Cloudopslag van PlayStation Plus voor PS5-consoles

Ontdek hoe je cloudopslag voor PlayStation®Plus gebruikt om opgeslagen data te kopiëren en te downloaden en zo ruimte vrij te maken op de opslagruimte van je PlayStation®5-console.

PS5-consolegegevens automatisch synchroniseren met cloudopslag

Je kunt je opgeslagen gegevens automatisch synchroniseren met cloudopslag wanneer je een game sluit of je console in de rustmodus zet.

Voor synchronisatie van cloudopslag moeten automatische updates zijn ingeschakeld.

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Instellingen voor energiebesparing > Functies die beschikbaar zijn in de rustmodus > Verbinding met internet behouden
  2. Ga naar Instellingen > Instellingen voor opgeslagen data en games/apps en selecteer vervolgens Opgeslagen data (PS5) of Opgeslagen data (PS4)
  3. Voor PS5-games selecteer je Opgeslagen data synchroniseren > Opgeslagen data automatisch synchroniseren.
    Voor PS4-games selecteer je Automatisch uploaden.
  4. Voor PS5-games zet je Automatische synchronisatie inschakelen aan.
    Voor PS4-games zet je Automatisch uploaden inschakelen aan.
    Je kunt deze instelling ook in- of uitschakelen voor al je games.

Voor PS5-games worden zowel je console als je cloudopslag gesynchroniseerd met de meest recente gegevens. Voor PS4-games worden gegevens automatisch geüpload naar je cloudopslag, maar ze moeten handmatig worden gedownload naar de PS5-consoleopslag.

Cloudopslag van PlayStation Plus op PS5-consoles beheren

Blader naar een game in je Games-beginscherm, druk op de OPTIONS-toets en selecteer Opgeslagen data uploaden/downloaden. De meest recent opgeslagen data van de game wordt geüpload of gedownload.

1. Ga naar Instellingen > Instellingen voor opgeslagen data en games/apps.
  2. Selecteer Opgeslagen data (PS5) of Opgeslagen data (PS4).
  3. Selecteer Uploaden of Verwijderen onder consoleopslag en selecteer vervolgens het tabblad Uploaden naar cloudopslag.
  4. Selecteer de gegevens die je wilt uploaden en selecteer vervolgens Uploaden.
  1. Ga naar Instellingen > Instellingen voor opgeslagen data en games/apps.
  2. Selecteer Opgeslagen data (PS5) of Opgeslagen data (PS4)
  3. Selecteer Downloaden of Verwijderen uit cloudopslag en ga vervolgens naar het tabblad Downloaden naar consoleopslag.
  4. Selecteer de gegevens die je wilt downloaden en selecteer vervolgens Downloaden.
  1. Ga naar Instellingen > Instellingen voor opgeslagen data en games/apps.
  2. Selecteer Opgeslagen data (PS5) of Opgeslagen data (PS4)
  3. Selecteer Downloaden of Verwijderen uit cloudopslag en ga vervolgens naar het tabblad Verwijderen.
  4. Selecteer de opgeslagen data die je wilt verwijderen en selecteer vervolgens Verwijderen rechtsonder in het scherm.

Wat is cloudopslag van PlayStation Plus?

Cloudopslag is opslagruimte op het netwerk die je kunt gebruiken om opgeslagen data te kopiëren. Upload opgeslagen data van een game op een andere PS5™-console of PS4™-console en download de data vervolgens naar jouw console. Word lid van PlayStation Plus om cloudopslag te gebruiken.

Je kunt tot 100 GB aan opgeslagen data voor PS5 opslaan en 100 GB aan opgeslagen data voor PS4. Het aantal opgeslagen gegevensbestanden voor PS4 dat je kunt opslaan, is beperkt tot 1000.

De synchronisatiestatus van games op PS5-consoles controleren

Als je bij PS5-games Opgeslagen data synchroniseren > Synchronisatiestatus weergeven selecteert, kun je de synchronisatiestatus van iedere game controleren. Je kunt ook een game in het Games-beginscherm markeren, op de OPTIONS-toets drukken en vervolgens Synchronisatiestatus van opgeslagen data controleren selecteren.

Haal het meeste uit cloudopslag

• Verder gamen op het systeem van een vriend
    Als je je aanmeldt bij PlayStation™Network op het PlayStation-systeem van een vriend, kun je doorgaan met je laatst opgeslagen game in je online-opslag.
  • Upgraden/vervangen
    Als je een nieuwe PlayStation-console gaat gebruiken, hoef je je alleen maar aan te melden bij PlayStation Network en je opgeslagen data te downloaden.
  • Crossplay-games
    Deze games kunnen worden gedownload en gespeeld op verschillende typen PlayStation-consoles. Als een game bijvoorbeeld compatibel is met zowel PS4 als PlayStation®Vita, begin je thuis met spelen, upload je je game en ga je later verder op je PS Vita.
  • PlayStation Plus
    Als je een PlayStation Plus Premium-abonnement hebt, kun je met PlayStation Plus-cloudopslag opgeslagen data overdragen tijdens het streamen of als je een gedownloade versie van een game speelt.