Så här blockerar och avblockerar du spelare på PSN

Läs om hur du använder din PlayStation®-konsol till att blockera och avblockera spelare på PlayStation™Network (PSN).

Blockera spelare på PS5-konsoler

1. Tryck på PS-knappen på handkontrollen för att öppna kontrollcentret och välj sedan Game Base.
  2. Gå till fliken Vänner och välj en spelare i listan eller sök efter en spelare.
    Du kan också välja spelare på fliken Partyn genom att välja partyt och sedan spelaren från medlemslistan.
  3. I spelarens profil väljer du ... (Mer) > Blockera.
  1. Välj Vänner på funktionsskärmen.
  2. Sök efter en spelares online-ID eller välj spelaren i listan Alla vänner.
  3. Välj … (Mer) > Blockera.
  1. Gå till hemskärmen och tryck på ikonen Vänner längst upp till höger.
  2. Välj eller sök efter en spelare.
  3. Välj … (Mer) > Blockera i spelarens profil.

Avblockera spelare på PS5-konsoler

1. Tryck på PS-knappen på handkontrollen för att öppna kontrollcentret och välj sedan Game Base.
  2. Tryck på alternativknappen på handkontrollen och välj Gå till Game Base
  3. Välj Inställningar för Game Base.
  1. Välj Blockerade spelare och välj sedan Häv blockering intill den blockerade spelaren.

Om du vill lägga till den avblockerade spelaren i listan Vänner skickar du en ny vänförfrågan.

1. Välj Vänner på funktionsskärmen.
  2. Tryck på OPTIONS-knappen på handkontrollen och välj Blockerade spelare.
  1. Välj spelaren och välj Häv blockering.

Om du vill lägga till den här spelaren i listan Vänner skickar du en ny vänförfrågan.

Vad händer om jag blockerar en spelare?

Blockerade spelare och du (blockeraren) kan inte göra följande:

• Se varandras profil, aktiviteter eller personuppgifter.
  • Lägga till varandra i partyn eller titta på varandras skärmar via Dela skärm.
  • Om en blockerad spelare läggs till i din grupp av en annan spelare kommer ni inte att kunna se varandras meddelanden.
  • Om ni är i samma partychatt kommer ni inte att kunna höra varandras röster eller titta på varandras skärmar via Dela skärm.

Begränsa vilka spelare som kan interagera med dig

Du kan använda sekretessinställningarna till att begränsa vem som kan skicka vänförfrågningar och meddelanden till dig. Om du till exempel inte vill ta emot meddelanden från personer du inte känner anger du dina sekretessinställningar till Bara vänner.

Fler artiklar om säkerhet på PlayStation

Nedan finns svar på vanliga frågor om säkerhet på PSN.