en enhet som stöds med hjälp av appen PS Remote Play.

Den trådlösa handkontrollen kan också användas för att spela spel som har stöd för handkontroller från olika tillverkare.

Vissa funktioner på den trådlösa handkontrollen kan inte användas när den är ansluten till en enhet som stöds:

• Haptisk feedback.
  • Högtalare, inbyggd mikrofon och hörlursuttag.
  • Adaptiva avtryckare (endast Android)
  • Lampskena (endast Android)

Så här ansluter du en trådlös styrenhet till PS5-konsolen igen

Om du vill återansluta den trådlösa handkontrollen till PS5 ansluter du den till konsolen med en USB-kabel och trycker på PS-knappen på den trådlösa handkontrollen. Sedan kan du ta bort USB-kabeln och använda handkontrollen trådlöst.

Behöver du mer hjälp med den trådlösa DualSense-handkontrollen?

Om du har följt anvisningarna ovan men tror att handkontrollen inte ansluts korrekt kan du gå till felsökningsverktyget Fix & Replace.