Parkoppla den trådlösa DUALSHOCK®4-handkontrollen med en PC- eller Mac-dator

Parkoppla den trådlösa DUALSHOCK®4-handkontrollen med en PC- eller Mac-dator

Om du vill använda den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen med kompatibla spel och program på en PC- eller Mac-dator kan du ansluta via Bluetooth eller med en kompatibel mikro-USB-kabel.

Kompatibilitet med den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen

Du kan ansluta en trådlös DUALSHOCK 4-handkontroll till en Windows-dator via Bluetooth eller med en kompatibel mikro-USB-kabel. Om datorn är kompatibel med Bluetooth eller inte beror på datorns maskinvara. Följ anvisningarna nedan för att försöka upprätta en Bluetooth-anslutning. Om det inte går att parkoppla datorn med den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen ansluter du via mikro-USB så kan du styra kompatibla spel och program.

Apple-datorer med operativsystemet macOS Catalina eller senare kan anslutas via Bluetooth till den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen.

STEG 1

Aktivera parkopplingsläget på den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen

Innan du kan ansluta den trådlösa handkontrollen via Bluetooth måste du aktivera parkopplingsläget:

1. Håll ned PS- och Share-knappen på den trådlösa handkontrollen samtidigt.
  2. Lampskenan på baksidan av den trådlösa handkontrollen börjar blinka när parkopplingsläget är aktiverat.

STEG 2

Anslut den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen via Bluetooth
  1. Gå till Bluetooth-inställningar på datorn och ställ in Bluetooth till .
  2. Sök efter nya enheter och välj Trådlös handkontroll.

Nu kan du använda den trådlösa handkontrollen till att styra kompatibla spel och program på din enhet.

Spel och program som är kompatibla med den trådlösa handkontrollen DUALSHOCK 4

Du kan använda den trådlösa handkontrollen till att spela spel som strömmas från PS4-enheten med hjälp av appen Fjärrspel på din PC- eller Mac-dator.

Den trådlösa handkontrollen kan även användas med kompatibla spel och program på en PC- eller Mac-dator. Gå in på utgivarens webbplats och kontrollera om ett spel eller en app har funktioner för den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen.

Observera att vissa funktioner på den trådlösa handkontrollen inte är tillgängliga när den ansluts via Bluetooth:

• Styrplattan kan inte användas

• Lampskenans färg kan inte ändras

• Vibrationsfunktionen, rörelsesensorn och hörlursuttaget

Återansluta den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen till PlayStation®4

Om du vill återansluta den trådlösa handkontrollen till PS4 ansluter du den till PS4-systemet med en USB-kabel och trycker på PS-knappen på den trådlösa handkontrollen.

Sedan kan du ta bort USB-kabeln och använda handkontrollen trådlöst.

Behöver du mer hjälp med den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen?

Om det verkar som att handkontrollen är trasig besöker du felsökningsverktyget Fix & Replace för att kontrollera om din maskinvara är kvalificerad för en garantireparation.