Säkerhetskopiera och återställa PS4-data med hjälp av en extern lagringsenhet

Säkerhetskopiera och återställa PS4-data med hjälp av en extern lagringsenhet

Med alternativet Säkerhetskopiera och återställ kan du enkelt säkerhetskopiera alla PlayStation®4-data, bland annat sparade data i lagringsminnet och data för användarprofiler för vuxen- och barnkonton.

Så här säkerhetskopierar du PlayStation®4-data

När du ska säkerhetskopiera data behöver du en FAT32- eller exFAT-formaterad extern lagringsenhet med minst dubbelt så mycket lagringsutrymme som på PS4™-hårddisken. Om det inte finns tillräckligt med utrymme för att säkerhetskopiera allt på enheten kan du välja att inte säkerhetskopiera programdata.

1. Du måste synkronisera dina trophies först eftersom de inte inkluderas i säkerhetskopieringen. Gå in på Trophies, tryck på OPTIONS-knappen och välj Synkronisera trophies med PSN

2. Sätt i den externa lagringsenhet du tänker använda för säkerhetskopieringen i en av USB-portarna på PS4™-systemet.

3. Gå till Inställningar > System > Säkerhetskopiera och återställ.

4. Välj Säkerhetskopiera

5. Bekräfta vilka data du vill säkerhetskopiera. Det är viktigt att du säkerhetskopierar sparade data så att du inte förlorar några spelframsteg när du byter ut hårddisken.

6. Ett förloppsfält visar status på säkerhetskopieringen. Du kan avbryta när som helst.

7. På nästa skärm kan du välja namn på säkerhetskopian. Fortsätt genom att markera Säkerhetskopiera och trycka på X-knappen.

8. Koppla från den externa lagringsenheten från PS4™-systemet.

Så här återställer du PlayStation®4-data

1. Gå till Inställningar > System > Säkerhetskopiera och återställ.

2. Sätt i den externa lagringsenheten som innehåller säkerhetskopian i en av PS4™-systemets USB-portar.

3. Välj Återställ PS4-systemet.

4. Välj den säkerhetskopieringsfil du vill använda.

5. Ett skärmmeddelande visar att systemet startas om och initialiseras oavsett om säkerhetskopieringen slutfördes eller inte. Välj Ja för att fortsätta.

Dina PS4-data har återställts på systemet.