Parkoppla den trådlösa DUALSHOCK®4-handkontrollen med andra enheter

Parkoppla den trådlösa DUALSHOCK®4-handkontrollen med en dator, Mac, Android eller iOS-enhet

Om du vill använda den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen med kompatibla spel och program på en annan enhet än din PS4™-konsol kan du ansluta via Bluetooth® med några få steg.

Bluetooth-enheter som är kompatibla med den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen

Enheter med de operativsystem som anges nedan eller senare har stöd för Bluetooth-anslutning till den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen. När de har anslutits kan du använda den trådlösa handkontrollen till att styra kompatibla spel och program via Bluetooth.

• Android™ 10
  • iOS 13
  • iPadOS 13
  • macOS Catalina
  • tvOS 13

Du kan ansluta en trådlös DUALSHOCK 4-handkontroll till en Windows-dator via en trådlös USB-adapter för DUALSHOCK®4 eller med en kompatibel mikro-USB-kabel.

Steg 1: Aktivera parkopplingsläget på den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen

För att använda en handkontroll på en enhet för första gången aktiverar du parkopplingsläget:

1. Se till att lampskenan på handkontrollen är släckt.
    Om lampskenan lyser trycker du och håller ned PS-knappen tills ljuset släcks. Om en USB-kabel är ansluten till handkontrollen kopplar du bort den.
  2. Tryck och håll ned SHARE-knappen samtidigt som du trycker och håller ned PS-knappen tills lampskenan börjar blinka.

Steg 2: Anslut den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen via Bluetooth

1. Gå till Bluetooth-inställningar på enheten och aktivera Bluetooth.
  2. Sök efter nya enheter och välj sedan handkontrollen i listan över Bluetooth-enheter.
    När parkopplingen är klar går lampskenan över till ett fast sken.

En handkontroll kan endast parkopplas med en enhet i taget. Varje gång du byter enhet måste du parkoppla handkontrollen med den nya enheten.

Spel och program som är kompatibla med den trådlösa handkontrollen DUALSHOCK 4

Du kan använda den trådlösa handkontrollen till att spela spel som strömmas från PS5™- eller PS4™-konsolen till din kompatibla enhet med hjälp av appen PS Remote Play.

Den trådlösa handkontroll kan också användas för att spela spel som har stöd för trådlösa DUALSHOCK 4-handkontroller.

Om du ansluter en trådlös DUALSHOCK 4-handkontroll till en kompatibel Sony Xperia-enhet är alla funktioner tillgängliga.

På andra enheter är vissa funktioner på den trådlösa handkontrollen inte tillgängliga när den ansluts via Bluetooth:

• Styrplattan kan inte användas.
  • Lampskenans färg kan inte ändras.
  • Vibrationsfunktionen, rörelsesensorn och hörlursuttaget kan inte användas.

Återansluta den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen till din konsol

Om du vill återansluta den trådlösa handkontrollen till PS5 eller PS4 ansluter du den med en kompatibel USB-kabel och trycker på PS-knappen på den trådlösa handkontrollen. Sedan kan du ta bort USB-kabeln och använda handkontrollen trådlöst.

Behöver du mer hjälp med den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen?

Om du har följt anvisningarna ovan men tror att handkontrollen inte ansluts korrekt kan du gå till felsökningsverktyget Fix & Replace.