Blockera eller avblockera spelare på PSN

Så här blockerar och avblockerar du spelare på PSN

Läs om hur du använder din PlayStation®-konsol till att blockera och avblockera spelare på PlayStation™Network (PSN).

Vad händer om jag blockerar en spelare?

Blockerade spelare och du (blockeraren) kan inte göra följande:

• Se varandras profil, aktiviteter eller personuppgifter.
  • Lägga till varandra i partyn eller titta på varandras skärmar via Dela skärm.
  • Om en blockerad spelare läggs till i din grupp av en annan spelare kommer ni inte att kunna se varandras meddelanden.
  • Om ni är i samma partychatt kommer ni inte att kunna höra varandras röster eller titta på varandras skärmar via Dela skärm.

Så här blockerar du en spelare på PSN

Välj aktuell konsol nedan för att få anvisningar om hur du blockerar en spelare på PSN.
  1. Tryck på PS-knappen för att gå till kontrollcentret och välj Game Base
  2. På fliken Vänner väljer du en vän i listan.
    Du kan också välja spelare på fliken Partyn genom att välja partyt och sedan spelaren från medlemslistan.
  3. I spelarens profil väljer du … (Mer) > Blockera.
  1. Välj Vänner på funktionsskärmen.
  2. Sök efter en spelares online-ID eller välj spelaren i listan Alla vänner.
  3. Välj … (Mer) > Blockera. Spelaren blockeras och läggs till i din lista Blockerade spelare .

Så här avblockerar du spelare på PSN

Välj aktuell konsol nedan för att få anvisningar om hur du avblockerar en spelare på PSN.
  1. Tryck på PS-knappen för att gå till kontrollcentret och välj Game Base.
  2. Tryck på alternativknappen och välj Gå till Game Base
  3. Välj Inställningar för Game Base och sedan Blockerade spelare
  4. Välj Häv blockering bredvid den blockerade spelaren.
  1. Välj Vänner på funktionsskärmen.
  2. Tryck på alternativknappen > Blockerade spelare
  3. Välj spelaren du vill avblockera > Häv blockering

Om du vill lägga till den här spelaren i listan Vänner skickar du en ny vänförfrågan.

Fler artiklar om säkerhet på PlayStation

Här nedan besvaras några vanliga frågor om säkerheten på PlayStation.