Maak een back-up van de PS4-gegevens met een extern opslagapparaat en gebruik deze om ze weer te herstellen

Maak een back-up van de PS4-gegevens met een extern opslagapparaat en gebruik deze om ze weer te herstellen

Gebruik de optie Back-ups maken en herstellen om eenvoudig een back-up te maken van alle PlayStation®4-gegevens, inclusief opgeslagen data in de systeemopslag en gebruikersprofielgegevens voor accounts voor volwassenen en kinderen.

Een back-up maken van je  PlayStation®4-gegevens

Om een back-up te maken van gegevens heb je een extern opslagapparaat met FAT32- of exFAT-indeling nodig met ten minste twee keer zoveel opslagruimte als de harde schijf van de PS4™ heeft. Als je niet genoeg ruimte hebt om een back-up te maken van alles op je apparaat, kun je ervoor kiezen om geen back-up te maken van applicatiegegevens.

1. Het is belangrijk om je Trofeeën eerst te synchroniseren, omdat ze niet in de back-upgegevens zijn opgenomen. Ga naar Trofeeën, druk op de OPTIONS -toets en selecteer Trofeeën met PSN synchroniseren

2. Plaats het externe opslagapparaat dat je voor de back-up wilt  gebruiken in een van de  USB-poorten van de PS4™.

3. Selecteer Instellingen > Systeem > Back-ups maken en herstellen.

4. Selecteer Back-up

5. Selecteer de gegevens waarvan je een back-up wilt maken. Het is belangrijk om een back-up te maken van opgeslagen data om te voorkomen dat je spelvoortgang verloren gaat tijdens het vervangen van de  harde schijf .

6. Een voortgangsbalk toont de huidige status van de back-up. Je kunt het annuleren wanneer je maar wilt.

7. Op het volgende scherm kun je de naam van de back-up wijzigen. Als je dit hebt gedaan, selecteer je Back-up en druk je op de X-toets.

8. Verwijder het externe opslagapparaat van het PS4™-systeem.

Je PlayStation®4-gegevens herstellen

1. Selecteer Instellingen > Systeem > Back-ups maken en herstellen.

2. Sluit het externe opslagapparaat met de back-up aan op een van de USB-poorten van de PS4™ .

3. Selecteer PS4 herstellen.

4. Selecteer het back-upbestand dat je wilt herstellen.

5. Je ziet een scherm dat aangeeft dat het systeem opnieuw wordt opgestart en of de back-up is voltooid of niet. Selecteer Ja om door te gaan.

Je PS4-gegevens zijn nu hersteld op je systeem.