PlayStation Avstandsspill på mobile enheter

Med PS Avstandsspill-appen kan du kontrollere PlayStation®-konsollen din eksternt, så lenge du har en rask Internett-forbindelse.

Slik konfigurerer du PS Avstandsspill på mobillenheter

Ved hjelp av PS Avstandsspill-appen kan du kontrollere PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsollen fra en mobiltelefon eller et nettbrett. Kontroller at enhetene dine oppfyller kravene, og følg deretter trinnene nedenfor for å konfigurere PS Avstandsspill.

Du trenger følgende for å bruke PS Avstandsspill:

• Android™-smarttelefon eller -nettbrett, iPhone eller iPad
    Hvis du vil ha mer informasjon om systemkrav, kan du gå til Google Play™ eller App Store.
  • PS5®-konsoll eller PS4®-konsoll
    Oppdater alltid konsollen til den nyeste versjonen av systemprogramvaren.
  • En konto for PlayStation™Network
    Bruk den samme kontoen som du bruker til konsollen din. Hvis du ikke har en konto, må du opprette en først.
  • Rask Internett-tilkobling
    Som standard anbefaler vi en rask tilkobling med opplastings- og nedlastingshastighet på minst 5 Mbps. For å få best mulig ytelse anbefaler vi en rask tilkobling med opplastings- og nedlastingshastighet på minst 15 Mbps.
  • Du kan koble til en trådløs DualSense®- eller DUALSHOCK®4-kontroller til støttede mobilenheter for bruk med PS Avstandsspill.
  • Du trenger en mikrofon for å bruke talechat, for eksempel den innebygde mikrofonen på mobilenheten.
  • Avstandsspill bruker mye mer data enn de fleste videostrømmetjenester. Hvis du bruker Avstandsspill med mobildata, må du passe på at du ikke overskrider databruken eller får en stor mobilregning.

Slik installerer du PS Avstandsspill-appen på enheten din

Last ned og installer PS Avstandsspill på en mobilenhet fra Google Play™ eller App Store. Du kan bruke den samme appen til å koble til PS5- og PS4-konsoller. Du trenger bare å gjøre dette første gang du bruker appen.

Slik konfigurer du PS5-konsoller for PS Avstandsspill

Du trenger bare å gjøre dette første gang du bruker PS Avstandsspill:

1. Fra hjem-skjermen velger du Innstillinger System Avstandsspill, og så slår du på Aktiver Avstandsspill
  2. For å starte PS Avstandsspill mens PS5-konsollen er i hvilemodus, velger du Innstillinger > System > Strømsparing > Funksjoner som er tilgjengelige i hvilemodus. Så velger du boksene ved siden av Forbli tilkoblet til Internett og Aktiver påslåing av PS5-enheten fra nettverk.

Du trenger bare å gjøre dette første gang du bruker PS Avstandsspill:

1. Fra funksjonsskjermen går du til Innstillinger > Tilkoblingsinnstillinger for Avstandsspill, og deretter slår du på Aktiver Avstandsspill
  2. Fra funksjonsskjermen går du til Innstillinger > Kontoadministrasjon > Aktiver som din primære PS4, og velg deretter Aktiver. Du kan kun aktivere denne innstillingen på én PS4-konsoll per konto.
  3. For å starte PS Avstandsspill mens PS4-konsollen er i hvilemodus, velger du Innstillinger > Strømsparingsinnstillinger > Angi funksjoner som er tilgjengelige i hvilemodus. Skru på Forbli tilkoblet til Internett og Aktiver påslåing av PS4 fra nettverk.

Slik forbereder du mobilenheten for Avstandsspill

Hvis du vil bruke mobildata til Avstandsspill, må du konfigurere mobilenheten din. Det kan hende du ikke kan bruke mobildata til Avstandsspill, avhengig av operatøren og nettverksforholdene.

Hvis enheten er koblet til Wi-Fi®, fortsetter du å bruke Wi-Fi når du starter Avstandsspill.

1. Start PS Avstandsspill på mobilenheten, og velg deretter Logg på PSN.
  2. Logg på med den samme kontoen som du bruker til konsollen din.
  3. Velg Innstillinger øverst til høyre på skjermen, og velg deretter Mobildata > Bruk mobildata.
  4. Velg OK.

Slik starter du PS Avstandsspill fra mobilenheten

Du må utføre følgende trinn hver gang du kobler til PS5- eller PS4-konsollen fra mobilenheten.

1. Slå på konsollen, eller sett den i hvilemodus.
  2. Start PS Avstandsspill på mobilenheten, og velg deretter Logg på PSN
    Logg på med den samme kontoen som du bruker på konsollen din.
  3. Velg PS5 eller PS4.
    Appen søker etter konsollen du har logget på kontoen din med, og kobler deretter automatisk til konsollen. Etter at den har koblet seg til, vises skjermen fra konsollen på mobilenheten og du kan begynne å bruke PS Avstandsspill. Hvis du finner flere konsoller, velger du konsollen du vil bruke.

