Systemprogramvareoppdatering til PlayStation®5

Oppdatere systemprogramvare på en PlayStation®5-konsoll

Få siste oppdatering

Oppdatere systemprogramvare på en PS5-konsoll

En oppdatering av systemprogramvaren til PlayStation5®-konsollene ble utgitt 07.08.2021.

For å få en best mulig PlayStation-opplevelse må du alltid oppdatere PS5™-konsollen til den nyeste versjonen av systemprogramvaren.

Hold PS5-konsollen oppdatert med den nyeste systemprogramvaren. Du kan også ta en titt på funksjonene som er tilgjengelige i oppdateringen, her. I tillegg kan du se den elektroniske brukerhåndboken i PS5-konsollens innstillingsmeny.

Versjon: 21.01–03.21.00

• Denne systemprogramvareoppdateringen forbedrer systemets ytelse.

Versjon: 21.01–03.20.00

• Denne systemprogramvareoppdateringen forbedrer systemets ytelse.
  • Vi har oppdatert programvaren til den trådløse DualSense-kontrolleren for å forbedre stabiliteten.
  • Vi har løst et problem som begrenset funksjonaliteten til enkelte skjermbilder når skjermleseren var aktivert.
  • Vi har løst et problem der spillene som du skjulte på PS4, ikke ble skjult på PS5.
  • Vi har stabilisert prosessen for kopiering av spill fra en USB-utvidet lagring til konsollagring i spillbiblioteket.

Versjon: 21.01-03.10.00

• Denne systemprogramvareoppdateringen forbedrer systemets ytelse.

Versjon: 21.01-03.00.00

• Du kan nå lagre PS5-spill i en USB-enhet for utvidet lagring.

• Hvis du vil flytte PS5-spill som er lagret på PS5-konsollen til en USB-enhet for utvidet lagring, går du til hjemskjermbildet eller spillbiblioteket, åpner valgmenyen for det spillet du vil flytte og velger deretter Flytt til USB-enhet for utvidet lagring.

• Hvis du vil spille PS5-spill som ligger på USB-enheten for utvidet lagring, går du til spillbiblioteket og kopierer spillet til konsolllagring fra valgmenyen. Det går raskere å kopiere spill enn å laste dem ned på nytt. Det går også raskere enn å installere dem på nytt fra platen hvis spillet på USB-enheten for utvidede lagringen har tilleggsprogrammer eller er oppdatert.

• Du kan nå bruke Share Play med andre spillere på PS4-konsoller. Bruk Share Play til å invitere venner på PS4 til å se på mens du spiller, eller du kan til og med la dem ta over kontrollen.

• Vi har lagt zoom til i tilgjengelighetsfunksjonene. Bruk zoom-funksjonen til å forstørre det du ser på skjermen. Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Visning > Zoom for å aktivere denne funksjonen.

• Vi har lagt Deaktiver spillchatlyd til i kontrollsenteret, under Lyd. Hvis du aktiverer denne innstillingen, kan ikke andre høre stemmen din, og du kan heller ikke høre stemmen til andre spillere i chatten. Denne innstillingen gjelder ikke for selskapschatlyd.

• Følgende har blitt oppdatert i Game Base:

• Det er enklere å få tilgang til nylige grupper, og å se hvilke venner som er på nett. Bruk R1- og L1-knappene for raskt å bla gjennom kategorier.

• Du kan nå skru varslinger på eller av for hver av selskapene du er med i.

• Du kan nå justere volumet på stemmene til andre spillere i selskapschatlyd, og også i spillchatten på noen spill. Du velger en spiller fra talechatkortet i kontrollsenteret for å justere volumet.

• Følgende er oppdatert i Profil:

• Du kan nå dele favorittøyeblikk fra spill enklere enn noen gang. Under kategorien Delt velger du Gå til mediegalleri og velger hvilke medier du ønsker å dele.

• Vi har separert videoer og kringkastinger under kategorien Delt for å gjøre det enklere å gå gjennom filene.

• Du kan nå administrere alle spill som du følger ved å gå til Innstillinger > Lagrede data og spill-/programinnstillinger > Administrer fulgte spill. Dette gjør at du kan slutte å følge spill uten å måtte gå til individuelle nyhetsposter eller spillhuber.

• På skjermer som støtter HDMI-enhetskobling, kan du nå aktivere eller deaktivere spilling med én berøring og Power Off Link individuelt. Gå til Innstillinger > System > HDMI for å endre på disse innstillingene.

• Når spilling med én berøring er aktivert, skrur den tilkoblede skjermen seg automatisk på når du skrur på PS5-konsollen.

• Når Power Off Link er aktivert, går PS5 i hvilemodus når du skrur av skjermen som er tilkoblet.

• Du kan nå angi land eller region i innstillingene for foreldrekontroll for brukere av PS5 -konsollen og gjester som ikke har registrert seg og logget inn i PlayStation Network.

