Stel automatische updates in op PS5™- en PS4™-consoles

Ontdek hoe je automatische updates voor games en systeemsoftware instelt op je PS4- en PS5-consoles.

Voor welke functies zijn automatische updates beschikbaar?

• Game-updates (patches) en systeemsoftware-updates worden automatisch gedownload en geïnstalleerd.

• Games die je hebt gekocht in de PlayStation™Store kun je op afstand downloaden.

• Opgeslagen games worden automatisch opgeslagen in PlayStation Network, zodat je op een ander PlayStation-systeem verder kunt gaan waar je was gebleven. Deze functie is alleen beschikbaar voor PlayStation®Plus-abonnees.

• Trofeeën worden automatisch gesynchroniseerd met PlayStation™Network.

Automatische updates instellen op PlayStation

Als je automatische updates wilt toestaan, stel je in dat je PlayStation-console in de rustmodus verbonden blijft met internet, schakel je automatische downloads in en zet je je console in de rustmodus wanneer je deze niet gebruikt.

PS5: verbinding met internet behouden
  1. Ga naar Instellingen > Systeem.
  2. Selecteer Instellingen voor energiebesparing> Functies die beschikbaar zijn in de rustmodus.
  3. Schakel Verbinding met internet behouden in.
PS5:  bestanden automatisch updaten instellen
  1. Selecteer Instellingen> Systeem > Systeemsoftware > Systeemsoftware-update en -instellingen.
  2. Schakel Updatebestanden automatisch downloaden of Updatebestanden automatisch installeren in.

Als je Updatebestanden automatisch installeren inschakelt, kan je console in de rustmodus automatisch updates installeren. Zo is je console altijd up-to-date en klaar om te gaan.

PS5: automatische game-updates
  1. Ga naar Instellingen > Opgeslagen data en game-/appinstellingen > Automatische updates.
  2. Schakel Automatisch downloaden of Automatisch installeren in de rustmodus in.
PS5: rustmodus inschakelen
  • Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Stroom > Rustmodus inschakelen. Je kunt ook een keer op de activeringstoets drukken.
Je PS4 vanuit netwerk inschakelen
  1. Ga naar Instellingen > Instellingen voor energiebesparing  > Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus.
  2. Vink de vakjes naast Verbinding met internet behouden en PS4 vanuit netwerk inschakelen aan.
PS4: automatische downloads
  1. Ga naar Instellingen  > Systeem > Automatische downloads.
  2. Vink het vakje naast Software-update van systeembestanden aan.
  3. Vink het vakje naast Updatebestanden voor applicaties aan.
PS4: rustmodus inschakelen
  • Houd de PS-toets ingedrukt en selecteer Rustmodus inschakelen. De activeringsindicator op de PlayStation 4-console wordt oranje.

Gamedownloads op afstand inschakelen

Nadat je automatische updates hebt ingeschakeld, kun je op afstand downloaden wanneer je content koopt via de webversie of mobiele versie van de Playstation Store.