Het beheren van opslagruimte op je PlayStation®5-console

Leer hoe je ruimte vrijmaakt op je PS5™-consoleopslag, hoe je games opslaat op de uitgebreide USB-opslag en hoe je opgeslagen gamedata verplaatst met PlayStation®Plus-cloudopslag.

PS5-consolegegevens en opslaglocaties

Ga naar Instellingen> Opslag om te controleren hoeveel opslagruimte je nog beschikbaar hebt op de PS5-consoleopslag.

Gamedata en opgeslagen gegevens, evenals andere gegevens, worden opgeslagen op de ingebouwde opslag van je PS5-console. Als je geen ruimte op je consoleopslag hebt, kun je gegevens verwijderen die al aanwezig zijn of gegevens kopiëren naar een van de volgende opslagruimten:

• Uitgebreide USB-opslag
    Je kunt een in de handel verkrijgbaar USB-station formatteren als uitgebreide USB-opslag en gebruiken met je PS5-console.
  • Cloudopslag
    PlayStation Plus-leden kunnen opslagruimte in de cloud gebruiken.
  • USB-station
    Je kunt een in de handel verkrijgbaar USB-station gebruiken dat is geformatteerd naar FAT of exFAT (maar niet als uitgebreide USB-opslag) om bestanden op te slaan, zoals screenshots en opgeslagen PS4-data. Niet alle apparaten zijn compatibel met je console.

Waar je gegevens naar kunt kopiëren is afhankelijk van het type.

Soorten data

Uitgebreide USB-opslag

Cloudopslag

USB-station

Gamegegevens (PS5-games)

✓*1

-

-

Gamedata: PS4-games

-

-

Opgeslagen gegevens (PS5-games)

-

-

Opgeslagen gegevens (PS4-games).

-

Screenshots en videoclips

-

-

✓*2

*1 Als je PS5-games wilt spelen, moet je gamegegevens van je USB-station voor uitgebreide opslag via het menu Opties naar je PS5-consoleopslag kopiëren.

*2 Je kunt alleen gegevens kopiëren naar een USB-station. Gegevens kunnen niet worden gekopieerd van het USB-station naar je consoleopslag.

Hoe maak ik ruimte op mijn PS5-console voor een nieuwe game?

Er zijn meerdere manieren om geheugen vrij te maken voor het installeren van een nieuwe game.

Als je de bestaande games in je PS5-consoleopslag niet uit de opslag wilt verwijderen, kun je ze naar de uitgebreide USB-opslag verplaatsen.

Geen zorgen: je hebt nog steeds toegang tot verwijderde games of applicaties. Je kunt je aankopen wanneer je maar wilt opnieuw downloaden uit je Gamebibliotheek.

1. Ga naar Instellingen > Opslag > Games en apps.

2. Selecteer Content verwijderen.
  3. Selecteer de gegevens die je wilt verwijderen en selecteer Verwijderen.

Je kunt de PS5-consoleopslag ook beheren als je je PS5-console aan PlayStation App op je iOS- of Android-apparaat koppelt.

Hoe beheer ik opgeslagen data op een PS5-console?

Als je  PlayStation Plus-lid bent, kun je je opgeslagen data uploaden naar cloudopslag.

1. Ga naar Instellingen > Opgeslagen data en game-/appinstellingen.
  2. Selecteer Opgeslagen data (PS5) of Opgeslagen data (PS4).
  3. Selecteer Consoleopslag > Verwijderen.
  4. Selecteer het selectievakje naast de bestanden die je wilt verwijderen en selecteer Verwijderen.
  1. Ga naar  Instellingen  >  Opgeslagen data en game-/appinstellingen. > Opgeslagen data (PS4).
  2. Selecteer Consoleopslag > Kopiëren naar USB-station.
  3. Selecteer een game om de bijbehorende opgeslagen data te tonen. Selecteer het selectievakje naast de bestanden die je wilt kopiëren en selecteer vervolgens Kopiëren.
  1. Ga naar Instellingen opgeslagen data en game-/appinstellingen > Opgeslagen data (PS4).
  2. Selecteer USB-station > Kopiëren naar consoleopslag.
  3. Selecteer een game om de bijbehorende opgeslagen data te tonen. Selecteer het selectievakje naast de bestanden die je wilt kopiëren en selecteer Kopiëren.