PS4: Problemen oplossen met Remote Play verbinding

Problemen vaststellen en oplossen met Remote Play op PlayStation®4.

Beperkingen van Remote Play

Remote Play kan niet worden gebruikt in de volgende gevallen:

• Uitzenden vanaf een PS4™-console.

• Andere spelers gebruiken de PS4-console.

• Een spel starten dat Remote Play niet ondersteunt.

Is je PS4 ingesteld voor Remote Play?

• Controleer of de PS4-console is ingeschakeld.
    Je kunt je PS4-console zo instellen dat deze wordt ingeschakeld voor Remote Play door te gaan naar Instellingen > Instellingen voor energiebesparing > Functies instellen in de stand-bymodus.

• Controleer of Remote Play is ingeschakeld op de PS4-console.
    Ga naar Instellingen > Verbindingsinstellingen voor Remote Play > Remote Play inschakelen.

• Controleer of de versie van je systeemsoftware up-to-date is.
    Selecteer Instellingen > Systeemsoftware-update.

Controleer de netwerkverbinding van PlayStation 4 Remote Play

De minimaal vereiste verbindingssnelheid voor Remote Play is 5 Mbps voor zowel uploaden als downloaden.

• Ga naar Instellingen > Netwerk > Netwerkverbinding testen voor informatie over je upload- en downloadsnelheid.

• Controleer de status van de PSN-service

Controleer de netwerkverbinding van Remote Play op je apparaat

• Voer een netwerksnelheidstest uit op je apparaat. De minimaal vereiste verbindingssnelheid voor Remote Play is 5 Mbps voor zowel uploaden als downloaden.

• Zorg ervoor dat het NAT-type van het netwerk Type 2 of lager is. Zoek je NAT-type op door de PS4 Remote Play-toepassing te starten, klik vervolgens op Instellingen en kies het tabblad Informatie .

Als je verbinding niet sterk genoeg is om Remote Play te ondersteunen, ga dan naar de pagina voor het optimaliseren van de PSN-verbinding voor tips over hoe je je verbindingssnelheden kunt verbeteren.

Installeer de applicatie Remote Play opnieuw op je apparaat

Verwijder eerst de PS4 Remote Play-applicatie aan de hand van de instructies voor je apparaat hieronder, en installeer deze daarna opnieuw.

Klik in het Configuratiescherm op Programma's en onderdelen en verwijder PS4 Remote Play.

Sleep PS4 Remote-play uit de map Applicaties naar de Prullenbak. Kies vervolgens Finder > Leeg Prullenmand.

Houd de Remote Play-app ingedrukt en selecteer vervolgens 'verwijderen'.

De beste Remote Play-ervaring creëren

Wordt Remote Play geblokkeerd door antivirussoftware?

De antivirussoftware op je apparaat blokkeert mogelijk Remote Play. Je kunt proberen de firewallinstellingen van je antivirussoftware uit te schakelen of de Remote Play-applicatie aan de firewalluitzonderingen toe te voegen. Raadpleeg voor meer informatie de instructies van de antivirussoftware.

Lagere resolutie voor PS4 Remote Play

Je kunt de videokwaliteit van Remote Play wijzigen door PS4 Remote Play te starten en Instellingen > Remote-play videokwaliteit > Resolutiete selecteren.

Leeg scherm op pc bij het instellen van PS4 Remote Play

Mogelijk moet je de nieuwste grafische driver installeren. Raadpleeg de fabrikant van je grafische kaart voor de nieuwste stuurprogramma's en installatie-instructies.