Slik administrerer du lagringsplass på PS5-konsollen

Finn ut hvordan du frigjør plass på PlayStation®5-konsollagringen, lagrer spill i utvidet lagring på USB og flytter lagrede data via PlayStation®Plus-skylagringen.

Slik bruker du lagringsplasseringer på PS5-konsollen

Spill og lagrede data, i tillegg til andre data, lagres på den innebygde lagringen på PS5®-konsollen din. Hvis du ikke har nok lagringsplass på konsollen, kan du enten slette data som allerede er der,eller flytte data til en av følgende lagringsplasser:

Datatype  Utvidet lagring på USB   M.2 SDD-lagring   Skylagring*2  USB-stasjon
Spilldata (PS5-spill) ✓*1 - -
Spilldata (PS4-spill) - -
Lagrede data (PS5-spill) - - -
Lagrede data (PS4-spill) - -
Skjermbilder og videoklipp - - -*3 ✓*4

*1 For å spille PS5-spill må du flytte spilldata fra en utvidet USB-lagringsstasjon tilbake til PS5-konsollens lagring eller M.2 SSD-lagring.

*2 Hvis du vil bruke skylagring, må du abonnere på PlayStation Plus.

*3 Du kan dele skjermbilder og spillklipp via PlayStation®App.

*4 Du kan bare kopiere skjermbilder og videoklipp til en USB-stasjon. Medier kan ikke kopieres fra USB-stasjonen til konsollagringen.

Du kan formatere en kommersielt tilgjengelig USB-stasjon som utvidet USB-lagring, og bruke den med PS5-konsollen.

Du kan installere en kommersielt tilgjengelig M.2 SSD-enhet (som oppfyller de påkrevde spesifikasjonene) på PS5-konsollen.

PlayStation Plus-medlemmer kan bruke lagring i skyen.

Du kan bruke en kommersielt tilgjengelig USB-stasjon som er formatert som FAT eller exFAT (men ikke som utvidet USB-lagring), for å lagre filer som skjermbilder og lagrede PlayStation®4-data. Ikke alle enheter fungerer med konsollen.

Slik sjekker du lagringsplass på PS5-konsoller

PS5-konsollen overvåker hvor mye lagringsplass som brukes på spill, medieinnhold og lagrede data. For å sjekke hvor mye ledig lagringsplass du har, går du til hjem-skjermen og velger Innstillinger > Lagring.

Frigjør lagringsplass ved å slette eksisterende data, eller flytte data til en annen plassering:

Hvis du ikke vil slette de eksisterende spillene fra PS5-konsoll-lagringen, kan du flytte dem til utvidet lagring på USB.

Hvis du ikke vil slette de eksisterende spillene fra PS5-konsollagringen, kan du flytte dem til M.2 SSD-lagringen.

Du kommer ikke til å miste tilgang til slettede spill eller apper – du kan laste ned kjøpene på nytt fra spillbiblioteket når du vil.

1. Gå til Innstillinger > Lagring > Konsollagring > Spill og apper.
  2. Velg dataene du vil fjerne, og velg Slett.
  • Når et spill har Tilpass ved siden av tittelen, kan du velge og administrere deler av spilldataene. For eksempel: Hvis det er tillegg du ikke bruker, eller du allerede har fullført deler av spillet, så kan du slette de aktuelle dataene og fortsatt spille resten av spillet.
  • Du kan også administrere PS5-konsollagringen ved å koble PS5-konsollen til PlayStation®App på en iOS- eller Android-enhet.

Slik administrerer du lagrede data på PS5-konsoller

Hvis du er PlayStation Plus-medlem, kan du laste opp lagrede data til skylagringen.

1. Gå til Innstillinger > Lagrede data og spill/App-innstillinger.
  2. Velg Lagret data (PS5) eller Lagret data (PS4).
  3. Velg Last opp eller slett fra Konsollagring.
  1. Gå til Innstillinger > Lagrede data og spill-/app-innstillinger > Lagrede data (PS4).
  2. Velg Last opp eller slett fra Konsollagring > Kopier til USB-stasjon.
  3. Velg et spill for å vise relaterte lagrede filer. Huk av ved siden av filene du vil kopiere, og velg deretter Kopier.
  1. Gå til Innstillinger > Lagrede data og spill-/app-innstillinger > Lagrede data (PS4).
  2. Velg Kopier eller slett fra USB-stasjon.
  3. Velg et spill for å vise relaterte lagrede filer. Huk av ved siden av filene du vil kopiere, og velg Kopier.