Så här blockerar och häver du blockering av en spelare på PlayStation™Network

Så här blockerar och häver du blockering av en spelare på PlayStation™Network

Läs om hur du använder ditt PlayStation®-system till att blockera och sluta blockera spelare på PlayStation Network (PSN).

Vad händer om jag blockerar en spelare?

När du blockerar en spelare får ni inte vänförfrågningar, meddelanden eller inbjudningar till spel från varandra.

Dessutom kan blockerade spelare inte:

• visa din profil, dina inlägg och dina personliga uppgifter
  • lägga till dig i partyn. Om en blockerad spelare läggs till i ditt party av en annan spelare kan den spelaren inte kommunicera med dig,
  • visa dina sändningar eller din spelskärm under Dela skärm.

Blockera en spelare på PSN

Webbläsare: blockera spelare

1. Besök PlayStation.com och välj Logga in högst upp till höger på sidan.
  2. Välj Vänner i verktygsfältet. Sök efter ett online-ID eller välj spelare i listan Vänner
  3. På spelarens profilsida väljer du ... (fler alternativ) > Blockera.
  1. Tryck på PS-knappen och gå till kontrollcentret > välj Game Base
  2. Välj en vän i listan eller välj ett party och välj spelaren i medlemslistan.
  3. I spelarens profil väljer du Mer > Blockera.
  1. Välj ditt lokala användarkonto och öppna funktionsskärmen genom att trycka uppåt på styrplattan. Gå sedan till Vänner
  2. Sök efter ett online-ID eller välj spelare i listan Vänner
  3. Välj ... (fler alternativ) > Blockera för att lägga till användaren på listan med Blockerade spelare.

Sluta blockera en spelare på PSN

Webbläsare: sluta blockera spelare

1. Besök PlayStation.com och välj Logga in högst upp till höger på sidan.
  2. Välj Vänner i verktygsfältet. Sök efter ett online-ID eller välj spelaren i listan Vänner
  3. På spelarens profilsida väljer du ... (fler alternativ) > Ta bort blockering.
  1. Tryck på PS-knappen och gå till kontrollcentret > välj Game Base > Inställningar
  2. Välj Blockerade spelare så visas en lista med spelare du blockerat.
  3. Välj Ta bort blockering bredvid den blockerade spelaren.
  1. Gå till Vänner > tryck på OPTIONS-knappen > Blockerade spelare
  2. Välj den spelare du vill sluta blockera > tryck på OPTIONS-knappen > Ta bort blockering
  3. Skicka en ny vänförfrågan om du vill lägga till den här spelaren på listan Vänner.

Fler artiklar om säkerhet på PlayStation

Här nedan besvaras några vanliga frågor om säkerheten på PlayStation.