Konfigurera familjekonton på PlayStation

Ta reda på hur du skapar konton för föräldrar/vårdnadshavare och barn på PlayStation.

När du ska konfigurera familjekonton på PSN måste du skapa ett vuxenkonto innan du skapar konton till dina barn.

En vuxen som skapar ett barnkonto kallas familjeöverhuvud. Familjeöverhuvudet kan:

• hantera speltid
  • hantera inköp från familjeöverhuvudets plånbok
  • hantera åtkomst till spel, videor och program
  • inaktivera text-, video- och röstchattmeddelanden
  • blockera användargenererade videor, strömningar och bilder
  • utse andra vuxna i familjen till vårdnadshavare. Det gör att de kan konfigurera och ändra kontroller för alla barn i familjen (t.ex. ange en köpgräns för plånboken).

Lägga till barnkonton

Webbläsare: lägga till barnkonton

1. Logga in på Kontohantering > Familjehantering > Lägg till familjemedlem
  2. Välj Lägg till barn
  3. Ange barnets namn och födelsedatum och klicka på Nästa.
  4. Användaravtalet visas och du måste godkänna det för att gå vidare. Följ sedan anvisningarna på skärmen för hur du ställer in föräldrakontrollerna för den här användaren.
  1. Logga in på PS5-konsolen som familjeöverhuvud och gå till Inställningar > Familjeinställningar och föräldrakontroller > Familjehantering > Lägg till familjemedlem.
  2. Skanna QR-koden på den mobila enheten och konfigurera ett barnkonto.
  1. Logga in på PS4-systemet som familjeöverhuvud och gå till Inställningar > Föräldrakontroller/familjehantering > Familjehantering
  2. Välj Lägg till familjemedlem > Skapa användare.
  3. Ange barnets namn och födelsedatum och klicka på Nästa.
  4. Användaravtalet visas och du måste godkänna det för att gå vidare. Följ sedan anvisningarna på skärmen för hur du ställer in föräldrakontrollerna för den här användaren.

Lägga till vuxna familjemedlemmar

Webbläsare: lägga till vuxna familjemedlemmar

1. Logga in på Kontohantering > Familjehantering > Lägg till familjemedlem
  2. Välj Lägg till en vuxen
  3. Ange den vuxnas e-postadress och klicka på Nästa.
  1. Logga in på din PS5 som familjeöverhuvud och gå till Inställningar > Familjeinställningar och föräldrakontroller > Familjehantering > Lägg till familjemedlem
  2. Skanna QR-koden på den mobila enheten och konfigurera ett vuxenkonto.
  1. Logga in på PS4-systemet som familjeöverhuvud och gå till Inställningar > Föräldrakontroller/familjehantering > Familjehantering
  2. Välj Lägg till familjemedlem
  3. Här kan du antingen bjuda in ett befintligt konto eller skapa en ny lokal användare.

Ange behörigheter för förälder/vårdnadshavare

Webbläsare: utse förälder/vårdnadshavare

1. Logga in på Kontohantering > Familjehantering
  2. Välj den vuxna familjemedlem du vill utse och markera kryssrutan för Förälder/vårdnadshavare.
  1. Logga in på din PS5 som familjeöverhuvud och gå till Inställningar > Familjeinställningar och föräldrakontroller > Familjehantering > Lägg till familjemedlem
  2. Skanna QR-koden på den mobila enheten och lägg till en förälder eller vårdnadshavare.
  1. Logga in på PS4-systemet som familjeöverhuvud och gå till Inställningar > Föräldrakontroller/familjehantering > Familjehantering
  2. Välj den vuxna familjemedlem du vill ange som vårdnadshavare och markera kryssrutan för Förälder/vårdnadshavare.