Felsöka ett hämtat spel på PS5™- och PS4™-konsoler

Ta reda på hur du felsöker några vanliga problem med spel och hämtning på PlayStation.

Hitta material du köpt på PlayStation™Store

• På PS5 går du in på Hem för spel och väljer spelbiblioteket så visas en fullständig lista med spel du köpt.
  • På PS4 väljer du Bibliotek > Köpt så visas en fullständig lista med spel du köpt.

Om du har svårt att hitta innehållet tittar du i transaktionslistan för att kontrollera att köpet har slutförts.

Frigöra utrymme i PlayStation-konsollagringen

Du kan behöva frigöra utrymme för spelet så att det kan installeras och uppdateras ordentligt.

Du kan hämta innehåll på nytt senare, men vi rekommenderar dig att säkerhetskopiera alla sparfiler innan du tar bort ett spel så att du inte behöver börja om från noll.

Hantera lagring på PS4

Installera om ett spel

Du kan ofta lösa problem med spel genom att ta bort och installera om spelet.

Komma åt innehåll i säsongspass från PlayStation Store

När du har köpt ett säsongspass från PlayStation Store (eller löst in en kupong för säsongspass) aktiveras det. Innehållet kopplas till ditt konto, men du måste hämta innehållet (DLC, virtuell valuta eller spelföremål) manuellt från PlayStation Store när det har släppts.

Det visas ett pris för innehåll jag köpt

Om du söker efter hämtmaterial som ingår i ett säsongspass på PlayStation Store och ser ett pris bredvid det ska du läsa supportguiden för säsongspass.

Om du ser ett pris när du försöker lägga till spel från Spel varje månad på PlayStation Plus, kontrollerar du om du har ett aktivt PlayStation Plus-medlemskap i ditt konto.

Om abonnemanget tillhör ett annat konto ber du kontoinnehavaren att hämta spelet från Spel varje månad på PlayStation Plus och kontrollera att han/hon kan dela innehållet.

Hänglås bredvid köpt material

Du kan se vad problemet handlar om genom att titta på hur låset ser ut.

Fel konto

Om kontot som användes till att köpa innehållet inte har konsoldelning aktiverat visas ett litet hänglås längst ned till höger i spelhubben.

1. Be den som köpt materialet att hämta det via sitt konto. Om spelet köptes som en del av Spel varje månad på PlayStation Plus ska du kontrollera att abonnemanget är aktivt.
  2. Be köparen kontrollera att konsoldelning och offlinespel är aktiverat på PS5. Den inställningen kan bara vara aktiverad på en PS5-konsol.
  3. Be köparen återställa licenser på sitt konto genom att gå in på Inställningar > Användare och konton > Övrigt > Återställ licenser > Återställ.

Om kontot som användes till att köpa innehållet inte har aktiverat PS4-konsolen som primär PS4 visas ett litet hänglås längst ned till höger vid programmet.

1. Be den som köpt materialet att hämta det via sitt konto. Om spelet köptes som en del av Spel varje månad på PlayStation Plus ska du kontrollera att abonnemanget är aktivt.
  2. Be köparen kontrollera att PS4-konsolen är aktiverad som primär PS4. Du kan bara ha en primär PS4.
  3. Be köparen gå in på Inställningar > PlayStation Network/kontohantering > Återställ licenser > Återställ.
Föräldrakontroller

Om föräldrakontroller är aktiverade kan ingen lokal användare hämta eller starta något innehåll som har högre åldersgräns än den som angetts. Ett hänglås visas istället för en bild av materialet.

• Be din förälder eller vårdnadshavare om hjälp. Din vårdnadshavare hittar anvisningar för att tillåta åtkomst här nedanför.