Konfigurera familjekonton på PSN

Så här konfigurerar du familjekonton på PSN

Ta reda på hur du skapar konton för familjeöverhuvud, vårdnadshavare och barn på PlayStation™Network (PSN).

Så gör du för att bli familjeöverhuvud

När du ska konfigurera familjekonton på PSN måste du skapa ett vuxenkonto innan du skapar konton till dina barn.

En vuxen som skapar ett barnkonto kallas familjeöverhuvud. Familjeöverhuvudet kan:

• hantera speltid
  • hantera inköp från familjeöverhuvudets plånbok
  • hantera åtkomst till spel, videor och program
  • inaktivera text-, video- och röstchattmeddelanden
  • blockera användargenererade videor, strömningar och bilder
  • utse andra vuxna i familjen till vårdnadshavare. Det gör att de kan konfigurera och ändra kontroller för alla barn i familjen (t.ex. ange en köpgräns för plånboken).

Så här lägger du till barnkonton

Webbläsare: lägga till barnkonton

1. Logga in på Kontohantering > Familjehantering > Lägg till familjemedlem
  2. Välj Lägg till barn
  3. Ange barnets namn och födelsedatum och klicka på Nästa.
  4. Användaravtalet visas och du måste godkänna det för att gå vidare. Följ sedan anvisningarna på skärmen för hur du ställer in föräldrakontrollerna.
  1. Logga in som familjeöverhuvud och gå till Inställningar > Familjeinställningar och föräldrakontroller > Familjehantering > Lägg till familjemedlem.
  2. Skanna QR-koden på din mobila enhet och konfigurera ett barnkonto.
  1. Logga in som familjeöverhuvud och gå till Inställningar > Föräldrakontroller/familjehantering > Familjehantering
  2. Välj Lägg till familjemedlem > Skapa användare.
  3. Ange barnets namn och födelsedatum och klicka på Nästa.
  4. Användaravtalet visas och du måste godkänna det för att gå vidare. Följ sedan anvisningarna på skärmen för hur du ställer in föräldrakontrollerna.

Så här lägger du till vuxna familjemedlemmar

Webbläsare: lägga till vuxna familjemedlemmar

1. Logga in på Kontohantering > Familjehantering > Lägg till familjemedlem
  2. Välj Lägg till en vuxen
  3. Ange den vuxnas e-postadress och klicka på Nästa.
  1. Logga in som familjeöverhuvud och gå till Inställningar > Familjeinställningar och föräldrakontroller > Familjehantering > Lägg till familjemedlem
  2. Skanna QR-koden på din mobila enhet och konfigurera ett vuxenkonto.
  1. Logga in som familjeöverhuvud och gå till Inställningar > Föräldrakontroller/familjehantering > Familjehantering
  2. Välj Lägg till familjemedlem
  3. Här kan du antingen bjuda in ett befintligt konto eller skapa en ny lokal användare.

Så här tar du bort vuxna familjemedlemmar

Webbläsare: ta bort vuxna familjemedlemmar

1. Logga in på Kontohantering > Familjehantering.
  2. Välj den vuxna familjemedlemmen.
  3. Välj Ta bort från familjen.
    Om du tar bort en familjemedlem som är förälder eller vårdnadshavare försvinner även deras behörighet att ställa in föräldrakontroller.
  1. Logga in som familjeöverhuvud och gå till Inställningar > Familj och föräldrakontroller > Familjehantering
  2. Välj den vuxna familjemedlemmen.
  3. Välj Ta bort från familjen.
    Om du tar bort en familjemedlem som är förälder eller vårdnadshavare försvinner även deras behörighet att ställa in föräldrakontroller.
  1. Logga in som familjeöverhuvud och gå till Inställningar > Föräldrakontroller/familjehantering > Familjehantering
  2. Välj den vuxna familjemedlemmen.
  3. Välj Ta bort från familjen.
    Om du tar bort en familjemedlem som är förälder eller vårdnadshavare försvinner även deras behörighet att ställa in föräldrakontroller.

Så här anger du behörigheter för förälder/vårdnadshavare

Webbläsare: utse förälder/vårdnadshavare

1. Logga in på Kontohantering > Familjehantering
  2. Välj den vuxna familjemedlem du vill utse och markera kryssrutan för Förälder/vårdnadshavare.
  1. Logga in som familjeöverhuvud och gå till Inställningar > Familjeinställningar och föräldrakontroller > Familjehantering > Lägg till familjemedlem
  2. Skanna QR-koden på din mobila enhet och lägg till en förälder eller vårdnadshavare.
  1. Logga in som familjeöverhuvud och gå till Inställningar > Föräldrakontroller/familjehantering > Familjehantering
  2. Välj den vuxna familjemedlem du vill utse och markera kryssrutan för Förälder/vårdnadshavare.