Säkerhet på PlayStation för föräldrar

Läs om hur du anpassar barns upplevelse och hjälper dem att vara säkra online.

Vad kan mitt barn göra på PlayStation™Network?

När ditt barn har ett konto på PlayStation Network (PSN) kan han eller hon hitta vänner online, spela spel med andra, chatta (med text, röst och video), skicka innehåll i meddelanden. till exempel bilder och skärmdumpar, gå med i onlinegrupper för specifika spel eller ämnen och uppdatera sitt nyhetsflöde med inlägg.

Vilka säkerhetsverktyg kan jag använda för att hantera mitt barns upplevelse på PSN?

Genom att skapa ditt konto som familjeöverhuvud och skapa separata konton för varje barn med deras födelsedatum kan du anpassa deras onlineupplevelse enligt ålder och mognad.

För varje barnkonto finns det föräldrakontroller med vilka du kan hantera deras upplevelse. Du kan hantera olika inställningar, som vilka funktioner ditt barn kan komma åt, om de kan utbyta bilder och videor med andra användare, om de kan handla på PlayStation™ Store och hur mycket de kan handla för varje månad.

Konfigurera barnkonton

Om du ska kunna skapa konton för dina barn måste du ha ett konto för PlayStation Network. När du har ett eget konto kan du skapa konton för respektive barn.

Alla barn under 18 år måste ha egna barnkonton för våra onlinetjänster.

PS4: konfigurera familjekonton

Ställa in föräldrakontroller

Föräldrar kan konfigurera inställningarna för barnkonton med hjälp av föräldrakontroller.

Som familjeöverhuvud kan du ställa in föräldrakontroller för varje barnkonto för att:

• begränsa kommunikation med andra spelare
  • begränsa visning av innehåll som skapats av andra spelare
  • ställa in speltider
  • ställa in köpgränser
  • begränsa åtkomsten till webbläsare

Förhindra att ditt barn ändrar föräldrakontrollerna

Förhindra att ditt barn skapar ett nytt konto utan föräldrakontroller genom att avaktivera funktionerna för att skapa ny användare och gästinloggning, ställa in en säkerhetskod för inloggning och ställa in en säkerhetskod för systembegränsning.

Om du vill stärka säkerheten ytterligare kan du aktivera inställningen ”Kräv lösenord vid betalning i kassan” på ditt konto. Den här funktionen förhindrar att andra använder ditt familjeöverhuvudkonto till att göra inköp från PlayStation Store utan kontolösenord.

PS4: kontroller för speltid
PS4: köpgränser för barn
PS4: begränsa spel

Prata med ditt barn om säkerhet online

Se till att du själv förstår uppförandereglerna och förklara dem för ditt barn. De visar hur de bör bete sig och hur andra bör bete sig mot dem.

Vi skrev PSN-reglerna så att barn kan läsa dem. I de sammanfattas huvudpunkterna i uppförandereglerna.

Se till att ditt barn kan: