Hvordan sikkerhetskopiere og gjenopprette PS5-konsolldata

Å sikkerhetskopiere data jevnlig er en god måte å forsikre seg om at viktig data blir lagret. Du kan bruke en USB-lagringsenhet til å sikkerhetskopiere lagrede data fra PlayStation®5-konsollen.

Viktig informasjon

• Ikke slå av PS5®-konsollen mens du sikkerhetskopierer eller gjenoppretter data.
    Om du gjør dette, kan det føre til tap av data eller skade på PS5-konsollen eller USB-stasjonen.
  • Når du gjenoppretter data, sletter PS5-konsollen all data lagret på konsollen.
    Forsikre deg om at du ikke sletter viktige data ved en feiltakelse. Data som har blitt slettet, kan ikke gjenopprettes.
  • Sikkerhetskopierte data er koblet til kontoen din for PlayStation™Network.
    Hvis du aldri har logget på PSN før, kan du bare gjenopprette data til den samme konsollen som du sikkerhetskopierte. For å gjenopprette de lagrede dataene på en annen konsoll må du logge på den samme kontoen som du brukte til å sikkerhetskopiere.
  • Spill og programmer som er lagret i USB- eller M.2 SSD-lagringen, er ikke inkludert i sikkerhetskopidataene.
    Du kan fortsette å bruke lagringsstasjonene som de er ved å koble til utvidet USB-lagring eller installere M.2 SSD-en til PS5-konsollen du gjenoppretter.
  • Trofeer er ikke inkludert i de sikkerhetskopierte dataene.
    Oppdater spillstatusen din før du sikkerhetskopierer dataene.

Du kan sikkerhetskopiere følgende data:

• Spill og programmer
  • Lagret data
  • Skjermbilder og videoklipp
  • Innstillinger

Alle brukerdata som er lagret på PS5-konsollen, er inkludert i sikkerhetskopidataene. Når du gjenoppretter sikkerhetskopidataene, gjenopprettes alle brukerdata.

Hvis du vil lagre data uten å gjenopprette konsollen, kan du bruke andre lagringsplasseringer for PS5-konsollen.

Hvordan sikkerhetskopiere PS5-konsolldata til en USB-stasjon

1. Koble USB-stasjonen til PS5-konsollen.
    FAT32- og exFAT-formaterte USB-stasjoner støttes.*
  2. Gå til Innstillinger > System.
  3. Velg Systemprogramvare > Sikkerhetskopier og gjenopprett > Sikkerhetskopier PS5.
    Når det er koblet til flere USB-stasjoner, velger du USB-stasjonen du vil lagre sikkerhetskopidataene på.
  1. Velg dataene du vil sikkerhetskopiere, og velg deretter Neste.
    Filnavnet og filstørrelsen vises. Angi om nødvendig en beskrivelse av sikkerhetskopidataene.
  1. Velg Sikkerhetskopier.
    Konsollen starter på nytt, og sikkerhetskopieringen starter.
  2. Når du ser et skjermbilde som viser Sikkerhetskopiering fullført. PS5-konsollen starter på nytt. Velg OK.
    Konsollen starter på nytt, og du går tilbake til hjem-skjermen.

*Ikke alle enheter fungerer med konsollen. Den USB-utvidede lagringen du bruker til å lagre spilldataene dine, er formatert på en annen måte og kan ikke brukes til å lagre sikkerhetskopierte data.

Hvordan gjenopprette PS5-konsolldata fra en USB-stasjon

Når du gjenoppretter en PS5-konsoll fra en sikkerhetskopiering, må den nåværende systemprogramvareversjonen være samme versjon eller nyere enn den på PS5-konsollen der sikkerhetskopieringen ble gjort.

1. Koble USB-stasjonen til PS5-konsollen.
  2. Gå til Innstillinger > System.
  3. Velg Systemprogramvare > Sikkerhetskopier og gjenopprett > Gjenopprett PS5.
    Når det er tilkoblet flere USB-stasjoner, velger du USB-stasjonen og velger dataene du ønsker å gjenopprette.
  1. Velg Gjenopprett > Ja.
    Konsollen starter på nytt, og gjenopprettingen begynner. Når gjenopprettingen er fullført, starter konsollen på nytt igjen.

Gjenoppretting av PS5-konsollen deaktiverer Konsolldeling og offline-spilling. Aktiver innstillingen igjen for å unngå å miste tilgang til abonnement og innhold.