PlayStation®5-systeemsoftware-update

De systeemsoftware op een PlayStation®5-console updaten

Download de nieuwste update

De systeemsoftware op een PS5-console updaten

Er is een update van de systeemsoftware voor PlayStation®5-consoles uitgebracht op 09-06-2021.

Werk je PS5™-console altijd bij naar de nieuwste versie van de systeemsoftware voor de beste PlayStation-ervaring.

Werk je PS5-console bij met de nieuwste systeemsoftware. Bekijk hier de functies die in de update beschikbaar zijn. Daarnaast kun je in het menu Instellingen op de PS5-console de online gebruikershandleiding bekijken.

Versie: 21.01-03.20.00

• Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.
  • We hebben de software van de DualSense draadloze controller bijgewerkt om de stabiliteit te verbeteren.
  • We hebben een probleem opgelost dat de functionaliteit van sommige schermen beperkte als de schermlezer was ingeschakeld.
  • We hebben een probleem opgelost waarbij games die je hebt verborgen op PS4 niet verborgen waren op PS5.
  • We hebben het proces van het kopiëren van games van USB-opslag naar consoleopslag in de gamebilbiotheek stabieler gemaakt.

Versie: 21.01-03.10.00

• Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Versie: 21.01.03.00.00

• Je kunt PS5-games nu opslaan op een USB-station voor uitgebreide opslag.

• Als je PS5-games van de consoleopslag naar je USB-station voor uitgebreide opslag wilt verplaatsen, ga je naar je beginscherm of gamebibliotheek, open je het menu opties voor de PS5-game die je wilt verplaatsen en selecteer je Verplaats naar USB-station voor uitgebreide opslag.

• Als je PS5-games wilt spelen die op het USB-station voor uitgebreide opslag staan, ga je naar je gamebibliotheek en kopieer je de game naar de consoleopslag via het menu opties. Het kopiëren van games gaat sneller dan ze opnieuw downloaden. Als de games op het USB-station voor uitgebreide opslag add-ons heeft of is bijgewerkt, is dit ook sneller dan ze opnieuw te installeren met de disc.

• Het is nu mogelijk om Share Play te gebruiken met spelers op PS4. Gebruik Share Play om je vrienden met een PS4 uit te nodigen om te kijken hoe je een game speelt, of zelfs om ze controle over je game te geven.

• We hebben een zoomfunctie toegevoegd aan onze toegankelijkheidsfuncties. Gebruik de zoomfunctie om wat je op je scherm kunt zien te vergroten. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Scherm > Zoom om deze functie in te schakelen.

• We hebben Audio in spraakchat uitschakelen toegevoegd in het controlecentrum onder Geluid. Als je deze instelling inschakelt, kunnen andere spelers jouw stem niet horen, en hoor jij de stemmen van andere spelers niet. Deze instelling is niet van toepassing op de audio van de spraakchat in een party.

• In Game Base hebben we het volgende bijgewerkt:

• Je kunt gemakkelijker toegang krijgen tot recente party's en je online vrienden zien. Gebruik de R1- en L1-knoppen om snel tussen tabbladen te navigeren.

• Je kunt meldingen nu in- of uitschakelen voor elke party waar je in zit.

• Je kunt nu het volume van de stemmen van andere spelers aanpassen in de spraakchat van je party, maar ook in de spraakchat van sommige games. Ga naar de kaart spraakchat in het controlecentrum en selecteer een speler om het volume aan te passen.

• In Profiel hebben we het volgende bijgewerkt:

• Het is nu eenvoudiger dan ooit om je favoriete gamemomenten te delen. Selecteer Ga naar Mediagalerij op het tabblad Gedeeld en kies je favoriete media om te delen.

• We hebben video's en uitzendingen gescheiden onder het tabblad Gedeeld zodat je deze gemakkelijker kunt vinden.

• Je kunt nu alle games die je volgt beheren door naar Instellingen > Opgeslagen data en game-/appinstellingen > Gevolgde games beheren te gaan. Hierdoor kun je stoppen met het volgen van games zonder dat je hiervoor naar de afzonderlijke nieuwsberichten of gamehubs hoeft te navigeren.

• Voor beeldschermen die de functie HDMI-apparaatkoppeling ondersteunen, kun je spelen met één druk op de knop en de uitschakelverbinding afzonderlijk in- en uitschakelen. Ga naar Instellingen > Systeem > HDMI om deze instellingen te wijzigen.

• Als spelen met één druk op de knop is ingeschakeld, wordt het aangesloten beeldscherm ook ingeschakeld als je je PS5-console inschakelt.

• Als de uitschakelverbinding is ingeschakeld, wordt je PS5-console in de rustmodus gezet als je het aangesloten beeldscherm uitschakelt.

• Je kunt nu het land of de regio veranderen in de instellingen voor ouderlijk toezicht voor gebruikers van de PS5 -console en gasten die niet zijn aangemeld bij het PlayStation Network.

