Verbindingsproblemen met Remote Play oplossen

Problemen vaststellen en oplossen met Remote Play.

Beperkingen van Remote Play

Remote Play kan niet worden gebruikt in de volgende gevallen:

• Uitzenden (of streamen) vanaf je PlayStation®5-systeem of PlayStation®4-systeem.
  • Een spel starten dat Remote Play niet ondersteunt.
  • De Media App en Disc Player starten

Is je systeem ingesteld voor Remote Play?

Controleer het volgende:

• Je systeem staat aan of staat in de rustmodus.
  • Remote Play is ingeschakeld.
  • De systeemsoftware is bijgewerkt.

Controleer de netwerkverbinding van je systeem

De minimaal vereiste verbindingssnelheid voor Remote Play is 5 Mbps voor zowel uploaden als downloaden. Volg onderstaande stappen om te controleren of je verbinding aan deze vereisten voldoet.

1. Ga naar Instellingen > Netwerk > Verbindingsstatus.
  2. Selecteer Internetverbinding testen.
  1. Ga naar Instellingen > Netwerk.
  2. Selecteer Internetverbinding testen.

Controleer de netwerkverbinding van Remote Play op je apparaat

• Voer een netwerksnelheidstest uit op je apparaat. De minimaal vereiste verbindingssnelheid voor Remote Play is 5 Mbps voor zowel uploaden als downloaden.
  • Andere apparaten in je netwerk gebruiken mogelijk een grote bandbreedte. Wacht tot ze niet meer actief zijn voordat je Remote Play gebruikt.
  • De verbindingssnelheid varieert afhankelijk van je netwerkomgeving. Neem voor meer informatie contact op met je internetprovider.

Installeer de applicatie PS Remote Play opnieuw op je apparaat

Verwijder de applicatie PS Remote Play via onderstaande aanwijzingen en installeer de applicatie opnieuw.

Klik in het Configuratiescherm op Programma's en onderdelen en verwijder PS Remote Play.

Sleep PS Remote Play uit de map Applicaties naar de Prullenbak. Kies vervolgens Finder > Leeg Prullenmand.

Houd de Remote Play-app ingedrukt en selecteer vervolgens Verwijderen.

Wordt Remote Play geblokkeerd door antivirussoftware?

De antivirussoftware op je apparaat blokkeert mogelijk Remote Play. Je kunt proberen de firewallinstellingen van je antivirussoftware uit te schakelen of de Remote Play-applicatie aan de firewalluitzonderingen toe te voegen. Raadpleeg voor meer informatie de instructies van de antivirussoftware.

Lagere Remote Play-resolutie voor PS4 Remote Play

Je kunt de videokwaliteit van PS4 Remote Play wijzigen om je verbinding te verbeteren. Ga in het startscherm van PS Remote Play op je apparaat naar Instellingen en selecteer vervolgens Videokwaliteit voor Remote Play. Stel de resolutie in op Standaard of Laag en de framerate op Standaard.

Leeg scherm op pc bij het instellen van PS Remote Play

Mogelijk moet je de nieuwste grafische driver installeren. Raadpleeg de fabrikant van je grafische kaart voor de nieuwste stuurprogramma's en installatie-instructies.