Slik administrerer du lagringsplass på PlayStation®5-konsollen

Slik administrerer du lagringsplass på PlayStation®5-konsollen

Finn ut hvordan du får mer lagringsplass på PS5™-konsollen, lagrer spill på USB-utvidet lagring og flytter data for lagrede spill med Playstation®Plus-skylagring.

PS5-konsolldata og -lagringsplass

For å sjekke hvor mye ledig lagringsplass du har på PS5-konsollen, går du til Innstillinger > Lagring.

Spill og lagrede data, i tillegg til andre data, lagres på den innebygde lagringskapasiteten på PS5-konsollen. Hvis du ikke har lagringsplass, kan du enten slette data som allerede er der  , eller kopiere data til en av følgende lagringsplasser:

• USB-utvidet lagring
    Du kan formatere en kommersielt tilgjengelig USB-stasjon som USB-utvidet lagring og bruke den med PS5-konsollen.
  • Skylagring
    PlayStation Plus-medlemmer kan bruke lagring i skyen.
  • USB-stasjon
    Du kan bruke en kommersielt tilgjengelig USB-stasjon som er formattert til FAT eller exFAT (men ikke som USB-utvidet lagring) for å lagre filer som skjermbilder og lagrede PS4-data. Ikke alle enheter fungerer med konsollen.

Det å kopiere data avhenger av type data.

Datatype

USB-utvidet lagring

Skylagring

USB-stasjon

Spilldata (PS5-spill)

✓*1

-

-

Spilldata (PS4-spill)

-

-

Lagrede data (PS5-spill)

-

-

Lagrede data (PS4-spill)

-

Skjermbilder og videoklipp

-

-

✓*2

*1 For å spille PS5-spill må du kopiere spilldata fra en USB-utvidet lagringsstasjon tilbake til PS5-konsollagringen med valgmenyen.

*2 Du kan bare kopiere data til en USB-stasjon. Data kan ikke kopieres fra USB-stasjonen til konsollagring.

Hvordan frigjør jeg plass på PS5-konsollen for et nytt spill?

Det er flere måter å frigjøre plass på når du skal installere et nytt spill.

Hvis du ikke vil slette de eksisterende spillene fra PS5-konsollagringen, kan du flytte dem til USB-utvidet lagring.

Du kommer ikke til å miste tilgang til slettede spill – du kan laste ned kjøpene på nytt fra spillbiblioteket når du vil.

1. Gå til Innstillinger > Lagring > Spill og programmer.

2. Velg Slett innhold.
  3. Merk dataene du vil fjerne, og velg Slett.

Du kan også administrere lagringsplass på PS5-konsolllagring om du kobler PS5-konsollen til PlayStation-appen på en iOS- eller Android-enhet.

Hvordan administrerer jeg lagrede data på en PS5-konsoll?

Hvis du er PlayStation Plus-medlem, kan du laste opp dine lagrede data til skylagring.

1. Gå til Innstillinger > Innstillinger for lagret data og spill/app.
  2. Velg Lagret data (PS5) eller Lagret data (PS4).
  3. Velg Konsoll-lagring > Slett.
  4. Huk av ved siden av filene du ønsker å slette, og velg Slett.
  1. Gå til Innstillinger Innstillinger for lagret data og spill/app. > Lagret data (PS4).
  2. Velg Konsoll-lagring > Kopier til USB-stasjon.
  3. Velg et spill for å vise relaterte lagrede filer. Huk av ved siden av filene du ønsker å kopiere, og velg deretter Kopier.
  1. Gå til Innstillinger Innstillinger for lagret data og spill/app > Lagrede data (PS4).
  2. Velg USB-stasjon > Kopier til konsoll-lagring.
  3. Velg et spill for å vise relaterte lagrede filer. Huk av ved siden av filene du ønsker å kopiere, og velg Kopier.