Fra andre gang du bruker en konsoll, kan du velge konsollen du koblet til tidligere.

• Mobilenheten kan ikke søke og koble til konsollen hvis det er en stund siden du sist logget på. Før du prøver å koble til eksternt utenfor hjemmet, må du kontrollere at enheten er riktig koblet til når du er i nærheten av konsollen.
  • Under Avstandsspill kan det hende at «Avstandsspill er tilkoblet.» vises øverst på skjermen. Denne meldingen vises når en annen bruker logger seg på PS5-konsollen mens du bruker Avstandsspill. Når brukeren logger av PS5-konsollen, forsvinner meldingen.

Kontroller for PS Avstandsspill på mobilenheter

Kontrollerknappene vises hvis du trykker på skjermen til mobilenheten i løpet av bruk av PS Avstandsspill. Hvis du bruker Android™-smarttelefon eller -nettbrett, kan utformingen av knapper og ikoner variere.

Hvis du velger alternativer, vises kontrollpanelet.

• Innstillinger
    Du kan endre innstillinger som skjermretning og hvordan kontrollerknappene skal vises. Du bruker også kontrollpanelet til å avslutte PS Avstandsspill.
  • Opprett-knappen
    Utfør de samme funksjonene som med kontrollerens opprett-knapp .
  • PS-knapp
    Vis kontrollsenteret til PS5-konsollen.
  • Mikrofonstatus
    Velg mikrofon på  / mikrofon av for å slå mikrofonen av eller på.
  • Valgknapp
    Utfør de samme funksjonene som med kontrollerens valgknapp .
  • Lukk
    Lukk kontrollpanelet.

Hvis du velger alternativer, vises kontrollpanelet.

Du kan utføre følgende handlinger fra kontrollpanelet:

• Innstillinger
    Du kan endre innstillinger som skjermretning og hvordan kontrollerknappene skal vises. Du bruker også kontrollpanelet til å avslutte PS Avstandsspill.
  • SHARE-knapp
    Utfør de samme funksjonene som med kontrollerens SHARE-knapp.
  • PS-knappen
    Vis hjem-skjermen til PS4-konsollen.
  • Mikrofonstatus
    Velg mikrofon på  / mikrofon av for å slå mikrofonen av eller på.
  • OPTIONS-knapp
    Utfør de samme funksjonene som med kontrollerens OPTIONS-knapp.
  • Lukk
    Lukk kontrollpanelet.

Du kan også koble til kontrolleren din til en kompatibel enhet for å bruke den med PS Avstandsspill.

Slik bruker du PS Avstandsspill i bakgrunnen

Du kan midlertidig stanse PS Avstandsspill-økten din for å gjøre andre ting på telefonen eller nettbrettet, før du hopper tilbake til handlingen.

Trykk på knappen for bilde-i-bilde når du spiller et spill i PS Avstandsspill. PS Avstandsspill-økten åpner seg i et nytt vindu, slik at du raskt kan gå inn i en annen app uten å måtte avslutte strømmen.

For å fortsette å strømme PS Avstandsspill-økter når du minimerer PS Avstandsspill-appen, må du aktivere bakgrunnsstrømming:

1. Åpne PS Avstandsspill-appen, og velg Innstillinger.
  2. Aktiver Bakgrunnsstrømming.

Denne innstillinger er deaktivert som standard. Når denne innstillingen er aktivert, kan du gå til hjem-skjermen eller andre apper i opptil fem minutter uten at strømmen din avsluttes.

Slik avslutter du PS Avstandsspill

1. Trykk på skjermen under PS Avstandsspill.
    Kontrollerknappene vises.
  2. Velg alternativer nederst til høyre på skjermen.
    Kontrollpanelet for Avstandsspill vises.
  3. Velg Innstillinger og deretter Koble fra.
    Du får se en melding som sier at «Denne Avstandsspill-økten blir koblet fra».
  4. For å avslutte PS Avstandsspill mens konsollen er i hvilemodus, huker du av i boksen for Sett den tilkoblede konsollen i hvilemodus.
  5. Velg OK.
    PS Avstandsspill avsluttes, og skjermen går tilbake til sin opprinnelige tilstand før mobilenheten ble koblet til konsollen.

Tilkoblingshistorikk for PS Avstandsspill

Du kan finne en liste over brukere som tidligere har koblet til konsollen din via PS Avstandsspill. Følg trinnene nedenfor for å se og administrere elementer i historikken. Følg veiledningen nedenfor for å se og administrere elementer i historikken.

Slik bruker du Avstandsspill på andre enheter

Se veiledningene nedenfor for å konfigurere Avstandsspill på andre enheter.