• Landet eller regionen du velger, bestemmer hvilket aldersgrensesystem som brukes for PS5-spill og -programmer. Når du skal endre en brukers land eller region, går du til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller, velger brukeren og velger deretter PS5 under Aldersgrenser for spill og programmer.

• Du kan også angi land eller region på forhånd for nye brukere og gjester på PS5-konsollen. Hvis du vil gjøre dette, går du til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > PS5-konsollbegrensninger > Foreldrekontroller for nye brukere > PS5.

• Du kan nå skjule spill i spillbiblioteket. Når du skjuler et spill, vises det ikke lenger under kategorien for samlingen din.

• Hvis du vil skjule et spill, går du til kategorien for samlingen din , åpner valgmenyen til det gjeldende spillet og velger deretter Skjul.

• Hvis du vil vise skjulte spill, går du til kategorien for samlingen din , åpner menyen Sorter og filtrer og velger deretter Skjulte elementer.

• Hvis du ikke lenger vil skjule et spill, aktiverer du filteret for Skjulte elementer , åpner valgmenyen for det gjeldende spillet og velger deretter Gjør synlig.

• Spill som er skjult på PS4-konsollen, blir også skjult på PS5-konsollen.

Andre oppdaterte funksjoner

• Følgende funksjoner har blitt lagt til i administrasjon av lagrede data:

• Når du starter eller fortsetter et PS5-spill, ser konsollen etter nyere lagrede data i skylagringen. Hvis du har nyere lagrede data i skyen, kan du velge å synkronisere disse dataene.

• Det er nå enklere å administrere lagrede data direkte fra hjemskjermbildet. Når du åpner valgmenyen for et spill, finner du nå Last opp/ned lagrede data og Kontroller synkroniseringsstatus for lagrede data.

• Vi støtter nå flere emojier.

• Følgende har blitt oppdatert i Trophies:

• Du får nå tilgang til skjermbilder og videoer som du har tatt det øyeblikket du oppnådde et trophy. Velg et oppnådd trophy for å se tilknyttede medier.

• Du kan nå velge hvilke nivåer av trophies du vil lagre skjermbilder og videoer for. Når du skal lagre disse innstillingene, går du til Innstillinger > Filmklipp og kringkastinger > Trophies.

• Når du velger et skjult trophy, kan du trykke på firkantknappen raskt for å vise skjult informasjon.

• Du kan nå gå direkte til trophy-listen til et spill fra et trophy-kort ved å velge Gå til trophies i valgmenyen.

• Når du har valgt sorteringsrekkefølge for trophies, blir denne rekkefølgen fulgt for alle spill.

• Du kan nå vise trophy-informasjon ved å trykke på firkantknappen på Trophies-skjermbildet.

• Når du sorterer trophies etter sjeldenhet eller dato du oppnådde dem, viser trophy-kort nå denne informasjonen.

• Hvis du installerer denne oppdateringen, blir Aktiver transkripsjon av chat i tilgjengelighetsinnstillinger deaktivert. Hvis du vil bruke funksjonen for transkripsjon av chat, må du aktivere denne innstillingen igjen.

• Følgende er oppdatert i Multitasking-funksjonen for kort:

• Når du fokuserer på Multitasking-ikonet på et kort, ser du nå hint om Multitasking-modi som er tilgjengelig: Bilde-i-bilde, Fest til side, eller begge deler.

• Vi har lagt til en knappveiledning som viser hvordan du samhandler med et kort som er i Multitasking-modus.

• I kontrollsenteret kan du nå se kontrollerens gjenværende batterinivå til og med når den lader.

• I spillhuben eller abonnementhuben kan du nå se tilgjengelige kampanjetilbud, inkludert de for PlayStation Plus, PlayStation Now og EA Play-abonnementer. Hvis du vil se alternativene som ikke vises i huben, trykker du på knappen ... (flere alternativer).

• Når du spiller et spill du har skjult ved hjelp av Skjul spillene dine for andre spillere i innstillingene for personvern, kan ikke andre spillere lenger se informasjon om spillet du spiller for øyeblikket, ved siden av tilkoblingsstatus.

• Noen PC-skjermer som kan vise 1080p/120 Hz, støtter nå 120 Hz-visning for spill. Hvis du har problemer med å vise et spill på 120 Hz, går du til Innstillinger > Skjerm og video > Videoutdata og skrur deretter av Aktiver 120 Hz-utdata.

• Vi har lagt til et alternativ for å bytte videoutdata til ikke-HDR ved bruk av spill eller apper som ikke støtter HDR. Hvis du vil endre på denne innstillingen, går du til Innstillinger > Skjerm og video > Videoutdata > HDR.

• Vi har lagt til oppdateringer for systemprogramvaren for å forbedre stabiliteten og ytelsen.

Laste ned en oppdateringsfil for en PS5-konsoll

Hvis en oppdatering av systemprogramvare på PS5-konsollen stopper opp, må du  starte oppdateringen på nytt. Hvis dette mislykkes, laster du ned oppdateringsfilen nedenfor til en USB-stasjon og følger veiledningen for å installere filen på PS5-konsollen.

