Ondersteuning voor PlayStation™ App

Ondersteuning voor de PlayStation™ App

Lees hoe je de PlayStation App instelt en gebruikt om berichten te sturen, aankopen te doen en op afstand downloads naar je console te starten.

PlayStation App downloaden en installeren

iOS

Gebruikers moeten iOS-versie 12,2 of hoger hebben.

Android

Gebruikers moeten Android-versie 6.0 of hoger hebben.

Nadat je de PlayStation App hebt geïnstalleerd en geopend, meld je je aan bij je account. Gebruik de onderstaande gids als je nog geen account hebt.

Functies van PlayStation App

• Neem deel aan de party via je telefoon met ondersteuning voor spraakchat en berichten.
  • Ontdek wat vrienden spelen en bekijk je onlangs gespeelde games.
  • Shop games en download ze naar PS5- en PS4-consoles.
  • Start games, maak ruimte vrij en meld je aan op PS5-consoles.
  • Blijf op de hoogte van PlayStation-nieuws via het tabblad Verkennen.

Meld je aan op PS5-consoles met PlayStation App

Meld je snel aan bij PS5-consoles door een QR-code in de app te scannen.

1. Ga in de PlayStation App naar Instellingen > Aanmelden op PS5.
  1. Op het aanmeldingsscherm van de PS5 wordt een QR-code weergegeven. Scan de code met de PlayStation App of selecteer Handmatig een code invoeren.

PS5- en PS4-consoles koppelen aan PlayStation App

Als je je primaire PS4-console aan de PlayStation App koppelt, kun je vanaf je mobiele apparaat games downloaden naar je console.

Als je je PS5-console koppelt, kun je games downloaden naar je console, je PS5-consoleopslag beheren en zowel PS5-games als compatibele PS4-games starten vanaf je mobiele apparaat.

• Je koppelt je PS5-console of primaire PS4-console door de PlayStation App te openen en Instellingen > Console koppelen aan app te selecteren.

Zie je je console niet?

Zorg ervoor dat je bij de console bent aangemeld met hetzelfde account als bij de PlayStation App. Als je een PS4-console wilt koppelen, zorg er dan voor dat deze is geactiveerd als je primaire PS4-console.

Games kopen en downloaden via PlayStation App

Als je een download op afstand wil starten vanuit de PlayStation App, moet de optie Verbinding met internet behouden zijn ingeschakeld en moet je gekoppelde PS5- of PS4-console in de rustmodus staan.

1. Open de PlayStation App en selecteer PS Store
  2. Zoek een titel en selecteer In wagentje doen
  3. Bevestig je aankoop en de betaalmethode.
  4. In het beginscherm van de PlayStation App selecteer je  Gamebibliotheek Gekocht
  5. Tik op de game en selecteer  Downloaden. Je ontvangt een melding nadat het downloaden is voltooid.

PS5-consoleopslag beheren via PlayStation App

Je kunt de opslagruimte op van je PS5 controleren en games van je PS5-console verwijderen met de PlayStation App. Je kunt geen games verplaatsen en kopiëren met de PlayStation App.

1. Tik in de PlayStation App op Instellingen > Opslag om te zien hoeveel opslagruimte er beschikbaar is op je PS5-console en (indien aangesloten) je USB-station voor uitgebreide opslag.

2. Tik op een game in de lijst en selecteer 1 game verwijderen > Verwijderen om opslagruimte vrij te maken.

PS5-games starten en eraan deelnemen vanaf PlayStation App

Nadat een game op je gekoppelde PS5-console is gedownload, kun je de game vanaf je telefoon starten.

1. In het beginscherm van de PlayStation App selecteer je Gamebibliotheek > Gekocht

2. Tik op de game en selecteer Spelen op console. Je game wordt nu gestart, dus je hoeft alleen maar de controller op te pakken en je bent klaar om te spelen.

Wanneer je een melding voor een game-uitnodiging krijgt in de PlayStation App, kun je de game starten op je gekoppelde PS5-console. Tik op de melding en selecteer Deelnemen op console

• Verbinding met internet behouden moet zijn ingeschakeld en je PS5 moet in de rustmodus staan om games te kunnen starten of eraan deel te kunnen nemen vanuit de PlayStation App.

Berichten en spraakchat in PlayStation App

Tik op het Party's-pictogram bovenaan het scherm en tik daarna op het Nieuwe party maken-pictogram. Selecteer een of meer spelers om een party te maken. Via de PlayStation App kun je tekst, stickers, spraakberichten en afbeeldingen versturen.

Je kunt een spraakchat starten om met je partyleden te chatten door een party te selecteren in het menu en op het Spraakchat-pictogram te tikken.

• Je kunt meldingen in- of uitschakelen voor elke party door de partynaam > … (Meer) > Meldingen uitschakelen te selecteren. Er wordt een dempingspictogram weergegeven bij de party of groep als je meldingen hebt uitgeschakeld.

• Als je de eigenaar van de party bent, kun je een andere speler uit de party verwijderen door de speler > Verwijderen te selecteren en de instructies op het scherm te volgen.

Instellingen en meldingen van PlayStation App aanpassen

Via het instellingenmenu van de PlayStation App kun je de pushberichten voor games, social media en je account beheren. Als je pushberichten uitschakelt, kun je al je meldingen nog wel zien in de meldingenlijst op het scherm Spelen van de PlayStation App.