Verdien trofeeën op PlayStation-consoles

Trofeeën verdienen op PlayStation-consoles

Leer meer over trofee-instellingen, hoe je trofeelevel wordt bepaald en hoe je trofeeën kunt synchroniseren op PlayStation®5-consoles en  PlayStation®4-consoles

Wat zijn trofeeën?

Je kunt trofeeën verdienen door missies te volbrengen zoals levels uitspelen, verzamelobjecten vinden of bepaalde taken voltooien. Verzamel zeldzame trofeeën, verhoog je trofeelevel en overtref de concurrentie.

Je trofeeën bekijken

1. Selecteer je profielfoto in het startscherm en selecteer vervolgens Trofeeën.
    Er verschijnt een lijst met je verdiende trofeeën.
  2. Selecteer een game in de lijst om trofeegegevens voor die game weer te geven.
  3. Selecteer een trofee voor dat game om de details te zien.
  1. Selecteer Trofeeën in het functiescherm.
  2. Selecteer een game om details weer te geven over de trofeeën die je daarin hebt verdiend.
  3. Druk op de OPTIONS-toets om je trofeeën te sorteren op datum of rang of om online te naar details over je trofeeën te zoeken.

Trofeerangen

Je kunt — van moeilijk naar makkelijk — platina, gouden, zilveren en bronzen rangen bereiken. Het aantal en de rangen trofeeën, en de voorwaarden om ze te verdienen, variëren per game.

Het zeldzaamheidsniveau hangt af van hoeveel spelers dezelfde trofee hebben verdiend. Trofeeën zijn onderverdeeld in vier zeldzaamheidsniveaus: Extreem zeldzaam, zeer zeldzaam, zeldzaam en gewoon.

De instellingen voor trofeeën aanpassen

Trofeeën die je verdient zijn zichtbaar op je profiel. Beheer in de privacyinstellingen wie je games en je gamegeschiedenis kan zien.

Trofeeën handmatig synchroniseren

1. Selecteer je profielfoto in het startscherm en selecteer vervolgens Trofeeën.
  2. Druk op de options-toets en selecteer vervolgens Synchroniseren met PlayStation Network.

Selecteer Trofeeën in het startscherm en druk op de OPTIONS-toets> Synchroniseren met PlayStation Network.

Trofeeën met je vrienden vergelijken

1. Meld je aan bij PlayStation™Network, druk op de PS-toets, selecteer Game Base, druk op de OPTIONS-toets en selecteer Vrienden of Zoeken
  2. Selecteer het profiel van de speler wiens trofeeën je wilt bekijken.
  3. Selecteer trofeeën op het tabblad Overzicht.
    Als je een spel selecteert, kun je de trofeeën voor dat spel bekijken.

Je kunt je trofeeën ook vergelijken met die van een andere speler op je eigen trofeeënscherm.

1. Selecteer je profielfoto in het startscherm en selecteer vervolgens Trofeeën
  2. Druk in het trofeeënscherm op de driehoek-toets.
  3. Selecteer de speler met wie je je trofeeën wilt vergelijken.
    Als je je trofeeën met een andere speler wilt vergelijken, druk je de driehoek-toets in en selecteer je Speler wijzigen.
  1. Selecteer Trofeeën in het functiescherm en selecteer Trofeeën vergelijken.

2. Selecteer de speler met wie je je trofeeën wilt vergelijken.

Leg je trofeemomenten vast

Je PS5-console kan automatisch een screenshot of videoclip opslaan van het moment waarop je een trofee verdient

• Je kunt je trofeemomenten bekijken vanuit het scherm met trofeedetails en de Mediagalerij
  • Om de opname-instellingen voor trofeeën te wijzigen, ga je naar Instellingen > Opnamen en uitzendingen > Trofeeën.

• Je kunt je trofeemomenten bekijken in de Capturegalerie
  • Om de instellingen voor het maken van schermafbeeldingen te configureren, selecteer je Instellingen > Delen en uitzenden > Instellingen voor schermafbeeldingen

Trofeeën volgen op PS5-consoles

Voeg de gewenste trofeeën toe aan je trofeeënvolger, zodat je snel de details over het verdienen van deze trofeeën kunt bekijken zonder de game te hoeven verlaten.

Als je de voortgang van een trofee op PS5-consoles wilt volgen, ga je naar het controlecentrum, selecteer je de kaart van de trofee die je wilt volgen en selecteer je Volgen starten

Als de kaart voor de trofee die je wilt volgen niet wordt weergegeven, ga dan naar het beginscherm of controlecentrum, selecteer je profiel en selecteer Trofeeën. Er wordt een lijst met trofeeën weergegeven en je kunt de trofeeën selecteren die je wilt volgen.

• Je kunt maximaal vijf trofeeën per spel volgen.

Informatie over trofeeën verwijderen

Je kunt informatie over trofeeën voor een spel verwijderen als je nog geen trofeeën in dat spel hebt verdiend.

Selecteer de trofee, druk op de options-toets en selecteer Verwijderen.

Selecteer de trofee, druk op de OPTIONS-toets en selecteer Verwijderen.

Ga naar Profiel > Trofeeën. Tik op het spel waarvan je informatie over trofeeën wilt verwijderen en selecteer Verwijderen.