Administrere lagringsplass på PS5-konsollen

Slik administrerer du lagringsplass på PS5-konsollen

Finn ut hvordan du får mer lagringsplass på PlayStation®5-konsollen, lagrer spill på en USB-enhet for utvidet lagring og flytter lagrede spilldata med PlayStation®Plus-skylagring.

PS5™-konsolldata og -lagringsplass

For å sjekke hvor mye ledig lagringsplass du har på PS5-konsollen, går du til Innstillinger > Lagring.

Spill og lagrede data, i tillegg til andre data, lagres på den innebygde lagringskapasiteten på PS5-konsollen. Hvis du ikke har lagringsplass, kan du enten slette data som allerede er der  , eller kopiere data til en av følgende lagringsplasser:

USB-enhet for utvidet lagring
Du kan formatere en kommersielt tilgjengelig USB-stasjon som USB-enhet for utvidet lagring og bruke den med PS5-konsollen.

M.2 SSD-lagring
Du kan installere en kommersielt tilgjengelig M.2 SSD-enhet som oppfyller de påkrevde spesifikasjonene, på PS5-konsollen.

Skylagring
PlayStation®Plus -medlemmer kan bruke lagring i skyen.

USB-stasjon
Du kan bruke en kommersielt tilgjengelig USB-stasjon som er formatert til FAT eller exFAT (men ikke som USB-enhet for utvidet lagring), for å lagre filer som skjermbilder og lagrede PS4-data. Ikke alle enheter fungerer med konsollen.

PS5-konsolldatatyper og -lagringsplass

Det å kopiere data avhenger av type data.

Datatype  USB-enhet for utvidet lagring   M.2 SDD-lagring   Skylagring   USB-stasjon
Spilldata (PS5-spill) ✓*1 - -
Spilldata (PS4-spill) - -
Lagrede data (PS5-spill) - - -
Lagrede data (PS4-spill) - -
Skjermbilder og videoklipp - - - ✓*2

*1 For å spille PS5-spill må du kopiere spilldata fra en USB-utvidet lagringsstasjon tilbake til PS5-konsollagringen med valgmenyen.

*2 Du kan bare kopiere disse dataene til en USB-stasjon. Disse dataene kan ikke kopieres fra USB-stasjonen til konsollagringen.

Slik frigjør du plass på PS5-konsollen til et nytt spill

For å sjekke hvor mye ledig lagringsplass du har, går du til hjemskjermbildet og velger Innstillinger > Lagring.

Hvis du ikke vil slette de eksisterende spillene fra PS5-konsollagringen, kan du flytte dem til USB-enheten for utvidet lagring.

Hvis du ikke vil slette de eksisterende spillene fra PS5-konsollagringen, kan du flytte dem til M.2 SSD-lagringen.

Du kommer ikke til å miste tilgang til slettede spill eller programmer – du kan laste ned kjøpene på nytt fra spillbiblioteket når du vil.

1. Gå til Innstillinger > Lagring > Spill og programmer.

2. Velg Slett innhold.
  3. Merk dataene du vil fjerne, og velg Slett.

Du kan også administrere lagringsplass på PS5-konsolllagring om du kobler PS5-konsollen til PlayStation-appen på en iOS- eller Android-enhet.

Slik administrerer du lagrede data på en PS5-konsoll

Hvis du er PlayStation Plus-medlem, kan du laste opp lagrede data til skylagringen.

1. Gå til Innstillinger > Innstillinger for lagret data og spill/app.
  2. Velg Lagret data (PS5) eller Lagret data (PS4).
  3. Velg Konsollagring > Slett.
  4. Huk av ved siden av filene du ønsker å slette, og velg Slett.
  1. Gå til Innstillinger Lagrede data og spill-/programinnstillingerLagrede data (PS4).
  2. Velg Konsoll-lagring > Kopier til USB-stasjon.
  3. Velg et spill for å vise relaterte lagrede filer. Huk av ved siden av filene du ønsker å kopiere, og velg deretter Kopier.
  1. Gå til Innstillinger Innstillinger for lagret data og spill/app > Lagrede data (PS4).
  2. Velg USB-stasjon > Kopier til konsoll-lagring.
  3. Velg et spill for å vise relaterte lagrede filer. Huk av ved siden av filene du ønsker å kopiere, og velg Kopier.