Een primaire PlayStation®4-console activeren

Lees hoe je je primaire PS4™-console en de activeringslimieten voor je PlayStation-consoles kunt activeren.

Belangrijk: Activeringslimieten voor PlayStation®

Door je primaire PS4-console te activeren, wordt de PlayStation-console aan je account gekoppeld en kun je aankopen doen in de PlayStation™Store. Afhankelijk van de inhoud die je wilt openen, zijn er verschillende activeringsbeperkingen:

Games

1 primaire PS4-console

2 PS3-consoles

2 draagbare PlayStation-systemen (PSP of PS Vita/TV)

Video

1 primaire PS4-console

1 PS3-console

3 draagbare PlayStation-systemen (PSP of PS Vita/TV)

De activering van een PlayStation-console wijzigen

Elk account kan één primaire PS4-console hebben. Als je een primaire PS4-console wilt wijzigen, doorloop je de onderstaande gids om je vorige console handmatig te deactiveren voordat je een nieuwe primaire PS4-console activeert.

Als je de activeringslimiet voor PS3 of PS Vita/TV hebt bereikt, kun je de console handmatig deactiveren met behulp van onderstaande gids.

Als je merkt dat je een PlayStation-console niet handmatig kunt deactiveren, doorloop je de onderstaande gids om alle PlayStation-apparaten op afstand te deactiveren. Je kunt dit maar een keer in de 6 maanden doen.

Een PlayStation-console activeren

Selecteer je console voor activeringsstappen.

Elke speler kan één PS4-console activeren als de primaire PS4-console voor zijn/haar account.

1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Activeren als je primaire PlayStation 4.
  2. Selecteer Activeren.

Er zijn geen primaire activeringen op PS3-consoles.

1. Selecteer je lokale gebruikersaccount en ga naar PlayStation Network > Aanmelden > Accountbeheer.
  2. Ga naar Systeemactivatie en selecteer 'PS3'.
  3. Selecteer het type content dat je wilt activeren voor je PlayStation 3-console.
  4. Selecteer Systeem activeren.
  5. Er verschijnt een bericht dat je apparaat is geactiveerd of om je te laten weten dat je je activeringslimiet voor het type content hebt bereikt.

Er zijn geen primaire activeringen op PS Vita/TV.

1. Tik op je PS Vita-systeem op Instellingen > PlayStation Network > Systeemactivatie.
  2. Selecteer het type content dat je wilt gebruiken op je PS Vita: Games of Video.
  3. Tik op Activeren > OK.
  4. Er verschijnt een bericht dat je apparaat is geactiveerd of om je te laten weten dat je je activeringslimiet voor het type content hebt bereikt.