Høyreklikk på filen og velg «lagre som» for å laste ned oppdateringsfilen.

Laste ned filen for å installere PS5-konsollen på nytt

Når du installerer systemprogramvaren for PS5-konsollen på nytt, blir alle data i systemlagringen på PS5-konsollen slettet. Denne prosessen kalles ofte en fabrikkstilbakestilling eller hard tilbakestilling.

Høyreklikk på filen og velg «lagre som» for å laste ned filen for å installere programvaren på nytt.

Starte nedlastingen av systemprogramvaren på nytt på PS5-konsollen

1. Trykk på PS-knappen på den trådløse kontrolleren for å gå til kontrollsenteret, og velg Nedlastinger/opplastinger.
  2. Uthev oppdateringen for systemprogramvare, og velg deretter Vis feilinfo. Deretter velger du Prøv igjen.

Hvis du mislykkes med nedlastingen gjentatte ganger, må du oppdatere systemprogramvaren på PS5-konsollen ved hjelp av en USB-stasjon.

Reparer og erstatt-diagnostikkverktøy

Hvis du får problemer med oppdatering av systemprogramvaren på PS5-konsollen, kan du gå til Reparer og erstatt-diagnostikkverktøyet for videre trinn og for å avtale en reparasjon.

Versjon 20.02–02.50.00

• Denne systemprogramvareoppdateringen forbedrer systemets ytelse.
  • I sjeldne tilfeller vil PS4-versjonen av et spill installeres fra platen etter at du har oppgradert til og installert PS5-versjonen. Når du setter inn PS4-spillplaten, blir ikke PS4-versjonen uventet installert.
  • Nå kan du velge og redigere videoklipp med Share Factory Studio fra mediegalleriet.

Versjon 20.02-02.30.00

• Denne systemprogramvareoppdateringen forbedrer systemets ytelse.
  • Løste et problem med at dataoverføringer og nedlastinger ble avbrutt under forsøk på å laste ned innhold mens en dataoverføring fra PS4 pågikk.
  • Det ble løst noen problemer som forårsaket feil under tekstskriving i enkelte PS4 spill.
  • Tilkoblingsstabiliteten er forbedret for noen Wi-Fi-rutere.

Versjon 20.02-02.26.00

• Denne systemprogramvareoppdateringen forbedrer systemets ytelse.
  • Det ble løst et problem der installerte plateversjoner av spill noen ganger ble slettet.
  • Det ble løst et problem som forhindret den trådløse PS5-kontrolleren fra å lade mens den var i hvilemodus og koblet til USB Type A-porten foran på PS5 ved hjelp av USB-kabelen som fulgte med PS5-konsollen.

Versjon 20.02-02.25.00

• Denne systemprogramvareoppdateringen forbedrer systemets ytelse.
  • Det ble løst et problem der brukerne ikke kunne laste ned spill fordi kun alternativet «I kø for nedlasting» eller «Vis detaljer» ble vist. Hvis dette problemet oppstår, må du oppdatere systemprogramvaren til den nyeste versjonen og deretter prøve å starte PS5 i sikkerhetsmodus for å gjenoppbygge databasen.

Merknader

• Ikke last ned eller installer oppdateringen med andre data enn den offisielle oppdateringsfilen fra Sony Interactive Entertainment. Ikke last ned eller installer oppdateringer ved hjelp av andre metoder enn de som er beskrevet i PS5-konsolldokumentasjonen, eller på dette nettstedet. Hvis du laster ned eller installerer oppdateringsdataene fra en annen kilde, med en annen metode eller på en konsoll som har blitt endret eller modifisert, kan det hende at konsollen ikke fungerer riktig, eller at den ikke kan installere de offisielle oppdateringsdataene. Hvilken som helst av disse handlingene kan gjøre systemets garanti ugyldig og påvirke mulighetene dine til å få garantiberettiget service og reparasjoner fra Sony Interactive Entertainment.
  •  Ikke installer systemprogramvaren rett før eller rett etter et strømavbrudd.
  • Ikke slå av konsollen under installeringen. Hvis installeringen avbrytes, kan det hende at konsollen blir skadet.
  •  Det kan hende at enkelte program eller innhold ikke kan brukes uten å oppdatere systemprogramvaren på konsollen først.

Systemprogramvare

Ved å bruke eller åpne systemprogramvaren godtar du å følge alle vilkårene i denne avtalen. Hvis du vil ha en utskriftsklar og oppdatert versjon av denne avtalen, kan du gå til http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-eula/.

Sony Interactive Entertainment kan, etter eget skjønn, endre vilkårene i denne avtalen når som helst, inkludert vilkårene i dokumentasjonen eller brukerhåndboken til PS5-konsollen, eller http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-oss/index.html.

Følg med på dette nettstedet fra tid til annen for endringer av denne avtalen.