Använda trådlösa DUALSHOCK®4-handkontroller med andra enheter

Så här använder du trådlösa DUALSHOCK 4-handkontroller med PC, Mac, Android och iOS

Om du vill använda den trådlösa DUALSHOCK®4-handkontrollen med kompatibla spel och program på en annan enhet än din konsol kan du ansluta via Bluetooth® eller USB med några få steg.

Enheter som är kompatibla med den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen

Enheter med de operativsystem som anges nedan eller senare har stöd för anslutning till trådlösa DUALSHOCK 4-handkontroller via Bluetooth och USB. När du är ansluten kan du använda den trådlösa handkontrollen för att styra kompatibla spel och program.

• Android™ 10
  • iOS 13
  • iPadOS 13
  • macOS Catalina
  • tvOS 13

Du kan ansluta en trådlös DUALSHOCK 4-handkontroll till en Windows-dator via en trådlös USB-adapter för DUALSHOCK®4 eller med en kompatibel mikro-USB-kabel.

Så här parkopplar du en trådlös DUALSHOCK 4-handkontroll med en enhet som stöds

För att parkoppla en trådlös handkontroll med en enhet som stöds via Bluetooth för första gången aktiverar du parkopplingsläget.

1. Se till att spelarindikatorn på handkontrollen är släckt.
    Om spelarindikatorn lyser trycker du och håller ned PS-knappen tills ljuset släcks. Om en USB-enhet är ansluten till handkontrollen kopplar du bort den.

2. Tryck och håll ned SHARE-knappen samtidigt som du trycker och håller ned PS-knappen tills lampskenan börjar blinka.

3. Aktivera Bluetooth på enheten och välj sedan handkontrollen i listan över Bluetooth-enheter. När parkopplingen är klar blinkar lampskenan och sedan tänds spelarindikatorn.

Spel och program som är kompatibla med den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen

Du kan använda den trådlösa handkontrollen till att spela spel som strömmas från PS5™- eller PS4™-konsolen till din kompatibla enhet med hjälp av appen PS Remote Play.

Den trådlösa handkontrollen kan också användas för att spela spel som har stöd för trådlösa DUALSHOCK 4-handkontroller.

Om du ansluter en trådlös DUALSHOCK 4-handkontroll till en kompatibel Sony Xperia-enhet är alla funktioner tillgängliga.

På andra enheter är vissa funktioner på den trådlösa handkontrollen inte tillgängliga när den ansluts via Bluetooth.

• Styrplattan kan inte användas.
  • Lampskenans färg kan inte ändras.
  • Vibrationsfunktionen, rörelsesensorn och hörlursuttaget kan inte användas.

Återansluta den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen till din konsol

Om du vill återansluta den trådlösa handkontrollen till din PS5- eller PS4-konsol ansluter du den med en kompatibel USB-kabel och trycker på PS-knappen på den trådlösa handkontrollen. Sedan kan du ta bort USB-kabeln och använda handkontrollen trådlöst.

Behöver du mer hjälp med den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen?

Om du har följt anvisningarna ovan men tror att handkontrollen inte ansluts korrekt kan du gå till felsökningsverktyget PlayStation-reparationer.