Dölj spel från ditt spelbibliotek och för andra spelare

Dölj spel från ditt PlayStation® -spelbibliotek och för andra spelare

Ta reda på hur du döljer spel från ditt spelbibliotek eller för andra spelare på PS5™-konsoler och PS4™-konsoler.

PS5-konsol: Dölja spel från spelbiblioteket

Spel som du döljer döljs i ditt bibliotek på alla konsoler. Den här inställningen påverkar inte din profil.

1. Om du vill dölja ett spel från ditt spelbibliotek på en PS5-konsol markerar du spelet, trycker på OPTIONS-knappen och väljer sedan Dölj.
    Det här alternativet är inte tillgängligt på fliken Installerat.
  2. Om du vill komma åt dolda spel går du till fliken Din samling i ditt Spelbibliotek, väljer menyn Sortera och filtrera och aktiverar sedan Dolda objekt. Markera spelet och tryck på OPTIONS-knappen för att Sluta dölja. Spelet visas nu i standardvyn i ditt Spelbibliotek.
  1. Gå till ditt Bibliotek > Köpt och välj ett spel, tryck på OPTIONS-knappen och välj Visa inte innehållsobjekt i [Köpt].
  2. Om du vill komma åt dolda spel går du till Bibliotek > Köpt, trycker på OPTIONS-knappen och väljer sedan Kontrollera dolda innehållsobjekt.

PS5-konsol: Dölja spel för andra spelare

När du lägger till ett spel i den dolda spellistan på en PS5-konsol visas inte din aktivitet i det spelet för andra spelare.

1. Gå till hemskärmen och välj Inställningar > Användare och konton > Sekretess.

2. Välj Visa och anpassa dina sekretessinställningar > Dölj dina spel för andra spelare och välj sedan de spel du vill dölja.

När ett PS4-spel är dolt visas inte information om spelet i dina aktiviteter, din profil eller din trophylista. Andra spelare på PS4-konsoler kan dock fortfarande se vilka spel du spelar i Spelas nu. Om du vill förhindra att andra ser vad du spelar väljer du Ställ in onlinestatus > Visa som offline på profilskärmen.

1. Gå till Inställningar > Kontohantering > Sekretessinställningar och välj Dolda spel.
  2. Välj de spel du vill dölja.