Slik konfigurerer du automatiske nedlastinger og oppdateringer på PlayStation-konsoller

Finn ut hvordan du konfigurerer automatiske nedlastinger og oppdateringer for spill og systemprogramvare på PlayStation®5- og PlayStation®4-konsoller.

Slik oppdaterer du systemprogramvaren automatisk på PS5-konsoller

Oppdater systemprogramvaren automatisk mens konsollen er i hvilemodus, slik at systemprogramvaren oppdateres til den nyeste versjonen neste gang du bruker konsollen.

1. Velg Innstillinger > System > Systemprogramvare > Systemprogramvareoppdatering og innstillinger.
  2. Slå på Last ned oppdateringsfiler automatisk og Installer oppdateringsfiler automatisk.
  1. Gå til Innstillinger > System > Automatiske nedlastinger.
  2. Merk av i boksen ved siden av Filer for systemprogramvareoppdatering.

Hvis du vil oppdatere systemprogramvaren i hvilemodus, må du konfigurere konsollen slik at den forblir koblet til Internett.

Slik laster du ned spill- og appoppdateringer på PS5-konsoller automatisk

Oppdater spillene og appene dine automatisk mens konsollen er i hvilemodus, slik at de er oppdatert til den nyeste versjonen neste gang du bruker dem.
  1. Angi at konsollen skal koble til Internett i hvilemodus.
  2. Gå til Innstillinger > Lagrede data og spill-/app-innstillinger > Automatiske oppdateringer.
  3. Slå på Automatisk nedlasting eller Automatisk installasjon i Hvilemodus.
  • Når du ikke vil lukke det suspenderte spillet, slår du bare på  Automatisk nedlasting. Det er bare nedlastingen som skjer automatisk i hvilemodus. Når du fortsetter spillet, kan du velge om du vil installere oppdateringen eller ikke.
  • Når du starter et spill eller et program, oppdateres det automatisk til den nyeste versjonen som er tilgjengelig.
  1. Gå til Innstillinger > System > Automatiske nedlastinger.
  2. Merk av i boksen ved siden av Filer for programoppdatering.

Slik får du automatisk nedlasting av en forhåndsbestilling

Hvis du forhåndsbestiller i PlayStation™Store og konfigurerer automatiske nedlastinger, starter nedlastingen av innholdet så snart det er tilgjengelig.

Hvis du vil laste ned spill i hvilemodus, må du konfigurere konsollen slik at den forblir koblet til Internett.

Slik aktiverer du eksterne spillnedlastinger

Når du har aktivert automatiske nedlastinger og oppdateringer, blir eksterne nedlastinger tilgjengelige når du kjøper innhold via PlayStation Store på Internett eller på mobil.

Hvis du vil laste ned spill i hvilemodus, må du konfigurere konsollen slik at den forblir koblet til Internett.

Slik holder du deg koblet til Internett i hvilemodus

Hvis du vil at automatiske nedlastinger eller oppdateringer skal skje i hvilemodus, kan du aktivere Forbli koblet til Internett på PS5-konsollen.

1. Gå til Innstillinger > System.
  2. Velg Strømsparing > Funksjoner som er tilgjengelige i hvilemodus.
  3. Slå på Forbli tilkoblet Internett.

Når du velger Aktiver påslåing av PS5 fra nettverk fra denne menyen, kan du bruke PlayStation App eller Avstandsspill for å slå på PS5-konsollen når den er i hvilemodus.

1. Gå til Innstillinger > Strømsparingsinnstillinger > Angi funksjoner som er tilgjengelige i hvilemodus.
  2. Aktiver Forbli koblet til Internett og Aktiver påslåing av PS4 fra nettverk.
  • Når du velger Aktiver påslåing av PS4 fra nettverk fra denne menyen, kan du bruke PlayStation App eller Avstandsspill til å slå på PS4®-konsollen når den er i hvilemodus.

Har du problemer?

Noen ganger kan en oppdatering kreve godkjenning.

Hvis du vil se feilsøkingstrinn, kan du gå til PlayStation-reparasjoner.