PlayStation™App-støtte

Finn ut hvordan du konfigurerer og bruker PlayStation App til å sende meldinger, foreta kjøp og starte eksterne nedlastinger til konsollen.

Laste ned og installere PlayStation App

iOS

Brukere må ha iOS-versjon 12,2 eller nyere.

Android

Brukere må ha Android-versjon 6.0 eller nyere.

Når du har installert og åpnet PlayStation App, logger du på kontoen din. Hvis du ikke har en konto, kan du se veiledningen nedenfor.

Funksjoner for PlayStation App

• Bli med i selskapet fra telefonen med støtte for talechat og meldinger.
  • Se hva vennene dine spiller, og få tilgang til spillene du nylig har spilt.
  • Kjøp og begynn å laste ned spill til PS5- og PS4-konsoller.
  • Start spill, frigjør plass, og logg på PS5-konsoller.
  • Få med deg PlayStation-nyheter via Utforsk-fanen.

Logge på PS5-konsoller ved hjelp av PlayStation App

Logg på PS5-konsollen raskt, ved å skanne QR-koden i appen.

1. Gå til Innstillinger > Logg på PS5 på PlayStation App.
  1. PS5-påloggingsskjermbildet vil vise en QR-kode. Skann koden ved hjelp av PlayStation App, eller velg Angi en kode manuelt.

Koble PS5- og PS4-konsoller til PlayStation App

Ved å koble den primære PS4-konsollen til PlayStation App kan du starte nedlastingen av spill til konsollen fra mobilenheten.

Ved å koble til PS5-konsollen kan du starte nedlastingen av spill til konsollen, administrere lagring på PS5-konsollen og starte PS5-spill og kompatible PS4-spill fra mobilenheten.

• Hvis du vil koble til PS5-konsollen eller den primære PS4-konsollen, åpner du PlayStation App og velger deretter Innstillinger > Koble konsoll til app.

Ser du ikke konsollen?

Kontroller at du har logget på konsollen med den samme kontoen som du bruker på PlayStation App. Hvis du vil koble til en PS4-konsoll, må du kontrollere at den er aktivert som primær PS4-konsoll.

Kjøpe og laste ned spill ved hjelp av PlayStation App

For å starte en ekstern nedlasting fra PlayStation App må den tilkoblede PS5- eller PS4-konsollen ha Forbli koblet til Internett slått på og være i hvilemodus.

1. Åpne PlayStation App, og velg PS Store
  2. Søk etter et spill, og velg Legg i handlevogn
  3. Bekreft kjøpet og betalingsmetoden.
  4. Fra hjemskjermbildet til PlayStation App velger du Spillbibliotek Kjøpt
  5. Trykk på spillet, og velg Last ned. Du mottar en melding når nedlastingen er fullført.

Administrere lagringen på PS5-konsollen fra PlayStation App

Du kan sjekke lagringsplassen på PS5-konsollen og slette spill fra PS5-konsollen ved hjelp av PlayStation App. PlayStation App støtter ikke flytting og kopiering av spill.

1. På PlayStation App trykker du på Innstillinger > Lagring for å se den tilgjengelige lagringsplassen på PS5-konsollen og på USB-enheten for utvidet lagring (hvis den er tilkoblet).

2. Trykk på et spill på listen, og velg deretter Slette 1 spill > Slett for å frigjøre lagringsplass.

Starte og bli med i et PS5-spill fra PlayStation App

Når et spill er lastet ned til den koblede PS5-konsollen, kan du starte spillet fra telefonen.

1. Fra hjemskjermbildet til PlayStation App velger du Spillbibliotek > Kjøpt

2. Trykk på spillet, og velg deretter Spill på konsollen. Spillet ditt begynner. Alt du trenger å gjøre, er å ta opp kontrolleren og spille.

Når du mottar et varsel om en spillinvitasjon på PlayStation App, kan du starte spillet på den tilkoblede PS5-konsollen. Det er bare å trykke på varselet og velge Bli med på konsollen

• PS5-konsollen må ha Forbli koblet til Internett slått på og være i hvilemodus for å starte eller bli med i spill fra PlayStation App.

Meldinger og talechatter på PlayStation App

Trykk på ikonet Selskap øverst på skjermen, og trykk deretter på ikonet Opprett nytt selskap. Velg én eller flere spillere for å opprette et selskap. Du kan sende tekst, klistremerker, taleopptak og bilder via PlayStation App.

Hvis du vil begynne en talechat, velger du et selskap fra selskapsmenyen og trykker på ikonet Talechat for å begynne å prate med medlemmer av selskapet.

• Du kan skru varslinger på eller av for hvert selskap ved å velge navnet på selskapet > … (Mer) > Skru av varslinger. Et dempet-ikon vises på et selskap eller en gruppe hvis varslingene er skrudd av.

• Hvis det var deg som opprettet selskapet, kan du kaste ut en spiller fra selskapet ved å velge spilleren > Kast ut og følge instruksjonene på skjermen.

Justere innstillinger og varslinger på PlayStation App

Du kan justere pushvarslene for spillapper, sosiale apper, medieapper og kontoen din fra innstillingsmenyen på PlayStation App. Hvis du deaktiverer pushvarsler, vil du fortsatt se varslingene i varslingslisten på Spill-skjermbildet til PlayStation App.