• Het geselecteerde land of de regio bepaalt welk classificatiesysteem wordt toegepast op PS5-games en -apps. Als je het land of de regio van een gebruiker wilt wijzigen, ga je naar Instellingen > Ouderlijk toezicht<//3>, selecteer je de gebruiker en selecteer je vervolgens PS5 onder Leeftijdsniveau voor games en apps.

• Je kunt het land of de regio ook vooraf instellen voor nieuwe gebruikers en gasten op je PS5-console. Ga hiervoor naar Instellingen > Ouderlijk toezicht > PS5-console Beperkingen > Ouderlijk toezicht voor nieuwe gebruikers > PS5.

• Je kunt games in je gamebibliotheek nu verbergen. Als je een game verbergt, wordt deze niet langer weergegeven onder het tabblad Jouw collectie.

• Als je een game wilt verbergen, ga je naar het tabblad Jouw collectie , open je het menu opties van de game en selecteer je Verbergen.

• Als je je verborgen games wilt bekijken, ga je naar het tabblad Jouw collectie , selecteer je het menu Sorteren en filteren en schakel je vervolgens Verborgen items in.

• Als je een game weer wilt weergeven, schakel je het filter Verborgen items in, open je het menu opties voor de game die je wilt weergeven en selecteer je Zichtbaar maken.

• Games die je op je PS4-console verbergt, worden ook verborgen op je PS5-console.

Andere bijgewerkte functies

• We hebben de volgende functies toegevoegd aan het beheer van opgeslagen gegevens:

• Als je een PS5-game start of hervat, zal je console controleren of er nieuwe opgeslagen gegevens in de cloudopslag staan. Als je recentere gegevens in de cloudopslag hebt opgeslagen, kun je ervoor kiezen de gegevens te synchroniseren.

• Het is nu eenvoudiger om je opgeslagen gegevens rechtstreeks vanuit het beginscherm te beheren. Als je het menu opties voor een game opent, zie je nu Opgeslagen gegevens uploaden/downloaden en Gesynchroniseerde status van opgeslagen gegevens controleren.

• Je kunt nu meer emoji's gebruiken.

• In Trofeeën hebben we het volgende bijgewerkt:

• Je hebt nu toegang tot screenshots en video's van het moment waarop je een trofee verdient. Selecteer een trofee die je hebt verdiend om verwante media te zien.

• Je kunt nu kiezen voor welke soort trofeeën je screenshots en video's wilt opslaan. Om deze instellingen te wijzigen, ga je naar Instellingen  > Opnamen en uitzendingen > Trofeeën.

• Als je nu een verborgen trofee selecteert, kun je op de vierkant-toets drukken om snel verborgen informatie weer te geven.

• Je kunt nu rechtstreeks vanaf een trofeekaart naar de trofeeënlijst van een game gaan door Ga naar trofeeën te selecteren in het menu opties.

• Als je eenmaal een sorteervolgorde voor je trofeeën hebt gekozen, worden je trofeeën voor alle games in die volgorde gesorteerd.

• Je kunt je trofeestatistieken nu bekijken door op de vierkant-toets op het trofeeën -scherm te drukken.

• Als je je trofeeën sorteert op zeldzaamheid of datum verdiend, laten de trofeekaarten nu de zeldzaamheid of de datum verdiend zien.

• Als je deze update installeert, wordt Chattranscriptie inschakelen in de toegankelijkheidsinstellingen uitgeschakeld. Als je de functie voor chattranscripties wilt gebruiken, schakel je deze instelling weer in.

• In de functie multitasken voor kaarten hebben we het volgende bijgewerkt:

• Als je je nu concentreert op het multitasken-pictogram op een kaart, zie je hints over de beschikbare multitaskingmodi: beeld-in-beeld, vastmaken aan zijkant, of beide.

• We hebben een knoppengids toegevoegd om je te laten zien hoe je met een kaart kunt communiceren die zich momenteel in de multitaskingmodus bevindt.

• In het controlecentrum kun je nu het batterijniveau van je controller zien, ook als deze wordt opgeladen.

• In de game- of abonnementshub zie je aanbiedingen die momenteel beschikbaar zijn, waaronder aanbiedingen voor PlayStation Plus-, PlayStation Now- en EA Play-abonnees. Als je de opties wilt bekijken die niet in de hub worden weergegeven, druk je op ... (meer opties) .

• Wanneer je een game speelt die je hebt verborgen door Verberg games voor andere spelers te selecteren in je privacy-instellingen, zien andere spelers geen informatie meer naast je online status over de game die je momenteel speelt.

• Sommige PC-monitoren die 1080p/120 Hz kunnen weergeven, ondersteunen nu 120 Hz-weergave voor games. Als je problemen hebt met het bekijken van je game met 120 Hz, ga je naar Instellingen > Scherm en video > Video-uitvoer en schakel je vervolgens 120 Hz-uitvoer inschakelen uit.

• Je hebt nu de optie om de video-uitvoer naar niet-HDR te verplaatsen als je een game of app gebruikt die HDR niet ondersteunt. Om deze instelling te wijzigen, ga je naar Instellingen > Scherm en video > Video-uitvoer > HDR.

