Parkoppla den trådlösa DualSense™-handkontrollen med  Apple-enheter

Parkoppla den trådlösa DualSense™-handkontrollen med Mac, iPhone, iPad, iPod Touch och Apple TV

Om du vill använda den trådlösa DualSense-handkontrollen med kompatibla spel och program på en Apple-enhet kan du ansluta via Bluetooth® med några få steg.

Apple-enheter kompatibla med trådlösa DualSense-handkontroller

Apple-enheter med de operativsystem som anges nedan eller senare har stöd för Bluetooth-anslutning till trådlösa DualSense-handkontroller. När de har anslutits kan du använda den trådlösa handkontrollen till att styra kompatibla spel och program via Bluetooth.

• macOS Big Sur 11.3
  • iOS 14.5
  • iPadOS 14.5
  • tvOS 14.5

Beroende på enheten kanske vissa av handkontrollens funktioner inte är tillgängliga. Det finns ingen garanti för att alla enheter är kompatibla med handkontrollen.

Steg 1: Aktivera ihopparningsläget på den trådlösa DualSense-handkontrollen

För att använda en handkontroll på en enhet för första gången aktiverar du ihopparningsläget:

1. Se till att spelarindikatorn på handkontrollen är släckt.
    Om spelarindikatorn lyser trycker du och håller ned PS-knappen tills ljuset släcks. Om en USB-enhet är ansluten till handkontrollen kopplar du bort den.
  2. Tryck och håll ned skapa-knappen samtidigt som du trycker och håller ned PS-knappen tills lampskenan börjar blinka.

Steg 2: Anslut den trådlösa DualSense-handkontrollen via Bluetooth

1. Aktivera Bluetooth på enheten och välj sedan handkontrollen i listan över Bluetooth-enheter.
  2. När ihopparningen är klar blinkar lampskenan och sedan tänds spelarindikatorn.

En handkontroll kan endast parkopplas med en enhet i taget. Varje gång du byter enhet måste du parkoppla handkontrollen med den nya enheten.

Spel och program som är kompatibla med den trådlösa DualSense-handkontrollen.

Du kan använda den trådlösa handkontrollen till att spela spel som strömmas från PS5™-konsolen eller PS4™-konsolen till din Mac, iPhone, iPad eller iPod Touch med hjälp av appen PS Remote Play.

Den trådlösa handkontroll kan också användas för att spela spel som har stöd för MFi-handkontroller.

Observera att vissa funktioner på den trådlösa handkontrollen inte är tillgängliga när den är ansluten till en Mac, iPhone, iPad eller Apple TV:

• Haptisk feedback.
  • Högtalare, inbyggd mikrofon och hörlursuttag.

Återansluta den trådlösa DualSense-handkontrollen till PS5™-konsoler

Om du vill återansluta den trådlösa handkontrollen till PS5 ansluter du den till konsolen med en USB-kabel och trycker på PS-knappen på den trådlösa handkontrollen. Sedan kan du ta bort USB-kabeln och använda handkontrollen trådlöst.

Behöver du mer hjälp med den trådlösa DualSense-handkontrollen?

Om du har följt anvisningarna ovan men tror att handkontrollen inte ansluts korrekt, kan du gå till felsökningsverktyget Fix & Replace.