Få tilgang til skjermklipp av PS5-spill i PS-appen

Slik får du tilgang til skjermklipp av PS5-spill i PS-appen

Finn ut hvordan du deler skjermbilder og videoklipp av spill via PlayStation®App.

Denne funksjonen er tilgjengelig i land og regioner der PS-appen er tilgjengelig. PlayStation®5-konsollbrukere i støttede regioner og land får tilgang ved å laste ned den nyeste PlayStation App-oppdateringen for iOS og Android.

Skjermklipp på PlayStation App 

Når du aktiverer denne funksjonen, vil PS5-konsollen laste opp skjermklippene dine til skyen automatisk. Skjermklippene dine av spill er deretter tilgjengelig i PlayStation App i 14 dager etter at de ble opprettet på PS5-konsollen. Følgende typer skjermklipp blir lastet opp: 

  • Videoer av spilling på under 3 minutter som ikke er i 4K. 
  • Skjermbilder tatt fra opprett-menyen eller snarveiene for opprett-knappen. 

Du kan dele skjermklippene dine med PlayStation™Network-venner eller -selskap fra appen, lagre dem på enheten din eller publisere dem på sosiale medier.

Slik aktiverer du skjermklipp av PS5-spill i PlayStation App 

Du må konfigurere følgende for at skjermbilder og videoer skal lastes opp automatisk: 

  • PS5-konsollen må være tilkoblet PlayStation App. 
  • PS5-konsollen må være i hvilemodus og ha forbli koblet til Internett-innstillingen aktivert.
  1. Åpne PlayStation App, og velg Bibliotek

  2. Gå til Skjermklipp og velg Aktiver.

  1. Gå til mediegalleriet.
  2. Vis ledeteksten som ber deg om å aktivere.

Eller

  1. Gå til Innstillinger > Opptak og kringkastinger > Skjermbilder
  2. Slå på Automatisk opplasting.

Slik ser du skjermklipp av PS5-spill i PlayStation App

Når du har aktivert automatisk opplasting, vil alle støttede skjermbilder og videoklipp som ble tatt på PS5-konsollen din, lastes opp automatisk. Du kan se dem i PlayStation App ved å velge Bibliotek > Skjermklipp. Når du ser et skjermklipp i PlayStation App, kan du gjøre følgende:

  • Velg Last ned for å lagre skjermklippet på enheten din.
  • Velg Del og deretter et selskap du vil dele skjermklippet til via Game Base.
  • Velg Del > Del via for å sende skjermklippet ditt gjennom en annen støttet app på enheten din.
  • Vis mer informasjon om skjermklippene dine. 

Slik deler du skjermklipp fra spill i et selskap i PlayStation App

Når du har aktivert automatisk opplasting, kan du sende et hvilket som helst nytt skjermklipp via selskapschatten:

  1. I PlayStation App velger du Selskap, deretter kan du enten velge et selskap eller opprette et nytt selskap.
  2. Fra meldingsskjermen for selskapet velger du +-ikonet, så velger du Medier > Skjermklipp og deretter et skjermklipp du vil sende.

Vanlige spørsmål

Hvilke skjermklipp er tilgjengelige i PlayStation App?
Videoklipp og skjermbilder av spill er tilgjengelige i appen i 14 dager etter at du har opprettet dem manuelt på PS5-konsollen din. Automatiske skjermklipp av trofé-øyeblikk og aktivitetsutfordringer lastes ikke opp.

Hvilke videoklipp kan jeg få tilgang til i PlayStation App?
Videoklipp i en oppløsning på opptil 1920 x 1080 og på opptil 3 minutter i lengde lastes opp. Videoklipp i høyere oppløsninger lastes ikke opp.

Kan jeg bruke skjermklipp uten Wi-Fi?
Ja. Merk at å laste ned eller dele videoer med andre apper kan kreve mye mobildata.

Må jeg ha et PlayStation Plus-abonnement for å bruke denne funksjonen?
Nei. Skjermklippene dine lagres i opptil 14 dager på SIEs skyservere slik at de er tilgjengelige for deg via PlayStation App.

Kan jeg laste opp skjermbilder og videoer manuelt?
Nei. Du kan ikke laste opp innhold manuelt. Skjermklippene dine av spill er tilgjengelige i PlayStation App i 14 dager etter at de har blitt opprettet på PS5-konsollen din

Jeg har nettopp aktivert denne funksjonen. Hvorfor kan jeg ikke se skjermklippene mine fra de siste 14 dagene? 
Du vil kunne se skjermklipp tatt etter at du aktiverte funksjonen. Innhold du har tatt opp på PS5-konsollen før du aktiverte denne funksjonen, er ikke tilgjengelig for deling.   

Vil videoklipp jeg tar opp, inneholde lyd?
Ja. Videoklipp inneholder lyd fra mikrofonen din og fra talechatten i selskap, hvis dette er aktivert.

Hvis jeg sletter et skjermbilde eller en video på konsollen min, slettes det også fra PlayStation App?
Nei. Du får fremdeles tilgang til skjermklipp på PlayStation App i 14 dager hvis skjermklipp-innstillingen har blitt aktivert.

Trenger du hjelp? 

Kontakt kundestøttespesialistene våre