USB-station voor uitgebreide opslag op PlayStation®5-consoles

USB-station voor uitgebreide opslag op PlayStation®5-consoles

Lees hoe je een USB-station als uitgebreide opslag formatteert, welke USB-stations je kunt gebruiken als USB-station voor uitgebreide opslag en welke je kunt opslaan op een USB-station voor uitgebreide opslag.

Wat je kunt doen met een geformatteerd USB-station voor uitgebreide opslag

Als je een USB-station voor uitgebreide opslag wilt gebruiken dat je eerder voor je PS4-systeem hebt gebruikt, sluit je deze gewoon aan op je PS5-console. Je hebt dan toegang tot alle PS4-games op het station.

Vereisten voor USB-station voor uitgebreide opslag op PS5-consoles

• SuperSpeed USB 5 Gbps of hoger.
  • Capaciteit van minimaal 250 GB en maximaal 8 TB.
  • Er word niet gegarandeerd dat alle apparaten met de PS5-console compatibel zijn.
  • Je kunt het station niet aansluiten via een USB-hub.
  • Er kunnen geen twee of meer USB-stations voor uitgebreide opslag tegelijkertijd zijn aangesloten. Je kunt meerdere USB-stations op je console aansluiten, maar je kunt er slechts één tegelijk gebruiken.

De volgende SuperSpeed USB-aansluitingen worden ondersteund op PS5-consoles:

• SuperSpeed USB 5 Gbps (USB 3.0/USB 3.1 Gen1/USB 3.2 Gen1)
  • SuperSpeed USB 10 Gbps (USB 3.1 Gen2/USB 3.2 Gen2/USB 3.2 Gen1x2*)
  • SuperSpeed USB 20 Gbps (USB 3.2 Gen2x2**).

* USB 3.2 Gen1x2-apparaten worden ondersteund, maar als USB 3.2 x1-eenrichtingsverbindingen (5 Gbps).

** USB 3.2 Gen2x2-apparaten worden ondersteund, maar als USB 3.2 x1-eenrichtingsverbindingen (10 Gbps).

Belangrijke verbindingsinformatie

Als het USB-station niet goed wordt losgekoppeld, kunnen er gegevens verloren gaan, beschadigd raken of kan je console of USB-station beschadigd raken. Verwijder een USB-station veilig.

Een USB-station als USB-station voor uitgebreide opslag formatteren

Wanneer je een USB-station formatteert, worden alle op het station opgeslagen gegevens gewist. Gegevens die op deze manier zijn gewist, kunnen niet worden hersteld, dus wees voorzichtig en zorg ervoor dat je geen belangrijke gegevens wist.

USB-stations die al als uitgebreide opslag zijn gebruikt op je PS4-console hoeven niet opnieuw te worden geformatteerd.

Wanneer je een USB-station voor het eerst met een PS5-console gaat gebruiken, formatteer je het USB-station als uitgebreide opslag door de volgende stappen uit te voeren:

1. Sluit je USB-station aan op de USB-aansluiting aan de achterkant van je PS5.

2. Ga naar Instellingen > Opslag.

3. Selecteer USB Uitgebreide opslag > Formatteren voor uitgebreide opslag.

Als er meerdere USB-stations zijn aangesloten, kun je wijzigen welk USB-station je formatteert door Selecteer een ander USB-station te kiezen.

Schakel de stroom niet uit en koppel het USB-station niet los terwijl het wordt geformatteerd. Dit kan gegevensverlies, gegevensbeschadiging of schade aan je PS5-console f USB-station veroorzaken.

Verplaats games tussen een USB-station voor uitgebreide opslag en PS5-consoleopslag

1. Ga naar Gamebibliotheek en selecteer de game die je wilt verplaatsen.
  2. Druk op de Options-toets en selecteer Naar uitgebreide USB-opslag verplaatsen, Naar consoleopslag verplaatsen (PS4-games) of Kopiëren (PS5-games).

Als je PS5-games wilt spelen die zich op een USB-station voor uitgebreide opslag bevinden, moet je naar je gamebibliotheek gaan en de game vanuit het menu Opties naar de consoleopslag kopiëren. Het kopiëren van games gaat sneller dan opnieuw downloaden. Het is ook sneller dan ze opnieuw te installeren vanaf de schijf als de game op het USB-station voor uitgebreide opslag add-ons heeft of is bijgewerkt.

Je kunt PS4-games rechtstreeks vanaf je USB-station voor uitgebreide opslag spelen.

PS4-games automatisch downloaden naar het USB-station voor uitgebreide opslag

Als je van het USB-station voor uitgebreide opslag de standaardlocatie wilt maken voor nieuwe PS4-games die je op je PS5-console downloadt:

1. Ga naar Instellingen > Opslag > Uitgebreide opslag
  2. Schakel PS4-games op USB-station voor uitgebreide opslag installeren in.

Gegevens verwijderen van een USB-station voor uitgebreide opslag

1. Ga naar Instellingen > Opslag.
  2. Selecteer USB-station voor uitgebreide opslag> Games en apps.
  3. Selecteer het tabblad Inhoud verwijderen.
  4. Selecteer de gegevens die je wilt verwijderen en selecteer Verwijderen.

Een USB-station voor uitgebreide opslag veilig verwijderen

Als je tijdelijk wilt stoppen met het gebruik van je USB-station voor uitgebreide opslag of als je het station op een andere PS5-console of PS4-console wilt gebruiken, zorg er dan voor dat de activeringsindicator van je console helemaal uit is voordat je het USB-station voor uitgebreide opslag loskoppelt van je console.

Als je een USB-station voor uitgebreide opslag wilt loskoppelen terwijl de console is ingeschakeld, ga je als volgt te werk:

1. Ga naar Instellingen > Opslag.
  2. Selecteer USB-station voor uitgebreide opslag > Veilig verwijderen van PS5.
  3. Koppel het USB-station voor uitgebreide opslag los van je PS5-console.

Wil je het USB-station opnieuw gebruiken? Sluit het station dan weer aan op een USB-aansluiting aan de achterkant van de PS5-console.

• Voordat je de kabel loskoppelt, selecteer je Instellingen > Apparaten > USB-opslagapparaten > Stoppen.

Een USB-station voor uitgebreide opslag formatteren (verwijderen of wissen) op een PS5-console

Je kunt een schijf formatteren als je deze niet langer wilt gebruiken als USB-station voor uitgebreide opslag voor je PS5-console. Wanneer je het USB-station voor uitgebreide opslag formatteert, worden alle op het station opgeslagen gamegegevens gewist.

1. Ga naar Instellingen > Opslag > USB -station voor uitgebreide opslag.

2. Selecteer ... (Meer) Formatteren als exFAT.

Schakel de stroom niet uit en koppel het USB-station niet los terwijl het wordt geformatteerd. Dit kan gegevensverlies, gegevensbeschadiging of schade aan je PS5-console of USB-station veroorzaken.