Så här ändrar du sekretessinställningar på PlayStation™Network

Så här ändrar du sekretessinställningar på PlayStation™Network

Läs om hur du bestämmer vem som kan kommunicera med dig och se din aktivitet på PlayStation Network (PSN).

Allmänna sekretessinställningar på PSN

Du kan begränsa hur synlig du är för andra användare på PlayStation Network med sekretessinställningarna. Du kan anpassa följande funktioner:

  • Spel | Media
    Välj vem som kan se dina delade media och senaste aktiviteter.

  • Vänner | Kontakter
    Bestäm vem som kan skicka vänförfrågningar till dig, följa ditt konto och se dina kontakter.

  • Personlig information | Meddelanden
    Välj vem som kan se ditt riktiga namn och kommunicera med dig.

Så här ändrar du sekretessinställningar på PSN

Webbläsare: ställa in sekretessinställningar på PSN

  1. Gå in på Kontohantering på en ansluten enhet.
  2. Välj Sekretessinställningar på PSN > välj den funktion du vill ändra sekretessinställningar för > Redigera.
  3. Välj vem du vill tillåta i listrutan och välj Bekräfta.

  1. Gå till Inställningar > Användare och konton > Sekretess > Visa och anpassa dina sekretessinställningar.
  2. Välj en förinställd nivå för sekretess eller välj en funktion och ändra sekretessinställningarna.

  1. Gå till Inställningar > Kontohantering > Sekretessinställningar och ange ditt lösenord.

  2. Välj den funktion du vill ändra sekretessinställningar för.

Förinställda sekretessinställningar på PS5-konsoler

Välj på fyra olika förvalsprofiler för att ställa in sekretessnivån för PS5.

  1. Social och öppen 
    Du är öppen för alla förfrågningar och meddelanden. Alla spelare kan se din profilinformation.
  2. Lagspelare
    Alla spelare kan se det mesta av din profilinformation, men de måste vara åtminstone vänner till vänner för att kunna bjuda in dig till en chatt.
  3. Väninriktad
    Endast vänner kan se din information och bjuda in dig till en chatt.
  4. Ensam och fokuserad
    Ingen spelare kan se din profilinformation eller bjuda in dig till en chatt. Inte ens spelare du lagt till som vänner.

Föräldrakontroller som har ställts in av ett familjeöverhuvud åsidosätter alla sekretessinställningar som väljs på ett barnkonto.

Relaterade artiklar

Här nedan besvaras några vanliga frågor om säkerheten på PlayStation.

Behöver du hjälp? 

Kontakta våra supportexperter