Feilsøking av tilkobling for avstandsspilling

Diagnostiser og løs problemer med avstandsspilling.

Restriksjoner for avstandsspilling

Avstandsspill kan ikke brukes når:

• du kringkaster (eller strømmer) fra din PS5™-konsoll eller PS4™-konsoll
  • du starter et spill som ikke støtter Avstandsspill
  • starter medieapp og platespiller

Er din konsoll konfigurert for Avstandsspill?

Sørg for følgende:

• Konsollen er slått på eller er i hvilemodus.
  • Avstandsspilling er aktivert.
  • Systemprogramvaren er oppdatert.

Kontroller konsollens nettverkstilkobling

Den minste nødvendige tilkoblingshastigheten for avstandsspilling er 5 Mbps for både opplasting og nedlasting. Følg trinnene nedenfor for å kontrollere at tilkoblingen overholder disse kravene.

• PS5-konsoll: Gå til Innstillinger > Nettverk > Tilkoblingsstatus, og velg Test Internett-tilkobling.

• PS4-konsoll: Gå til Innstillinger > Nettverk, og velg deretter Test Internett-tilkobling.

Kontroller nettverkstilkoblingen for avstandsspilling på enheten

• Utfør en test av nettverkshastigheten på enheten. Den minste nødvendige tilkoblingshastigheten for avstandsspilling er 5 Mbps for både opplasting og nedlasting.
  • Det kan hende at andre enheter på nettverket bruker mye båndbredde. Vent til de er inaktive før du bruker Avstandsspill.
  • Tilkoblingshastigheten varierer avhengig av nettverksmiljøet. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte Internett-leverandøren.

Installer PS Avstandsspill-programmet på nytt på enheten

Avinstaller PS Avstandsspill-programmet ved hjelp av instruksjonene nedenfor, og installer deretter programmet på nytt.

I Kontrollpanel klikker du på Programmer og funksjoner og avinstallerer PS Avstandsspill.

Dra PS Avstandsspill  fra Programmer-mappen til papirkurven. Velg deretter Finder > Tøm papirkurv.

Trykk på og hold nede Avstandsspill-programmet, og velg deretter avinstaller.

Blokkeres avstandsspilling av antivirusprogramvare?

Det kan hende at antivirusprogramvaren på enheten blokkerer avstandsspilling. Prøv å deaktivere brannmurinnstillingene for antivirusprogramvaren eller legg til Avstandsspill-programmet i brannmurens programunntak. For å få mer informasjon kan du se instruksjonene som fulgte med antivirusprogramvaren.

Lavere Avstandsspill-oppløsning for PS4-avstandsspilling

Du kan endre videokvalitet for PS4 Avstandsspill-programmet for å forbedre tilkoblingen. Fra startskjermbildet til PS Avstandsspill på enheten din går du til Innstillinger og velger Videokvalitet for Avstandsspill. Sett oppløsning til Standard eller Lav, og Bildefrekvens til Standard.

Blank skjerm på PC-en ved oppsett av PS Avstandsspill?

Du må kanskje installere den nyeste grafikkdriveren. Kontakt produsenten av grafikkortet for å få de nyeste driverne og installasjonsinstruksjonene.