PlayStation Avstandsspill på PC og Mac

Med Avstandsspill kan du kontrollere PlayStation®-konsollen eksternt, så lenge du har en rask Internett-forbindelse.

Kom i gang med Avstandsspill på PC eller Mac

Ved hjelp av PS Avstandsspill-appen kan du kontrollere PlayStation®5-konsollen eller PlayStation®4-konsollen fra en PC eller Mac som er koblet til et raskt nettverk. Kontroller at PC-en eller Mac-en oppfyller kravene, og følg deretter trinnene nedenfor for å konfigurere Avstandsspill.

Windows

• OS: Windows 10 eller Windows 11
  • Prosessor: Syvende generasjons Intel® Core™-prosessorer eller nyere
  • Lagringsplass: 100 MB eller mer
  • RAM: 2 GB eller mer
  • Skjermoppløsning: 1024 × 768 eller høyere
  • Lydkort: Obligatorisk
  • USB-port: Obligatorisk

Mac

• OS: macOS Big Sur, Monterey, Ventura
  • Lagringsplass: 40 MB eller mer
  • RAM: 2 GB eller mer

Kontroller

• Du kan bruke en trådløs DualSense™ -kontroller, en trådløs DualSense Edge™-kontroller eller en trådløs DUALSHOCK®4-kontroller for Avstandsspill med PS5-konsollen.
  • Du trenger en mikrofon for å bruke talechat, for eksempel den innebygde mikrofonen på en Windows-PC eller Mac.

PS5-konsoll eller PS4-konsoll

• Den nyeste systemprogramvaren
    Oppdater alltid systemet til den nyeste versjonen av systemprogramvaren.
  • En konto for PlayStation™Network
    Bruk den samme kontoen som du bruker til konsollen din. Hvis du ikke har en konto, må du opprette en først.
  • En raskt Internett-tilkobling
    Vi anbefaler en standard rask tilkobling med opplastings- og nedlastingshastighet på minst 5 Mbps. For å få best mulig ytelse anbefaler vi en rask tilkobling med opplastings- og nedlastingshastighet på minst 15 Mbps.

Installer Avstandsspill-appen på PC-en eller Mac-en

Du kan bruke den samme appen til å koble til PS5®- og PS4®-konsoller.

1. Last ned PS Avstandsspill.
  2. Kjør installasjonsfilen, og følg deretter instruksjonene på skjermen for å installere appen.

Konfigurere PS5-konsollen din for Avstandsspill

1. Fra hjem-skjermen velger du Innstillinger System Avstandsspill, og så slår du på Aktiver Avstandsspill
  2. For å starte Avstandsspill mens PS5-konsollen er i hvilemodus, velger du Innstillinger > System > Strømsparing > Tilgjengelige funksjoner i hvilemodus. Så velger du boksene ved siden av Forbli tilkoblet til Internett og Aktiver påslåing av PS5-enheten fra nettverk.
  1. Fra funksjonsskjermen går du til Innstillinger > Tilkoblingsinnstillinger for Avstandsspill, og deretter slår du på Aktiver Avstandsspill
  2. Fra funksjonsskjermen går du til Innstillinger > Kontoadministrasjon > Aktiver som din primære PS4, og velg deretter Aktiver. Du kan kun aktivere denne innstillingen på én PS4-konsoll for hver konto.
  3. For å starte Avstandsspill mens PS4-konsollen er i hvilemodus, velger du Innstillinger > Innstillinger for strømsparing > Tilgjengelige funksjoner i hvilemodus. Skru på Forbli tilkoblet til Internett og Aktiver påslåing av PS4 fra Network.

Start Avstandsspill fra PC eller Mac

Du må utføre følgende trinn hver gang du kobler til PS5-konsollen eller PS4-konsollen fra en PC eller Mac.

1. Slå på konsollen, eller sett den i hvilemodus.
  2. Koble kontrolleren til PC-en eller Mac-en.
  3. Start PS Avstandsspill-appen på PC-en eller Mac-en, og velg deretter Logg på PSN.
  4. Logg på med den samme kontoen som du bruker til konsollen din.
    Når du velger Innstillinger, kan du konfigurere innstillinger for videokvalitet for Avstandsspill som oppløsning og bildefrekvens.
  5. Velg PS5 eller PS4.
    Appen søker etter PS5- eller PS4-konsollen du har logget på kontoen din med, og kobler deretter automatisk til konsollen. Når appen er koblet til, vises konsollens skjermbilde på PC-en eller Mac-en, og du kan begynne å bruke Avstandsspill. Hvis det finnes flere konsoller, velger du konsollen du vil bruke.

Fra andre gang du bruker en konsoll, kan du velge konsollen du koblet til tidligere.

Hvis konsollen ikke kan kobles til datamaskinen automatisk, blir du bedt om å registrere den manuelt på PC-en eller Mac-en.

• PC-en eller Mac-en kan ikke søke og koble til konsollen hvis det er en stund siden du sist logget på. Før du prøver å koble til eksternt utenfor hjemmet, må du kontrollere at enheten er riktig koblet til når du er i nærheten av konsollen.
  • Under Avstandsspill kan det hende at «Avstandsspill er tilkoblet.» vises øverst på skjermen. Denne meldingen vises når en annen bruker logger seg på PS5-konsollen mens du bruker Avstandsspill. Når brukeren logger av PS5-konsollen, forsvinner meldingen.

Registrer en konsoll manuelt for Avstandsspill på en PC eller Mac

1. Koble PC-en eller Mac-en til konsollen manuelt.

PS5-konsoll
Fra hjem-skjermen på PS5-konsollen velger du Innstillinger > System > Avstandsspill > Koble til enhet.
Et nummer vises på skjermen.

PS4-konsoll
Fra funksjonsskjermen på PS4-konsollen velger du Innstillinger > Tilkoblingsinnstillinger for Avstandsspill > Legg til enhet.
Et nummer vises på skjermen.

1. Start Avstandsspill-appen på PC-en eller Mac-en din.
  2. Angi nummeret som vises på skjermen som er sammenkoblet med konsollen for å legge til enheten i Avstandsspill.

Slik bruker du Avstandsspill på andre enheter

Se veiledningene nedenfor for å konfigurere Avstandsspill på andre enheter.