• We hebben de systeemsoftware bijgewerkt om de stabiliteit en prestaties te verbeteren.

Download een updatebestand voor een PS5-console

Als de update van de systeemsoftware op je PS5-console vastzit, begin je de update opnieuw. Als dat niet lukt, download je onderstaand updatebestand naar een USB-station en volg je de instructies om het bestand op je PS5-console te installeren.

Klik met de rechtermuisknop op het bestand en 'Opslaan als' om het updatebestand te downloaden.

Download het bestand voor het opnieuw installeren van een PS5-console

Als je de systeemsoftware opnieuw installeert op je PS5-console, worden alle gegevens in de systeemopslag van je PS5-console verwijderd. Dit proces wordt vaak aangeduid als het herstellen van de fabrieksinstellingen of een 'harde reset'.

Klik met de rechtermuisknop op het bestand en op 'Opslaan als' om het bestand voor het opnieuw installeren te downloaden.

Start de download van de systeemsoftware opnieuw op een PS5-console

1. Druk op de PS-knop op je draadloze controller om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Downloads/Uploads.
  2. Markeer de update van de systeemsoftware en selecteer Foutinformatie weergeven en Probeer het opnieuw.

Als er meerdere mislukte downloads zijn, kun je de systeemsoftware op je PS5-console bijwerken met een USB-station.

Diagnostische reparatie- en vervangingstool

Als je nog steeds problemen hebt met de systeemsoftware-update voor je PS5-console, ga dan naar de diagnostische reparatie- en vervangingstool voor verdere stappen en om een reparatie te regelen.

Versie 20.02-02.25.00

• Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.
  • In zeldzame gevallen werd de PS4-versie van een game vanaf de disc geïnstalleerd na een update naar en installatie van de PS5-versie. Nu wordt de PS4-versie niet onverwachts geïnstalleerd wanneer je de PS4-disc in de console doet.
  • Je kunt nu videoclips selecteren en bewerken met Share Factory Studio in je mediagalerij.

Versie 20.02-02.30.00

• Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.
  • Oplossing voor een probleem waarbij gegevensoverdrachten en downloads werden geannuleerd bij het downloaden van content tijdens een gegevensoverdracht vanaf een PS4.
  • Een aantal problemen die fouten veroorzaakten tijdens het invoeren van tekst in een aantal PS4-games zijn opgelost.
  • De stabiliteit van de verbinding is verbeterd voor een aantal Wi-Fi-routers.

Versie 20.02-02.26.00

• Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.
  • Een probleem waarbij geïnstalleerde discversies van games soms werden verwijderd, is opgelost.
  • Een probleem is opgelost waarbij de draadloze PS5-controller niet kon worden opgeladen in de rustmodus toen deze werd aangesloten op de USB Type-A-aansluiting aan de voorzijde van de PS5 via de USB-kabel die bij sommige PS5-consoles werd geleverd.

Versie 20.02-02.25.00

• Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.
  • Een probleem waarbij gebruikers geen games konden downloaden omdat alleen de opties 'In de wachtrij om te downloaden' of 'Details weergeven' werden weergegeven, is opgelost. Als je dit probleem tegenkomt, werk je de systeemsoftware bij naar de nieuwste versie. Probeer daarna de PS5 in de Veilige modus te starten om de database te herstellen.

Let op

• Download of installeer de update niet via een andere manier dan met het officiële updatebestand dat online door Sony Interactive Entertainment wordt verstrekt. Download of installeer updates niet op manieren die afwijken van de in de documentatie van de PS5-console of op deze website omschreven manieren. Als je updategegevens via een andere bron, op een andere manier of op een op enige manier gewijzigde of bewerkte console downloadt of installeert, werkt de console mogelijk niet goed en kunnen de officiële updategegevens mogelijk niet worden geïnstalleerd. Deze acties kunnen de garantie van het systeem ongeldig maken en hebben invloed op je mogelijkheid om van de garantie- en herstelservices van Sony Interactive Entertainment gebruik te maken.
  •  Installeer de systeemsoftware niet vlak voor of na een stroomuitval.
  • Schakel je console tijdens de installatie niet uit. Door de installatie te onderbreken, kan je console beschadigd raken.
  •  Sommige apps of content werken wellicht pas nadat je de systeemsoftware op je console hebt bijgewerkt.

Systeemsoftware

Door de systeemsoftware te openen of gebruiken, ga je ermee akkoord gebonden te zijn aan alle bepalingen van deze overeenkomst. Voor een afdrukbaar actueel exemplaar van deze overeenkomst ga je naar http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-eula/.

Sony Interactive Entertainment kan naar eigen goeddunken de voorwaarden van deze overeenkomst te allen tijde wijzigen, met inbegrip van eventuele voorwaarden in de documentatie of handleiding van de PS5-console op http://doc.dl.playstation.net/doc/ps5-oss/index.html.

Controleer deze website regelmatig op wijzigingen van deze overeenkomst.