PS4: Feilsøking av tilkobling for avstandsspilling

Diagnostiser og løs problemer med avstandsspilling på PlayStation®4.

Restriksjoner for avstandsspilling

Avstandsspilling kan ikke brukes når:

• det pågår kringkasting på en PS4™-konsoll

• andre spillere bruker PS4-konsollen

• du starter et spill som ikke støtter avstandsspilling

Er PS4 konfigurert for avstandsspilling?

• Kontroller at PS4-konsollen er på.
    Du kan angi at PS4-konsollen skal slås på for avstandsspilling ved å gå til Innstillinger > Strømsparingsinnstillinger > Innstill funksjoner som er tilgjengelige i standby-modus.

• Kontroller om avstandsspill er aktivert på PS4-konsollen.
    Gå til Innstillinger  > Tilkoblingsinnstillinger for Avstandsspill > Aktiver Avstandsspill.

• Kontroller om versjonen av systemprogramvaren er oppdatert.
    Velg Innstillinger  > Systemprogramvareoppdatering.

Kontroller PlayStation 4-nettverkstilkoblingen for avstandsspilling

Den minste nødvendige tilkoblingshastigheten for avstandsspilling er 5 Mbps for både opplasting og nedlasting.

• Gå til Innstillinger > Nettverk > Test nettverkstilkobling for å finne opplastings- og nedlastingshastighetene.

• Sjekk tjenestestatusen for PSN

Kontroller nettverkstilkoblingen for avstandsspilling på enheten

• Utfør en test av nettverkshastigheten på enheten. Den minste nødvendige tilkoblingshastigheten for avstandsspilling er 5 Mbps for både opplasting og nedlasting.

• Kontroller at nettverkets NAT er av type 2 eller lavere. Finn NAT-typen ved å starte PS4 Avstandsspill-programmet, klikke på Innstillinger og deretter velge Informasjon -fanen.

Hvis forbindelsen ikke er god nok til å støtte avstandsspilling, kan du gå til siden for optimalisering av PSN-tilkoblingen for å få tips om hvordan du øker tilkoblingshastigheten.

Installer Avstandsspill-programmet på nytt på enheten

Avinstaller først PS4 Avstandsspill-programmet ved hjelp av instruksjonene for enheten nedenfor, og installer det deretter på nytt.

I Kontrollpanel klikker du på Programmer og funksjoner og avinstallerer PS4 Avstandsspill.

Dra PS4 Avstandsspill fra Programmer-mappen til papirkurven. Velg deretter Finder > Tøm papirkurv.

Trykk på og hold nede Avstandsspill-programmet, og velg deretter «avinstaller».

Slik får du en best mulig opplevelse for avstandsspilling

Blokkeres avstandsspilling av antivirusprogramvare?

Det kan hende at antivirusprogramvaren på enheten blokkerer avstandsspilling. Prøv å deaktivere brannmurinnstillingene for antivirusprogramvaren eller legg til Avstandsspill-programmet i brannmurens programunntak. For å få mer informasjon kan du se instruksjonene som fulgte med antivirusprogramvaren.

Lavere PS4-oppløsning for avstandsspilling

Du kan endre videokvaliteten på avstandsspilling ved å starte PS4 Avstandsspill og velge Innstillinger > Videokvalitet for avstandsspilling > Oppløsning.

Blank skjerm på PC-en ved oppsett av PS4 Avstandsspill

Du må kanskje installere den nyeste grafikkdriveren. Kontakt produsenten av grafikkortet for å få de nyeste driverne og installasjonsinstruksjonene.