Back-ups maken en herstellen van gegevens op je PS5™-console

Back-ups maken en herstellen van gegevens op je PS5™-console

Regelmatig een back-up maken van je gegevens is een goede manier om ervoor te zorgen dat belangrijke gegevens worden opgeslagen. Je kunt op een USB-opslagapparaat een back-up maken van de gegevens die op je consoleopslag zijn opgeslagen.

Belangrijke informatie

Schakel je PS5-console niet uit tijdens het maken van een back-up of het herstellen van gegevens. Dit kan gegevensverlies, gegevensbeschadiging of schade aan je PS5-console of USB-station veroorzaken.

Bij het herstellen van gegevens wist je PS5-console alle gegevens die op je console zijn opgeslagen. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt, zelfs niet als je de herstelbewerking annuleert. Zorg ervoor dat je niet per ongeluk belangrijke gegevens wist. Gewiste gegevens kunnen niet worden hersteld.

Trofeeën worden niet meegenomen in de back-upgegevens. Werk je gamestatus bij voordat je een back-up van je gegevens maakt:

• Ga naar Trofeeën, druk op de Options-toets en selecteer Trofeeën met PlayStation™Network synchroniseren.

Gebruikers die zich nog nooit hebben aangemeld, kunnen opgeslagen data alleen herstellen op de oorspronkelijke PS5-console waarvan een back-up is gemaakt. Als je opgeslagen data op een andere console wilt herstellen, moet je je op die console aanmelden.

PS5-gegevens waarvan je een back-up kunt maken

Je kunt een back-up maken van de volgende gegevens:

• Games en apps
  • Opgeslagen gegevens
  • Screenshots en videoclips
  • Instellingen

Alle opgeslagen gebruikersgegevens op je PS5-console (exclusief trofeeën) worden opgenomen in de back-upgegevens. Wanneer je je back-upgegevens herstelt, wordt je PS5-console gereset en worden alle op je console opgeslagen data gewist.

Als je je gegevens wilt opslaan en vervolgens wilt terugzetten zonder je console te herstellen, sla je de gegevens ergens anders op:

Maak een back-up van de PS5-consolegegevens op een USB-station

1. Sluit je USB-station aan op je PS5-console.
  2. Ga naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Systeem
  3. Selecteer Systeemsoftware > Back-ups maken en herstellen> Back-up van je PS5 maken.
    Als er meerdere USB-stations zijn aangesloten, selecteer je jouw USB-station.
  4. Selecteer het type data waarvan je een back-up wilt maken en selecteer vervolgens Volgende.
    De bestandsnaam en bestandsgrootte worden weergegeven. Voer indien nodig een beschrijving van de back-upgegevens in.
  5. Selecteer Back-up.
    Je console wordt opnieuw opgestart en de back-up wordt gestart.
  6. Wanneer je een scherm ziet met de tekst Back-up voltooid, wordt je PS5 opnieuw opgestart. Selecteer OK.
    Je console wordt opnieuw opgestart.

PS5-consolegegevens van een USB-station herstellen

Wanneer je een PS5 vanaf een back-up herstelt, moet de huidige versie van de systeemsoftware dezelfde versie of nieuwer zijn dan de versie die er op de PS5-console stond op het moment dat de back-up werd gemaakt.

1. Sluit je USB-station aan op je PS5-console.
  2. Selecteer Instellingen > Systeem
  3. Selecteer Systeemsoftware > Back-up maken en terugzetten > PS5 terugzetten.
    Als er meerdere USB-stations zijn aangesloten, selecteer je jouw USB-station.
  4. Selecteer de gegevens die je wilt herstellen.
  5. Selecteer Herstellen > Ja.
    Je console wordt opnieuw opgestart en het herstellen begint. Wanneer het herstellen is voltooid, wordt je console opnieuw opgestart.

Wanneer je je PS5-console herstelt, wordt Console delen en offline spelenuitgeschakeld. Configureer de instelling opnieuw om te voorkomen dat je de toegang tot je abonnementen en content verliest.