Så här felsöker du problem på PS Portal

Ta reda på hur du löser problem med fjärrspelsenheten PlayStation Portal™.

Så här startar du om PS Portal

1. Tryck och håll ned strömknappen.
  2. Välj Starta om.

Om det inte går att starta om PS Portal försöker du med följande:

1. Tryck och håll ned strömknappen på PS Portal.
  2. Vänta tills PS Portal har stängts av. Vänta sedan 30 sekunder.
  3. Tryck och håll ned strömknappen på PS Portal.
    Systemet startas om.

Om problemet kvarstår kan du prova att göra en fullständig återställning.

Så här återställer du PS Portal

När du återställer PS Portal loggas du ut och alla data och inställningar på PS Portal raderas.

1. Svep åt vänster längst upp till höger på skärmen för att visa snabbmenyn.
  2. Gå till Inställningar > System > Systemprogramvara > Återställningsalternativ.
  3. Välj Återställ.

PS Portal slås inte på

1. Anslut PS Portal till PlayStation®5-konsolen med den medföljande USB-kabeln.
  2. Vänta tills laddningen är klar innan du kopplar från PS Portal.
    Du kan använda PS Portal medan den laddas.
  3. Tryck och håll ned strömknappen på PS Portal.
  4. Koppla bort PS Portal från konsolen.

Om problemet kvarstår, kontakta oss.

Anslutningsproblem

Ange ditt problem för att komma till felsökningsstegen.

1. Kontrollera PSN-statussidan.
  2. Kontrollera att Wi-Fi-nätverket fungerar med andra enheter.
    Om du har problem med Wi-Fi kontaktar du din internetleverantör (ISP) för att få hjälp.
  3. Svep åt vänster längst upp till höger på PS Portal-skärmen för att visa snabbmenyn.
  4. Välj Inställningar > Nätverk > Konfigurera Internet-anslutning och leta upp ditt Wi-Fi-nätverk.
  5. Försök att flytta enheten närmare din router.
  6. Se till att du följer de inställningar som rekommenderas av din internetleverantör, nätleverantör eller nätverksadministratör.

Om problemet kvarstår, kontakta oss.

Vi rekommenderar som standard en anslutning med hög hastighet och upp- och nedladdningshastighet på minst 5 Mbit/s. För bästa prestanda rekommenderar vi en anslutning med hög hastighet och upp- och nedladdningshastighet på minst 15 Mbit/s.

1. Kontrollera att Wi-Fi-anslutningen är stabil.
  2. Pausa alla pågående nedladdningar på enheter som är anslutna till ditt Wi-Fi-nätverk.
  3. Prova att använda en trådbunden anslutning för PS5®-konsolen. Om du använder trådlös anslutning kan du försöka placera PS Portal och PS5-konsolen närmare routern och se till att det inte finns några hinder som stör signalen.

Om problemet kvarstår, kontakta oss.

Det går inte att ansluta till min parkopplade PS5-konsol

1. På PS5-konsolen väljer du Inställningar > System > Fjärrspel och slår på Aktivera fjärrspel.
  2. På PS5-konsolen går du till Inställningar > System > Energisparinställningar > Funktioner som är tillgängliga i viloläge. Välj Fortsätt vara ansluten till internet och Aktivera start av PS5-systemet från nätverket
  3. Kontrollera att PS5-konsolen är ansluten till internet och att du är inloggad med samma konto.
  1. Testa din internetanslutning.
    Testa att ansluta en annan enhet till nätverket och kör ett anslutningstest.
    Om du har problem med Wi-Fi kontaktar du din internetleverantör för att få hjälp.
  2. Prova att använda en trådbunden anslutning för PS5-konsolen. Om du använder trådlös anslutning kan du försöka placera PS Portal och PS5-konsolen närmare routern och se till att det inte finns några hinder som stör signalen.

Om problemet kvarstår, kontakta oss.

Bildproblem

Om du får problem med bildkvaliteten när du fjärrspelar, kontrollera kvaliteten på internetanslutningen.

1. Svep åt vänster längst upp till höger på skärmen för att visa snabbmenyn.
  2. Gå till Inställningar > Skärm och ljusstyrka och justera bildinställningarna.

Om problemet kvarstår, kontakta oss.

En knapp eller analog spak har fastnat

1. Använd en mjuk trasa för att ta bort eventuell smuts från knappen eller den analoga spakens bas och försök igen.
  2. Om problemet kvarstår, kontakta oss.

Knapparna svarar inte

1. Försök att återställa PS Portal.
  2. Om problemet kvarstår, kontakta oss.

Batteriet laddar ur snabbare än förväntat

Batteriets livslängd kan variera beroende på användning.

Om du vill öka batteritiden kan du försöka med att minska vibrationsintensiteten, intensiteten för avtryckareffekten och skärmens ljusstyrka.

Felsöka ljudproblem

Välj problemet du har stött på i listan nedan.

1. Kontrollera att ljudet på PS Portal inte är avstängt.
  1. Testa att ansluta en kompatibel enhet till PS Portal via kabel.
  2. Om du kan höra ljud från den trådbundna enheten återställer du PS Portal.
  3. Om problemet kvarstår, kontakta oss.
  1. Kontrollera att ljudet på PS Portal inte är avstängt.
  1. Kontrollera att den kompatibla enheten har ett 3,5 mm uttag för ljudingång och fungerar med andra enheter.
  2. Försök att använda en annan kompatibel trådbunden ljudenhet eller PS Portal-högtalarna.
  3. Om problemet kvarstår, kontakta oss.

Det är bara enheter som använder PlayStation Link™ som kan anslutas trådlöst till PS Portal.

1. Kontrollera att ljudet på PS Portal inte är avstängt.
  1. Kontrollera att den kompatibla ljudenheten är laddad.
  1. Kontrollera att systemprogramvaran för PS Portal är uppdaterad.
  1. Testa att parkoppla den kompatibla ljudenheten igen.
  2. Testa att använda ljudenheten med en annan kompatibel enhet.
  3. Om problemet kvarstår, kontakta oss.

PS Portal vibrerar inte

1. Gå till Inställningar > Handkontroll och kontrollera att Vibration är aktiverat.
  2. Kontrollera spelinställningarna. Vibrationsinställningarna kan vara avstängda.
  3. Se till att spelet har stöd för vibration. Alla spel har inte den funktionen.