Felsöka problem med fjärrspel

Ta reda på hur du löser problem med fjärrspel på PC, Mac, mobila enheter och Android TV.

Kontrollera konfigurationen av fjärrspel

• Håll konsolen ansluten till internet när den är på eller i viloläge.
  • Logga in på samma konto på konsolen och fjärrspelsenheten.
  • Du måste aktivera PS4-konsolen som primär konsol för att kunna använda fjärrspel.
  • Vissa spel kan inte användas för fjärrspel.
    Spel som kräver enheter som PlayStation®VR2, PlayStation®VR eller PlayStation®Camera är inte kompatibla med fjärrspel.
  • När du använder en trådlös handkontroll med fjärrspel kan vissa av handkontrollens funktioner vara begränsade.

Det går inte att använda följande funktioner samtidigt med fjärrspel:

• Share Play
  • Strömma spel från PlayStation®Plus Premium*
    *Funktioner och tjänster i PlayStation Plus varierar beroende på land eller region.
  • Sändning av spelförlopp (endast när du använder fjärrspel för att styra en PS4-konsol)
  • Spela upp en Blu-ray Disc™ eller DVD
  • PS VR2- eller PS VR-läge
  • Spela musik
  • Titta på videotjänster

Obs! Beroende på spelet visas kanske vissa bilder inte när du använder fjärrspel. I vissa fall kan det hända att du inte kan använda fjärrspel när flera andra funktioner används.

Går det inte att logga in på PSN i PS Remote Play?

1. Kontrollera PSN-statussidan. Om du ser några meddelanden väntar du tills tjänsten är igång och försöker sedan igen.
  1. Kontrollera att enheten är ansluten till internet.
  2. Starta om appen Remote Play på enheten.
  3. Starta om enheten och försök igen.
  4. Om det är möjligt installerar du om appen på enheten och försöker igen.

Går det inte att starta Remote Play på din enhet?

1. Se till att du är inloggad på samma konto på både konsolen och enheten.
  2. Kontrollera om du har konfigurerat din konsol för fjärrspel.
  3. Kontrollera om det finns anslutningsproblem på konsolen eller enheten.
  4. Om du har ett antivirusprogram installerat på enheten kontrollerar du om det blockerar appen Remote Play.
  5. Logga ut från appen Remote Play på enheten och logga in igen.
  6. Starta om appen Remote Play på din enhet och försök igen. Om det fortfarande inte fungerar installerar du om appen.
  7. Avaktivera PlayStation-konsolen och aktivera den igen.
  1. Om du använder PC eller Mac kan du testa att länka enheten till konsolen manuellt.

Går det inte att ansluta en handkontroll till enheten?

1. Kontrollera att enheten är kompatibel med handkontrollen.
  • Om du försöker ansluta en trådlös DualSense-handkontroll till enheten kontrollerar du att den är uppdaterad till den senaste versionen av den fasta programvaran.

Har du anslutningsproblem på din konsol?

1. Gå till Inställningar > Nätverk > Anslutningsstatus.
  2. Välj Testa Internet-anslutning.
  1. Gå till Inställningar > Nätverk.
  2. Välj Testa Internet-anslutning.
  •  Obs! Lägsta anslutningshastighet för fjärrspel är 5 Mbit/s för både uppladdning och nedladdning.
  •  Om du har internetproblem läser du guiden nedan.

Har du anslutningsproblem på din enhet?

1. Starta om enheten.
  2. Koppla bort LAN-kabeln från konsolen och anslut den igen.
  3. Testa nätverkshastigheten på din enhet.
  4. Andra enheter i nätverket kan använda en stor del av bandbredden.
    Vänta tills de är inaktiva innan du använder fjärrspel.
  1. Starta om enheten.
  2. Kontrollera att Wi-Fi-nätverket fungerar med andra enheter.
    Om du har problem med Wi-Fi kontaktar du din internetleverantör (ISP) för att få hjälp.
  3. Testa nätverkshastigheten på din enhet.
  4. Pausa eventuella nedladdningar på andra enheter som är anslutna till ditt Wi-Fi-nätverk.
  5. Koppla från alla andra enheter som är anslutna till ditt Wi-Fi-nätverk.
  6. Använd en WiFi-anslutning på 5 GHz för att ansluta enheten till internet.
  7. Prova att använda en fast anslutning på din PC eller Mac om det är möjligt.
  • Lägsta anslutningshastighet för fjärrspel är 5 Mbit/s för både uppladdning och nedladdning. För bästa prestanda rekommenderar vi en anslutning med hög hastighet och upp- och nedladdningshastighet på minst 15 Mbit/s.
  • Fjärrspel använder UDP-port 8572 för att ansluta till din konsol eller mobila enhet.
    Testa att öppna porten på din router. Om du inte känner till routerinställningarna kan du kontakta din internetleverantör (ISP), routertillverkaren eller mobiloperatören och be om hjälp.
  • Om du inte kan hitta din NAT-typ eller om ditt nätverk använder NAT-typ 3 kan det hända att du inte kan använda fjärrspel. Om du vill kontrollera eller ändra den NAT-typ som används i nätverket kontaktar du din internetleverantör (ISP) eller mobiloperatör.
  • På PC går du till Inställningar och väljer sedan Information.
  • På Mac väljer du Inställningar.
  • På din mobila enhet går du till Inställningar och väljer NAT-typ.

Har du problem med PS Remote Play-appen på din enhet?

Se till att PS Remote Play-appen är uppdaterad till den senaste versionen.

Din enhets antivirusprogram kan blockera fjärrspel.
Testa med att inaktivera brandväggsinställningarna i antivirusprogrammet eller lägg till Remote Play-appen bland brandväggens undantag. Mer information finns i anvisningarna från tillverkaren av antivirusprogrammet.

1. Starta om datorn och försök igen.
  2. Ta bort mappen PS Remote Play i din lokala AppData och installera om Remote Play-appen på datorn.
  3. Du kan lösa problemet genom att installera om den senaste x86-versionen av Visual C++ på datorn.
  1. Starta om datorn.
  2. Installera om appen Remote Play på datorn.
  3. Du kan behöva installera den senaste grafikdrivrutinen. Vänd dig till grafikkortstillverkaren för information om de senaste drivrutinerna och installationsanvisningarna.

Installera om PS Remote Play på enheten

Avinstallera PS Remote Play-appen enligt anvisningarna nedan och installera sedan om den.

På kontrollpanelen klickar du på Program och funktioner och avinstallerar PS Remote Play.

Dra PS Remote Play från programmappen till papperskorgen. Sedan väljer du Finder > Töm papperskorgen.

Tryck och håll ned på Remote Play-appen och välj sedan Avinstallera eller Ta bort.

Lägre upplösning för fjärrspel till PS4

Du kan ändra bildkvaliteten för fjärrspel när du ansluter PS Remote Play-appen till en PS4-konsol.

1. Från PS Remote Play-appen på enheten går du till Inställningar > Videokvalitet för fjärrspel.
  2. Välj Upplösning (utom PS4 Pro) och en upplösningsinställning från 360p,540p eller 720p.