PS4: Felsökning av fjärrspelsanslutning

Hitta och lös problem med fjärrspel på PlayStation®4.

Begränsningar för fjärrspel

Fjärrspel kan inte användas:

• vid sändning från en PS4™-konsol

• när andra spelare använder PS4-konsolen

• när du startar ett spel som inte har stöd för fjärrspel.

Är din PS4 konfigurerad för fjärrspel?

• Kontrollera om PS4-konsolen är påslagen.
    Du kan ställa in att PS4-konsolen ska slås på vid fjärrspel genom att gå in på Inställningar > Energisparinställningar > Ställ in funktioner i standbyläge.

• Kontrollera om fjärrspel är aktiverat på PS4-konsolen.
    Gå till Inställningar > Inställningar för anslutning till fjärrspel > Aktivera fjärrspel.

• Kontrollera om du har den senaste versionen av systemprogramvaran.
    Välj Inställningar > Uppdatering av systemprogramvara.

Kontrollera nätverksanslutningen för fjärrspel på PlayStation 4

Lägsta anslutningshastighet för fjärrspel är 5 Mbit/s för både överföring och hämtning.

• Gå till Inställningar > Nätverk > Testa nätverksanslutning för att ta reda på hastigheten för överföring och hämtning.

• Kontrollera PSN-tjänstens status

Kontrollera nätverksanslutningen för fjärrspel på enheten

• Testa nätverkshastigheten på din enhet. Lägsta anslutningshastighet för fjärrspel är 5 Mbit/s för både överföring och hämtning.

• Kontrollera att nätverkets NAT-typ är typ 2 eller lägre. Du tar reda på vilken NAT-typ du har genom att starta PS4-fjärrspelsappen, klicka på Inställningar och välja fliken Information.

Om din anslutning inte är snabb nog för fjärrspel kan du gå till sidan för optimering av PSN-anslutning där du hittar tips på hur du ökar anslutningshastigheten.

Installera om fjärrspelsappen på enheten

Först avinstallerar du PS4-fjärrspelsappen genom att följa anvisningarna för din enhet nedan, och sedan installerar du den igen.

På kontrollpanelen klickar du på Program och funktioner och avinstallerar PS4-fjärrspel.

Dra PS4-fjärrspel från programmappen till papperskorgen. Sedan väljer du Finder > Töm papperskorgen.

Tryck och håll ned på fjärrspelsappen och välj sedan ”avinstallera”.

Så får du bästa möjliga fjärrspelsupplevelse

Blockerar antivirusprogrammet Fjärrspel?

Din enhets antivirusprogram kan blockera Fjärrspel. Testa med att inaktivera brandväggsinställningarna i antivirusprogrammet, eller lägg till fjärrspelsappen bland undantagen för brandväggen. Mer information finns i anvisningarna från tillverkaren av antivirusprogrammet.

Sänka upplösningen för PS4-fjärrspel

Du kan ändra bildkvaliteten för fjärrspel genom att starta PS4-fjärrspelsappen och välja Inställningar > Videokvalitet för fjärrspel > Upplösning.

Tom skärm på datorn vid konfiguration av PS4-fjärrspel

Du kan behöva installera den senaste grafikdrivrutinen. Vänd dig till grafikkortstillverkaren för information om de senaste drivrutinerna och installationsanvisningarna.