PlayStation-spel slutar svara eller kraschar

PlayStation-spelet hänger sig eller kraschar

Hitta felsökningssteg för att lösa problem med att spel kraschar på PlayStation®5- och PlayStation®4-konsoler.

Felsöka problem med skivspel

Om spelet på skivan fortsätter att krascha eller hänga sig kan du prova följande.

1. Torka av skivan med en ren, mjuk trasa.
  1. Kontrollera att det spelet i fråga är uppdaterat till den senaste versionen. Markera spelet och tryck på OPTIONS-knappen > Sök efter uppdateringar.
  1. Se till att uppdatera systemprogramvaran till den senaste versionen.
  1. Spela spelet från början, utan att ha sparat något, för att kontrollera om sparade speldata är skadade.
  1. Ta bort spelet från konsolen och installera om spelet från skivan.
  1. Prova med en annan spelskiva. Om problemet bara uppstår med en skiva kontaktar du återförsäljaren för att få en ny. Om problemet uppstår med flera skivor kan du gå till guiden nedan för mer information.

Felsöka problem med digitala spel

Om spelet du har köpt och laddat ned från PlayStation™Store fortsätter att krascha eller hänga sig kan du prova följande.

1. Kontrollera att spelet har laddats ned och installerats till fullo. Markera det spel du vill kontrollera och tryck på OPTIONS-knappen > Information > Nedladdningens status.

1. Kontrollera att spelet är uppdaterat till den senaste versionen. Markera spelet du vill kontrollera, tryck på OPTIONS-knappen och välj Sök efter uppdateringar.
  1. Se till att uppdatera systemprogramvaran till den senaste versionen.
  1. Spela spelet från början, utan att ha sparat något, för att kontrollera om sparade speldata är skadade.
  1. Ta bort spelet från konsolen. Ladda ned och installera om spelet.
  1. Säkerhetskopiera dina speldata och återställ sedan konsolen. Om du återställer konsolen raderas alla data som sparats på konsollagringen.

För PS5-konsoler väljer du System > Systemprogramvara > Återställningsalternativ > Återställ konsolen.

För PS4-konsoler väljer du Inställningar > Initiering > Initiera PS4-systemet.

1. Om du fortsätter att uppleva problem och de påverkar mer än ett spel kan det vara problem med konsolen. Läs guiden nedan om du vill ha mer information.

Spelet kraschar eller slutar svara vid onlinespel

Prova andra onlinespel och -tjänster. Om problemet påverkar flera spel använder du guiden för anslutningsfelsökning.

Om problemet bara berör ett spel kontaktar du spelutgivaren för att se om det finns några kända problem med spelet. Om spelet ges ut av Sony Interactive Entertainment kontaktar du PlayStation-supporten.

Behöver du kontakta PlayStation-supporten?

Om du fortfarande har problem använder du länken längst ned på den här sidan till att kontakta oss. Ange följande:

• En detaljerad beskrivning av vad som händer och steg för att replikera problemet.
  • En skärmbild eller ett videoklipp av problemet, om det är möjligt.